Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Продовження вибіркового літопису, або Напередодні та після дострокових виборів Розділи книги


О 10-й годині ранку у п’ятницю 31 серпня на стадіоні університету посвятою першокурсників у студенти ми розпочали святкування Дня знань.

Зранку йшов дощ, але я, вірячи у те, що до початку святкування дощ вщухне і вигляне сонечко, як завжди одягнув свій білий парадний костюм, і цим своїм виглядом вселив надію в усіх інших членів ректорату, які зібрались в моєму кабінеті о 9-й годині, що переносити місце святкування через дощ, в аудиторії, нам не доведеться.

І, дійсно, о пів на десяту дощ вщух, небо почало світлішати, а о десятій годині над нами було уже чисте небо, на якому яскраво світило сонце.

Тож посвяту першокурсників у студенти ми провели по повній програмі з запаленням факелу знань, передачею від магістрів до першокурсників ключа знань, виступами ректора, професорів, студентів і першокурсників, номерами художньої самодіяльності, врученням своїм підопічним директорами інститутів і деканами студентських квитків і урочистим парадом першокурсників перед трибунами, на яких сиділи їхні батьки.

Новим елементом у цьогорічному святі було оголошення результатів 2-го та 3-го турів ініційованого мною конкурсу «Міс Наука-2007», 1-й тур якого (по документах студенток, зарахованих на магістерську підготовку наукового напрямку) відбувся у липні, 2-й тур (за результатами співбесіди з членами директорату Інституту магістратури, аспірантури і докторантури) — 28 серпня, а 3-й тур (за результатами співбесіди з ректором) — 29 серпня.

Переможцями 2-го туру стали: Анохіна Катерина, Гіль Олена, Ільченко Олена, Кополовець Наталя, Лонська Олена, Музика Оксана та Чекаліна Олена.

Усі вони під час святкування отримали грамоти переможців 2-го туру, мою книжку «Друге дихання, або з чужої пісні слова не викинеш» з авторським автографом та рекламний проспект нашого університету в яскравому типографському виконанні.

А переможцями цього конкурсу стали — Гіль Олена, яка отримала титул «Міс Наука-2007», та Лонська Олена, яка отримала титул «Віце-міс Наука-2007». Перша із них, крім диплома, отримала також 1000 гривень призових, а друга — 500 гривень.

До речі, призові кошти для нагородження переможців конкурсу я взяв не з університетського фонду, а з власної депутатської пенсії.

Додатковими призами для переможців конкурсу стало і те, що уже з понеділка Гіль Олена паралельно з навчанням в магістратурі приступає до роботи на 0,5 ставки на посаді помічника ректора замість Кушнір Вікторії, яка, відпрацювавши оговорений термін, зосередиться в подальшому на написанні кандидатської дисертації, а Лонська Олена зараховується в резерв на заміщення другої половини ставки помічника ректора, яку нині посідає паралельно з навчанням в аспірантурі Писклярова Анна.

Постскриптум: у понеділок 3-го вересня на засіданні ректорату була підтримана ініціатива ректора щороку у вересні проводити змагання по футболу між студентськими командами 8-и інститутів на кубок ректора. Фіналістам цих змагань будуть також виплачуватись грошові призи у розмірах — 1100 гривень за перше місце і 550 гривень — за друге місце.

Як і грошові призи переможцям конкурсу «Міс Наука», призи переможцям змагань на кубок ректора я також буду виплачувати не з університетської каси, а з власної депутатської пенсії.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.