Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Новини


16 березня 2017

16 березня 2017 року прочитав в новинах, що президент Петро Порошенко нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеню командира роти спецпризначенців, які днем раніше намагалися на загороджувальному блок-посту під Слав’янськом на шляху в напрямку Костянтинівки не пропустити колону машин з прихильниками блокади окупованих територій Донбасу на чолі з народним депутатом України Парасюком.

Від намагання зрозуміти це рішення нашого президента у мене «закипів» мозок, адже лише вчора на засіданні РНБО, яке проходило під керівництвом того ж таки президента України Петра Порошенка, який, нагадаю, є Верховним головнокомандувачем збройних сил України і відповідальним за зовнішню політику, прийняте рішення про запровадження повної блокади усіх окупованих територій Донбасу. Тобто, прийняте рішення, яким узаконюються дії по реалізації заходів по блокуванню цих окупованих територій, у тому числі - за логікою – узаконюються і дії усіх тих, хто під керівництвом Парасюка їхав у тій колоні з 13 машин на лінію, що обмежує окуповані території, з метою підвищення дієвості їх блокади.

І у зв’язку з цим рішенням РНБО незрозуміло, за що ж тоді нашим президентом нагороджений командир роти спецпризначенців? – За те, що ставив перепони виконанню прийнятому днем пізніше рішення РНБО, яке не могло не готуватись хоча б за день до його прийняття, а тому президент не міг про нього не знати?

Більше того, колона машин під проводом народного депутата України Парасюка прорвала таки заслін, який намагалась створити рота спецпризначенців, і рушила далі. А це означає, що командир роти спецпризначенців не виконав наказу вищого командування і не зупинив цю колону. Але ж за невиконання командиром наказу наступає або відсторонення його від посади, або ще й пониження у званні, а не нагородження орденом, доповненого ще й запрошенням всупереч парламентського регламенту до зали засідань Верховної Ради України для виступу з парламентської трибуни.

І якою є ціна президентської нагороди, якщо вона вручена командиру спеціального підрозділу поліції лише за те, що він поштовхався з народним депутатом України, за спиною якого людей було не більше ніж у тому спеціальному підрозділі поліції, який стояв за спиною свого командира, і який у кінцевому результаті не зупинив цих людей від продовження руху колоною у вибраному напрямку?

І пояснити сам собі це протиріччя між рішенням РНБО про введення блокади окупованої частини Донбасу і рішенням нагородити орденом командира спецпризначенців, який ставив перепони реалізації цього рішення, я можу лише за умови, що якісь із тих радників нашого президента, які одночасно готували проекти цих двох несумісних між собою рішень, або у такий спосіб намагались «підставити» президента, або вони не дружать з логікою. Але як у першому із цих випадків, так і у другому президенту Петру Порошенку варто їх поміняти.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.