Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Продовження вибіркового літопису, або Напередодні та після дострокових виборів Розділи книги


У четвер 3-го липня на засіданні спеціалізованої вченої ради, якою керує завідувач кафедри електричних станцій та електричних систем нашого університету, професор Петро Лежнюк відбувся захист кандидатської дисертації Анею Пискляровою — аспіранткою денної форми 3-го року навчання професора Петра Лежнюка і одночасно, по сумісництву на 0,5 окладу, однією із нинішніх моїх двох помічниць. Аня написала дисертацію достроково, а тому і захищала її за 4-и місяці до закінчення аспірантури.

Оскільки голова спецради, аспірантка якого захищається, не має права вести засідання, то засідання вів його заступник, перший проректор університету, професор Володимир Грабко. У цій спецраді ректор, тобто я, є лише рядовим членом за спеціальністю 05.14.02 «Електричні станції, системи і мережі та управління ними». Саме за цією спеціальністю навчалась в аспірантурі і захищала свою дисертацію Аня Писклярова, оскільки її тема присвячена створенню нового методу обліку втрат електричної енергії в низьковольтних електричних мережах, в яких, як відомо, майже відсутні системи автоматизованого обліку, а тому вона при створенні свого методу використовувала експертні оцінки та нечітку логіку.

Доповідь Аня зробила блискуче, на запитання відповідала чітко і впевнено, тож усі 13 присутніх членів спецради оцінили її захист позитивно і проголосували «За».

Під час захисту за Аню вболівали і її чоловік Діма Пискляров, дід якого багато років відпрацював генеральним директором ВЕО «Вінницяенерго» і є почесним професором нашого університету, та її мама Майя Пашенко, яка уже багато років працює начальником планово-фінансового відділу науково-дослідної частини нашого університету.

Тепер мені доведеться замість Ані шукати нову помічницю у пару до теж працюючої по сумісництву на 0,5 окладу помічника ректора магістрантки Лєни Гіль, яка цієї осені стане уже аспіранткою першого року навчання. І знову помічницею я призначу володарку титулу «Міс Наука», яка визначиться на конкурсі серед щойно прийнятих до магістратури наукового напряму студенток унiверситету 5-го року навчання, останній 3-й тур якого завершиться 31-го серпня.

А Аня Писклярова з 1-го вересня розпочне працювати старшим викладачем на кафедрі у професора Петра Лежнюка, де уже працює старшим викладачем одна з моїх попередніх помічниць, кандидат технічних наук Наташа Остра.

Але, якщо усе буде гаразд з отриманням візи до США, то з Анею Пискляровою ще до її звільнення з посади помічника ректора ми через два тижні полетимо до американського міста Пітсбурга для участі в науковій конференції, котру проводить всесвітня організація інженерів-електриків ІЕЕЕ, членами якої від нашого університету є я і професор Петро Лежнюк, тож дві наукові доповіді, авторські колективі яких очолюють він і я, включені до наукової програми цього форуму. Серед авторів доповіді, підготовленої під керівництвом професора Петра Лежнюка є і Аня Писклярова, тож вона і буде доповідати у Пітсбургу, адже вільно володіє англійською мовою. Оскільки я володію англійською мовою посередньо, точніше, прочитати, перекласти і сказати можу все, але не встигаю сприймати на слух швидку повсякденну мову американців, то моя помічниця Аня Писклярова буде допомагати у спілкуванні з американськими колегами і мені.

Постскриптум: а наступного дня у п’ятницю 4-го липня у Києві захистила кандидатську дисертацію з економічних наук і теж з рахунком 13 «За» і 0 «Проти» Таня Доценко — інша колишня моя помічниця, яка працювала на тих же умовах, що і Аня Писклярова, котра у період роботи помічницею ректора вийшла заміж і стала Танею Білоконь і пішла з посади помічника напередодні того, як стати матір’ю. Вона теж працюватиме з 1-го вересня в університеті старшим викладачем, але на кафедрі підготовки менеджерів.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.