Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Продовження вибіркового літопису, або Напередодні та після дострокових виборів Розділи книги


47 років тому 27 листопада народилася Юлія Тимошенко — нинішній лідер партії «Батьківщина» і політичного блоку БЮТ, тож для усіх її соратників і прихильників цей день є святом. А святкові дати, як відомо, у календарях виписуються червоною фарбою.

Для мене, як соратника Юлії Тимошенко на місцевому рівні, цей день календаря теж є червоним, хоча ревізори з Податкової інспекції намагалися упродовж нього своїми нападками перетворити його для мене на день чорний — і думаю, що вони це робили не з власної ініціативи, оскільки відкритим текстом радили моїм заступникам переконати мене у тому, що, якщо я не хочу, щоб спірні пункти увійшли до акту, то повинен вийти на їхнє начальство і домовитись.

Але я, звичайно ж, домовлятись не піду, оскільки прекрасно розумію, що ціною позитивного рішення буде відмова від підтримки Юлії Тимошенко, особливо у майбутньому, на що я погодитись не зможу, хоча і розумію, що цим прирікаю себе на втрату підтримки влади Вінниччини.

Але є ще суд, тож я буду оспорювати акт комісії Податкової інспекції у суді — спочатку у Вінницькому, а потім, якщо рішення буде не на користь університету, і у Вищому, у Києві. А шанси виграти у суді у мене є, оскільки те, що ревізори вважають порушенням у роботі студентської їдальні не прописане однозначно в законі, і ревізори КРУ, котрі планово нас перевіряють кожні два роки, в таких діях нашої університетської їдальні порушень законодавства ніколи не вбачали.

Але, незважаючи на наради з заступниками, бухгалтерами та юристами і пошук законодавчих виправдань дій адміністрації студентської їдальні, я знайшов час аби надіслати на факс Юлії Тимошенко телеграму такого змісту:

 

Лідеру «Блоку Юлії Тимошенко»
Юлії Тимошенко     

Шановна Юліє Володимирівно!

Від імені колективу Вінницького національного технічного університету та від себе особисто щиро вітаю Вас — Всеукраїнського політичного лідера і нашого Почесного професора — з Днем Народження!

Бажаю Вам подолати усі складнощі і очолити український уряд, який лише під Вашим керівництвом зможе підняти українську економіку на європейський рівень.

Ваші розум та енергія вражають і викликають захоплення, і я щиро зичу Вам і в подальшому бути взірцем за цими якостями для усіх інших політиків.

Бажаю Вам подальшого нарощення Всенародної любові і непохитності здоров’я.

З глибокою повагою —

ректор ВНТУ                         Борис Мокін


А увечері, подумавши, що навряд чи помічники Юлії Тимошенко покажуть їй це поздоровлення, оскільки телеграм такого змісту на її факс у цей день поступить десятки, а то і сотні тисяч, і вона фізично не зможе з усіма ними ознайомитись, я вирішив надіслати це поздоровлення ще й на поштову адресу її персонального факсу —це вдвічі підвищує імовірність того, що вона мої побажання отримає.

Постскриптум 1: 28 листопада 2007 року у другій половині дня та увечері Президент України Віктор Ющенко переговорив з кожним із 7 непідписантів угоди про створення демократичної більшості у парламенті 6-го скликання на основі БЮТ та Блоку НУНС і переконав 6-х із них у тому, що альтернативи демократичній коаліції з БЮТ для Блоку НУНС без втрати підтримки виборців немає. Про це повідомили журналістам самі непідписанти. Вони повідомили, також, і про те, що уже поставили свої підписи на попередній угоді і назавтра поставлять їх у парламенті на тексті угоди, визначеному конституцією.

Постскриптум 2: у четвер 29 листопада 2007 року о 10 годині відкрилося сесійне засідання Верховної Ради України, на якому одразу ж було оголошено перерву, необхідну для підписання народними депутатами від БЮТ та Блоку НУНС угоди про створення демократичної більшості. А ще через дві години — о 12 годині — Роман Зварич, який головував на цьому засіданні, оголосив з трибуни про його продовження і про підписання 227 народними депутатами від БЮТ та Блоку НУНС коаліційної угоди. 228-го підпису не виявилося під угодою тому, що відмовився підписатись під нею Іван Плющ, який є прихильником створення коаліції у парламенті між Блоком НУНС і Партією регіонів. Але, оскільки угода стає чинною, якщо на ній є 226 підписів, то, маючи 227 голосів, угода між БЮТ і Блоком НУНС про створення демократичної коаліції, з цього моменту набула сили.

Оскільки лідер НУНС В’ячеслав Кириленко оголосив, що вони визначились з кандидатурою на посаду спікера парламенту і пропонують Арсенія Яценюка, то Головуючий Роман Зварич змушений був оголосити перерву в засіданнях Верховної Ради України до вівторка, оскільки обирати Яценюка спікером без його присутності і виступу з трибуни з програмою діяльності закон не дозволяє.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.