Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Продовження вибіркового літопису, або Напередодні та після дострокових виборів Розділи книги


У четвер 30 серпня, крім загальних зборів колективу нашого університету, які завершились до обіду, після обiду відбулося ще й засідання Ученої ради.

Питань у порядку денному Ученої ради було досить багато, але більшість з них розв’язані були досить швидко.

Інститут екології та екологічної кібернетики було реорганізовано у однойменний факультет, який введено третім у структуру Інституту менеджменту, що став після цього іменуватись Інститутом менеджменту і екології та економічної і екологічної кібернетики (ІнМЕЕЕК).

Пам’ять про заступника голови Наглядової ради унiверситету, професора НТУУ «КПІ» та почесного професора ВНТУ і колишнього нашого випускника, а нині член-кора НАНУ і відомого у світі математика Валерія Мельника, який три тижні тому помер, була увіковічена шляхом розміщення його портрета в університетській Галереї увіковічення — він став у цій галереї десятим.

Було прийнято також рішення про заснування університетської премії імені Валерія Мельника для аспірантів, що мають серйозні публікації в галузі математики.

Одноголосно проголосували члени Ученої ради університету і за дозвіл на опублікування накладом 1000 примірників моєї книги «Вибірковий і, звичайно ж, тенденційний літопис, або я так думаю», яка стала десятою в моїй історико-публіцистичній серії.

Схвально прийняла Учена рада університету пропозицію Вінницької обласної організації партії «Батьківщина», очолюваної академіком АПНУ, професором Георгієм Філіпчуком, про заснування 21 щорічної стипендії Юлії Тимошенко: 7 стипендій розміром у 500 гривень щомiсяця кожна для кращих аспірантів, 7 стипендій розміром 400 гривень щомісяця кожна для кращих студентів і 7 стипендій розміром по 300 гривень щомісяця кожна для кращих учнів другого року навчання дворічної заочної фізико-математичної школи, яка функціонує при нашому університеті в структурі Інституту довузівської підготовки і в якій навчаються як школярі вінницьких міських середніх шкіл останніх двох класів, так і школярі середніх шкіл із різних сіл області. Одноголосно затвердила Учена рада «Положення про стипендії Юлії Тимошенко» і доручила директоратам інститутів та ректорату визначити до 3-го вересня найдостойніших претендентів для вручення їм свідоцтв на отримання стипендії від самої Юлії Тимошенко під час її відвідин нашого університету, запланованого на середу 5-го вересня.

Основними вимогами до претендентів на стипендію Юлії Тимошенко згідно з «Положенням» є:

1. Висока якість навчання (для учнів ЗФМШ та студентів) і наукових досліджень (для аспірантів).

2. Любов до України і висока культура поведінки.

3. Визнання Конституційної вимоги, що в Україні є лише одна державна мова — українська та вільне володіння українською і її повсякденне вживання.

4. Визнання демократії в якості основи суспільно-політичного устрою України і підтримка побудови громадянського суспільства у нашій державі.

5. Бачення майбутнього України лише в Європейській спільноті держав і сприяння процесу поступу України до Європи.

Користуватись саме цими вимогами при відборі претендентів на отримання стипендії Юлії Тимошенко Учена рада університету зобов’язала директорати інститутів разом з органами студентського самоврядування і ректорат.

Після цього члени Ученої ради в єдиному пориві підтримали і одноголосно проголосували за присвоєння автору програми «Український прорив», кандидату економічних наук Юлії Володимирівні Тимошенко звання «Почесний професор Вінницького національного технічного унiверситету (по кафедрі підготовки менеджерів)» і розміщення її портрета в корпусах університету.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.