Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Новини


21 червня 2018

На цьому тижні міська організація, яка має право встановлювати дорожні знаки вздовж вулиць, нарешті відреагувала на прохання ректорату Вінницького національного технічного університету і встановила два дзеркала біля виїзду з внутрішнього університетського двору на вулицю Воїнів-Інтернаціоналістів.

Ці дзеркала ректорат просив встановити в здвоєному варіанті на вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів напроти виїзду з університетського двору, щоб ті, хто виїжджає з двору на цю вулицю, мали можливість бачити і ті автомобілі, що під’їжджають по цій вулиці до виїзду з двору з боку Хмельницького шосе і ті, що під’їжджають з боку вулиці Порика.

Ініціював встановлення цих дзеркал я, оплатив вартість дзеркал університет, а організація, якій дозволено їх встановлювати, спромоглась їх встановити лише через чотири місяці після офіційного звернення до неї нашого ректорату.

Необхідність у встановленні цих дзеркал обумовлена тим, що студенти, які приїздять до університету на заняття на власних авто, заставляють ними ближню до університетського двору полосу дороги на вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів і до виїзду з двору на вулицю і після нього, а тому ті, хто виїжджає з двору на вулицю, не бачать із-за цих, залишених вздовж вулиці, автомобілів ні ті автомобілі, що наближаються з боку Хмельницького шосе, ні ті, що наближаються з боку вулиці Порика. Із-за цього обмеженого огляду вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів в околі виїзду з університетського двору на цьому відрізку вулиці протягом останніх трьох років уже відбулося 5 дорожньо-транспортних пригод.

І ось нарешті дзеркала встановлені – але, що ми побачили? Одне з них встановлене так, що в ньому видно не ті автомобілі, що направились по вулиці Воїнів-інтернаціоналістів, повернувши на неї з Хмельницького шосе, а лише ті, що уже проїздять повз це дзеркало. А ті автомобілі, що наближаються з боку вулиці Порика, не попадають в поле зору цього дзеркала взагалі – саме тому ректорат і просив встановити здвоєне дзеркало, щоб в поле зору одного з них попадали автомобілі, що під’їжджають з боку Хмельницького шосе, а в поле зору другого з них попадали автомобілі, що під’їжджають з боку вулиці Порика. Але горе-встановлювачі друге дзеркало встановили на протилежній (ближній) стороні вулиці безпосередньо перед в’їздом в університетський двір, де воно абсолютно не потрібне, оскільки, повертаючи з вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів направо для в’їзду в університетський двір, усі автомобілі знижують швидкість майже до нуля, адже одразу за поворотом у двір перед ними виникає опущений шлагбаум.

Тож, реалізуючи гарну ініціативу, горе-встановлювачі створили посміховисько, яке нікому не потрібне і нічого, окрім сарказму типу – застав дурня Богу молитися, то він і лоба поб’є, не принесло.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.