Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Продовження вибіркового літопису, або Напередодні та після дострокових виборів Розділи книги


У четвер 25 жовтня наприкінці дня до мене у кабінет завітав слідчий з районного відділення внутрішніх справ і запропонував дати письмове пояснення на звинувачення, висунуті головним лікарем обласної дитячої лікарні і одночасно кандидатом у народні депутати за списком Партії регіонів Тетяною Антонець. Ознайомившись із заявою Тетяни Антонець, я зрозумів, що головного лікаря обласної дитячої лікарні дуже обурило те, що під час відвідин нашого університету 5-го вересня Юлею Тимошенко на адмiністративній будівлі університету за моєю вказівкою був вивішений прапор БЮТ, що заборонено законом, оскільки адміністративна будівля університету не є тим місцем, на якому, згідно з розпорядженням міської влади, дозволено вивішувати атрибутику політичних сил під час виборчих перегонів. За це порушення чинного законодавства Тетяна Антонець вимагала від правоохоронців покарати винних.

Оскільки я під час виборчої кампанії перебував у відпустці, то ніяких розпоряджень стосовно того, де і чий прапор вивішувати давати не міг. А тому я запропонував слідчому опитати з цього приводу першого проректора унiверситету Володимира Грабка, який під час моєї вiдпустки виконував обов’язки ректора.

У своєму поясненні Володимир Грабко вказав на те, що він ніякого розпорядження про вивішування прапора БЮТ 5-го вересня не давав і дати не міг в принципі, хоча б з тієї причини, що в університеті прапора БЮТ немає. Він звернув увагу слідчого також на те, що на адміністративній будівлі університету в день приїзду Юлії Тимошенко взагалі не було вивішено ніяких прапорів. А що ж стосується того, що прихильники Юлії Тимошенко із «Молодого БЮТу» прийшли на університетський двір зі своїми прапорами для того, щоб привітати її, коли вона по приїзду буде проходити повз них при слідуванні до актового залу для участі у відкритому засіданні Ученої ради університету, то це їхнє право, і не гоже вимагати від виконувача обов’язків ректора, щоб він відбирав у них прапори чи забороняв їм на університетському дворі ці прапори піднімати.

Якщо ж згадати про те, що після від’їзду з Вінниці Юлії Тимошенко комуністи подавали позов до суду, вимагаючи мене засудити за те, що я організував зустріч колективу університету з Юлею Тимошенко, то можна констатувати, що Тетяна Антонець як була колись комуністкою, так нею в душі і залишилась, хоч уже і перебуває в рядах Партії регіонів. Адже повадки такі ж самі, комуністичні.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.