Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Вибірковий і, звичайно ж, тенденційний літопис, або я так думаю Розділи книги


Цієї п’ятниці сталося три важливих події в житті моєї сім’ї.

По-перше, у цей день виповнилося 25 років моєму молодшому сину Олександру.

По-друге, Олександру прийшло повідомлення з Вищої Атестаційної Комісії про те, що президія ВАК України затвердила результати захисту ним кандидатської дисертації у спецраді НТУУ «КПІ» та присудження йому наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.09.03 — «Електротехнічні комплекси і системи». Тож цього ж таки дня я розпорядився відрахувати його з заочної аспірантури достроково — за чотири з половиною місяці до дати її офіційного завершення.

По-третє, у цей же день у Києві в залі засідань Ученої ради Національного університету імені Тараса Шевченка відбулося зібрання молодої наукової еліти України, на якому шести докторам наук, які захистили докторські дисертації у віці до 32 років, Голова Верховної Ради України Олександр Мороз вручив іменні годинники. Серед цих шести номінантів, удостоєних іменних годинників, був і мій старший син Віталій, який захистив докторську дисертацію у спецраді ІПМЕ НАНУ на 31 році від народження і за кілька місяців до виповнення 32 років уже був затверджений президією ВАК України.

На цьому зібранні крім Голови Верховної Ради України Олександра Мороза були присутніми і взяли участь в обговоренні проблем розвитку науки в Україні також міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко, віце-президент НАН України Валерій Кухар, перший заступник голови ВАК України Роман Бойко, перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Гуржій та ректор КНУ імені Тараса Шевченка Віктор Скопенко. Мені було приємно від того, що ці авторитетні в науці і освіті керівники переконались у тому, що мій старший син є одним із найавторитетніших учених в середовищі молодої наукової порослі.

Постскриптум 1: а через чотири дні — 19 червня рішенням Колегії міністерства за поданням Ученої ради нашого університету доктору технічних наук Віталію Мокіну було присвоєне вчене звання «професор» по кафедрі моделювання та моніторингу складних систем, завідувачем якої він уже є понад два роки.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.