Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Продовження вибіркового літопису, або Напередодні та після дострокових виборів Розділи книги


У четвер 15 травня 2008 року сталася значима подія в житті нашого університету — розглядаючи позов вінницьких податківців до проректора Василя Ковальчука та головного бухгалтера Ліани Нечепуренко про стягнення з них у примусовому порядку штрафу у розмірі по 170 гривень з кожного за не встановлення в університетській їдальні касових апаратів і використання замість цих апаратів для обліку фінансових операцій касових книг з відривними квитанціями, суддя Ленінського районного суду міста Вінниці Євген Овсюк постановив визнати ці штрафні санкції незаконними, такими, що не підлягають виконанню у зв’язку з тим, що накладені вони на керівників організації, яка не є суб’єктом підприємницької дiяльності, а закон про обов’язковість встановлення касових апаратів розповсюджується виключно лише на суб’єктів підприємницької діяльності і не стосується державних унiверситетів, які є бюджетними неприбутковими організаціями.

Завдяки цій постанові судді Євгена Овсюка адмінiстрація університету отримала ще один, уже із сьогодення, доказ того, що, забезпечуючи облік фінансових операцій в університетській їдальні за допомогою касових книг з відривними квитанціями, вона не порушувала закон про касові апарати, а тому нарахування університету вінницькими податківцями штрафних санкцій в розмірі більше тринадцяти мільйонів гривень за не встановлення касових апаратів є незаконним, та таким, що свідчить або про непрофесійність, або про упередженість вінницьких податківців, починаючи від бригадирів податкових бригад Марії Охріменко та Жанни Бугай, які складали акти перевірки, та заступника начальника Вінницької міської ДПІ Заскіної, яка виписувала оті більше тринадцяти мільйонів гривень штрафу, і закінчуючи членами колегії Вінницької обласної податкової адміністрації, яким на розгляд перед подачею до університету направляла Жанна Бугай свій акт перевірки. Не може вважатись непричетним до цього беззаконня і голова Вінницької обласної ДПА Лайтарнюк, який за функціональними обов’язками начальника несе відповідальність за дії усіх своїх підлеглих, до працюючих в міських та районних ДПІ включно, оскільки усі ці ДПІ є структурними підрозділами керованої ним обласної ДПА.

Адміністрація університету хоче вірити у те, що судді Вінницького окружного адміністративного суду, які розглядатимуть 2-го червня позов вінницьких податківців до університету про примусове стягнення штрафу у розмірі більше тринадцяти мільйонів гривень за те, що фінансові операції в університетській їдальні, яка є структурним підрозділом університету, обліковувались за допомогою касових книг, а не касових апаратів, виявляться такими ж високопрофесійними і порядними юристами. як і суддя Ленінського районного суду міста Вінниці Євген Овсюк.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.