Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Продовження вибіркового літопису, або Напередодні та після дострокових виборів Розділи книги


5-го лютого 2008 року сталася подія, до якої Україна йшла усі роки своєї незалежності — у Женеві на засіданні Генеральної ради Світової організації торгівлі усі її члени підписали протокол про прийняття нашої країни до СОТ.

Україна стала 152 членом Світової організації торгівлі. Ми випередили Росію, і тепер для її вступу у СОТ потрібна буде і наша згода. Тож, думаю, усі газові домовленості Росією будуть виконуватись, принаймні, до того часу, поки Україна не поставить свою згоду на російській заяві про вступ до СОТ.

Дуже важливим є те, що СОТ дає Україні 5 років на приведення нашого аграрного сектору економіки у відповідність з вимогами цієї світової організації. До речі ця 5-річна пільга стосовно сільського господарства є потужним ударом по усіх внутрішніх противниках вступу України до СОТ, серед яких найбільш агресивними були і є комуністи та соціалісти.

Нарешті наші підприємства замисляться над тим, яким чином випускати якісну продукцію, оскільки неякісна не матиме збуту і її випуск спричинятиме банкрутство.

Нарешті в організаціях по наданню послуг нас зустрічатимуть приємною посмішкою, а не хамством.

Нарешті молодь буде йти вчитись не будь-куди, а у вищі навчальні заклади, дипломи яких не викликають запитань за кордоном.

Наш президент Віктор Ющенко, який був присутнім у Женеві на церемонії підписання протоколу про прийняття України до СОТ, у виступі перед представниками ЗМІ одразу ж після цієї події заявив, що Україна всіляко сприятиме тому, щоб і Росію теж прийняли до СОТ у якомога коротші строки.

До речі, зранку цього ж дня Віктор Ющенко повинен був виступати у Верховній Раді України з щорічним посланням президента народу, але цього не сталося, оскільки комуністи і регіонали заблокували трибуну і не дали можливості спікеру парламенту Арсенію Яценюку проводити перше пленарне засідання другої сесії, яке він відкрив одразу ж після закриття першої сесії.

Для того, щоб коаліція і опозиція домовились про співпрацю Арсеній Яценюк оголосив перерву на 30 хвилин, але так більше і не з’явився в залі засідань парламенту цього дня. Як повідомив у ефір лідер НУНС В’ячеслав Кириленко, Арсенія Яценюка заблокували у його кабінеті комуністи разом з представниками Партії регіонів, не давши змоги відкрити двері і вийти.

Як на мій погляд, то це уже порушення прав людини, і, думаю, воно стане резонансним. Цей дикий випадок, якому ще не було місця ні в Україні у попередні роки, ні в будь-якій іншій країні світу, в черговий раз свідчить про те, що донецькі комуністи і донецькі регіонали відрізняються лише тим, що більшість перших є надто балакучими, а з більшості других слова не витягнеш.

Така поведінка опозиції може нанести непоправної шкоди Україні уже хоча б тому, що ратифікувати угоду про вступ до СОТ наша держава повинна до середини літа. І якщо Верховна Рада України не ратифікує у цей термін угоду, то доведеться усе починати спочатку та ще й в атмосфері недовіри.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.