Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Новини


22 липня 2013

Сьогодні (22 липня) я вийшов на міністерський сайт vstup.info для того, щоб дізнатись, який же план прийому виділило міністерство нашому Вінницькому національному технічному університету.

Я набрав наш університет на цьому сайті і побачив те, що хотів. Але виявилось, що на міністерському сайті плани державного замовлення для навчання на бакалавраті виставлені для кожного університету за стандартною (типовою) міністерською організаційною формою, у якій вказано лише факультети і напрями підготовки. Тож назвами факультетів у цій формі для нашого університету послужили назви наших навчально-наукових інститутів. А тому, ліквідувавши факультети, керівництво ВНТУ по факту міністерських організаційних вимог наші навчально-наукові інститути прирівняло до рівня факультетів, хоча згідно з Законом України про вищу освіту інститути є організаційними надбудовами над факультетами.

А другим фактом прирівняння наших навчально-наукових інститутів до рівня факультетів є те, що у графі «декан» у стандартизованих бланках дипломів для випускників з інших держав підписи поставили директори інститутів, визнавши у такий спосіб себе деканами факультетів, яких в нашому університеті немає.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.