Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Новини


27 січня 2015

26 січня 2015 року на сайті міністерства з’явився лист до ВНЗ за підписом міністра Сергія Квіта, який називається: «Щодо одночасного зайняття або суміщення посад у вищому навчальному закладі», в якому однозначно вказано, що згідно з законом «особа у вищому навчальному закладі не може одночасно займати дві і більше посади, що передбачають виконання адміністративно-управлінських функцій».

У цьому листі також дані чіткі роз’яснення, чому посада завідувача кафедри також відноситься до категорії посад з адміністративно-управлінськими функціями.

Тож тепер рішення ректора Грабка не позбавляти можливості самого себе, своїх проректорів та директорів інститутів і їхніх заступників займати ще й посади завідувачів кафедр чи директорів центрів, ігноруючи цим вимоги нового Закону України про вищу освіту, що набрав сили ще 6-го вересня 2014 року, у якому пунктом 13 Статті 55 забороняється суміщати в університеті одній особі дві і більше посади з адміністративно-управлінськими функціями, уже інакше як незаконним класифікуватись не може.

Про незаконність цього рішення ректора Грабка я писав на своєму сайті протягом цих майже 5 місяців неодноразово, але ректор вперто ігнорував усі мої доводи.

Однак можна сподіватись, що після ознайомлення з цим листом міністра наш ректор Володимир Грабко врешті-решт таки складе з себе функції завідувача кафедри і віддасть наказ скласти аналогічні повноваження і проректорам та директорам інститутів і їхнім заступникам, що створить можливість іншим ініціативним працівникам університету посісти ці другі посади та принести з собою у керівні ряди нові ідеї, завдяки яким підвищиться ефективність процесу реформування нашого університету в світлі ідеології нового Закону України про вищу освіту.

Але залишаються поки що без відповіді інші два взаємопов’язані запитання, першим із яких є: «Як довго ще ігноруватиме наш ректор ту норму Закону України про вищу освіту, яка вимагає, щоб Вчену раду вищого навчального закладу очолював голова, обраний із членів цієї ради таємним голосуванням?» – А другим запитанням є: «Чи виконає наш ректор цю вимогу закону з власної ініціативи, чи теж очікуватиме до тих пір, поки не отримає «розжовувальне» роз’яснення міністра і з цього приводу?»




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.