Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Новини


11 грудня 2013

Незважаючи на вчорашні запевнення Віктора Януковича на зустрічі з попередніми президентами України, що він є прихильником налагодження переговорного процесу між владою та учасниками Євромайдану, сьогодні вночі Беркут у взаємодії з внутрішніми військами і «тітушками» продовжив процес витіснення мітингувальників з зайнятих площ і руйнування створених ними барикад.

Це свідчить про те, що або наш президент уже втратив контроль за діями підпорядкованих йому високопоставлених підлеглих, котрі безпосередньо керують Беркутом і внутрішніми військами і слухаються команд уже не його, а когось іншого, або він остаточно вирішив відмовитися від євроінтеграції і стати на шлях перетворення України в державоподібне утворення, економічно і політично підпорядковане Росії, на кшталт Білорусі.

І повернути Віктору Януковичу контроль за діями підлеглих чи повернути його знову у бік євроінтеграції можуть тільки сотні тисяч нових учасників Євромайдану як у Києві так і в обласних центрах України, котрі поповнять ряди тих, хто там уже стоїть, незважаючи на загрозу побиття і арешту з боку міліції, внутрішніх військ і Беркуту.

І мені хочеться вірити, що у нашого президента спрацює почуття відповідальності перед Україною майбутнього, і він змусить своїх високопоставлених підлеглих відмовитись від тактики розгону Євромайдану та перейти до тактики пошуку взаємоприйнятних рішень.

А щодо викладачів нашого університету, то студентський Євромайдан їм уже приніс дивіденди, оскільки з метою ненадання нашим викладачам законної можливості після 17 грудня їхати до Києва на Євромайдан для участі в ньому аж до 31 грудня без небезпеки бути звільнененими за прогули, міністерство додало нам коштів на виплату зарплати, і ректор Володимир Грабко у понеділок на засіданні ректорату оголосив, що він не буде підписувати заяви про неоплачувані відпустки в період з 17-го по 31-е грудня, і що усі викладачі зобов’язані у цей період працювати, незважаючи на відсутність занять зі студентами – займатись науковою і методичною роботою та написанням монографій, підручників і навчальних посібників, що буде контролюватись. А наші студенти у зв’язку з відсутністю занять у цей період, що були відпрацьовані у попередні місяці додатковими парами, отримали можливість поповнити ряди Євромайдану, оскільки наш міністр Дмитро Табачник офіційно заявив, що у вільний від занять час студенти можуть робити усе, що вони вважають за потрібне.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.