Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Продовження вибіркового літопису, або Напередодні та після дострокових виборів Розділи книги


У вівторок 21 серпня, проглянувши газети і побачивши в «Голосі України» виборчі списки БЮТ та СПУ, я дістав виборчі списки КПУ, ПР і НУНС, що були опубліковані раніше, і зробив аналіз виборчих списків політичних сил, які мали фракції у Верховній Раді України 5-го скликання, по одному параметру — по кількості ректорів вищих навчальних закладів, що увійшли до цих списків.

У виборчих списках Комуністичної партії України та політичного блоку «Наша Україна»—«Народна самооборона» не виявилось жодного ректора.

У виборчому списку Соціалістичної партії України є один ректор — це ректор Вінницького державного аграрного університету Леонід Середа, який увійшов у список СПУ під № 52.

У виборчому списку Партії регіонів є два діючих ректори — це ректор Луганського національного аграрного університету Валентина Ткаченко, яка увійшла у список ПР під № 426, та ректор Харківської зооветеринарної академії Валерій Головко — під № 439.

У виборчому списку Блоку Юлії Тимошенко є чотири діючих ректори — це ректор Луганського національного педагогічного університету імені Тараса Шевченка Віталій Курило, який повернувся на цю посаду після складення з себе повноважень народного депутата України і який увійшов у список БЮТ під № 8, це ректор Вінницького національного технічного університету Борис Мокін — під № 207, це ректор Кіровоградського інституту регіонального управління і економіки Ігор Добрянський — під № 345 та ректор Кіровоградської державної льотної академії України Михайло Рубець — під № 369.

Із цього аналізу витікає, що лише Блок Юлії Тимошенко серйозно ставиться до проблем вищої освіти, без розв’язання яких Україна ніколи не досягне того рівня розвитку економіки і добробуту громадян, який має місце в країнах Центральної і Західної Європи.

І саме віра у це спонукає мене докласти максимум зусиль для перемоги на парламентських виборах Блоку Юлії Тимошенко, щоб вона знову стала прем’єр-міністром України і приступила до втілення у життя своєї програми «Український прорив».

А щоб до мене не було запитань з боку будь-якої політичної сили стосовно того, чи не буду під час виборів використовувати службове становище ректора, я ще у п’ятницю 17 серпня подав заяву на ім’я міністра Станiслава Ніколаєнка про надання мені відпустки з 20 серпня по 28 вересня 2007 року.

Оскільки Станіслав Ніколаєнко є № 5 у виборчому списку СПУ, а тому він уже теж у відпустці, то підписав мою заяву 21 серпня заступник міністра з вищої освіти Василь Шинкарук, про що мені повідомив телефоном головний спеціаліст кадрового департаменту міністерства Володимир Логвиненко. Тож, з дозволу директора кадрового департаменту міністерства Станіслава Омельченка, 21 серпня я видав університетський наказ про передачу ректорських повноважень на час моєї відпустки першому проректору Володимиру Грабку. Цим самим, у день отримання посвідчення кандидата в народні депутати України від Блоку Юлії Тимошенко, я виконав вимоги чинного законодавства про те, щоб усі кандидати в народні депутати, які обіймають керівні посади якогось рівня, на час передвиборчої агітації брали відпустки.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.