Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Вибірковий і, звичайно ж, тенденційний літопис, або я так думаю Розділи книги


6 травня 2007 року у Франції відбувся 2-й тур президентських виборів. Набравши біля 54 % перемогу на виборах здобув Ніколя Саркозі — син угорського емігранта, котрий зарекомендував себе на посаді міністра внутрішніх справ керівником, здатним приймати жорсткі рішення з питань, що не дають часу на роздуми.

Саркозі представляє правий спектр політичних сил Франції. І те, що саме йому віддали голоси більшість французів, свідчить про привабливість сьогодні у Франції ідей саме правого спектру.

Як відомо, лейборист Тоні Блер, який керував урядом Великобританії протягом останніх десяти років, теж скоро йде у відставку, тож не виключено, що і Великобританія під час парламентських виборів поправішає, оскільки лейбористи допустили і участь Великобританії у війні з Іраком на його території, де продовжують гинути британські солдати, і терористичні акти в Лондонському метро — і це виборці їм можуть не вибачити.

Та й соціал-демократка Ангела Меркель, яка нині є канцлером Федеративної Республіки Німеччини, очолюваний коаліційний уряд сформувала за участю і правих партій.

Тож можна констатувати, що політичний маятник Європи розпочав свій коливальний рух у бік правих ідей.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.