Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Продовження вибіркового літопису, або Напередодні та після дострокових виборів Розділи книги


23 серпня, у День українського прапора, з 14-ї години дня у Вінницькому кіноконцертному залі «Райдуга» розпочалися урочистості, присвячені 16-й річниці проголошення Незалежності України.

Мене, як ректора найбільшого на Вінниччині вищого навчального закладу та колишнього народного депутата України, який був у числі тих, хто у Верховній Раді УРСР 12-го скликання у 1991 році проголосував за незалежність української держави, в усі попередні роки запрошували на святкування Дня Незалежності.

Цього року мене не запросили на це свято. — Чи не тому, що керівникам облдержадміністрації незручно було у моїй присутності вручати відзнаки про присвоєння ректору ВДПУ Олександру Шестопалюку почесного звання «Заслужений працівник освіти України»?

Вручив посвідчення і нагрудний знак «Заслуженого» Олександру Шестопалюку 23 серпня у присутності кількох тисяч присутніх у кіноконцертному залі «Райдуга» голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський, якому я, особисто, листом, зареєстрованим в облдержадміністрації, повідомив про те, що Шестопалюку обидва вчені звання присвоєні з порушенням нормативних документів.

Цікавим є і той факт, що питання про позбавлення Олександра Шестопалюка незаконно отриманих вчених звань, яке на вимогу Голови Національної спілки журналістів України Лубченка було винесене на засідання Колегії Міністерства освіти і науки України, «спустили на гальмах» керівники міністерства, які є членами Соціалістичної партії України, а представили Олександра Шестопалюка президенту держави до нагороди керівники Вінницької облдержадміністрації, які є членами партії «Наша Україна», котра сьогодні конкурує із соціалістами на парламентських виборах жорстко і безкомпромісно.

Те, що політичні противники напередодні виборів стали однодумцями в питанні присвоєння почесного звання людині, яка очолює багатотисячний колектив і яка з позицій моралі його не заслуговує, можна пояснити лише одним припущенням — вона і тим, і тим пообіцяла свою підтримку.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.