Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Завершення вибіркового літопису на папері, або Університету — 50 Розділи книги


У четвер 25 лютого, о 10 годині ранку, в залі засідань Верховної Ради України відбулася інавгурація нового президента України Віктора Януковича.

Голова ЦВК Шаповал оголосив рішення ЦВК про перемогу Віктора Януковича у другому турі президентських виборів, а Голова Конституційного Суду України Стрижак привів його до присяги.

Віктору Януковичу були вручені атрибути президентської влади — посвідчення, намисто, булава і печатка, а після цього він виступив зі зверненням до народу України.

На інавгурації був присутнім другий президент України Леонід Кучма, але перший президент України, Леонід Кравчук, і третій президент України, Віктор Ющенко, цю процедуру проігнорували. Серед гостей не було ні президента Росії Дмитра Медведєва, ні прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна, а президент США Обама був представлений одним із його радників.

Не було під час інавгурації Віктора Януковича в урядовій ложі Верховної Ради України ні прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, ні значної частини членів її Кабміну, а в залі не було народних депутатів від фракції БЮТ, що зробило цей зал напівпорожнім.

А напередодні інавгурації Віктора Януковича, у Києві обвалився пам’ятник засновнику Києва — Кию та його братам Хоріву, Щеку і сестрі Либідь, причому від лодки відвалилися скульптури Щека і Хоріва, які прийшли до Києва уже після його заснування Києм, а Кий та Либідь уціліли. Тож, схоже, що прокляття волхвів з України ще не знято.

Сьогодні усі гадають, що б це значило? — Чи те, що за президентства Віктора Януковича розвалиться Україна як держава, перетворившись на російський придаток, чи те, що його президентство буде недовговічним, а Юлія Тимошенко, яку символізує Либідь, його невдовзі змінить і поведе державу Кия далі.

Цього ж дня увечері Президент України Віктор Янукович своїм указом перейменував секретаріат президента на адміністрацію президента і призначив головою своєї адміністрації народного депутата від Партії регіонів і свого заступника по партії Сергія Льовочкіна, який п’ять років тому був першим помічником президента Леоніда Кучми і успішно співпрацював з головою адміністрації цього президента Володимиром Литвином ще до його першого обрання на посаду Голови Верховної Ради України. Першим заступником голови адміністрації президента Віктор Янукович призначив народного депутата України від Партії регіонів Ірину Акімову, заступником голови адміністрації стала також Ганна Герман.

А завершився цей день неприємним сюрпризом Віктору Януковичу від Ріната Ахметова, як власника футбольного клубу «Шахтар», який не зумів виграти у Донецьку у англійського середнячка «Фулхема», зіграв унічию 1:1 і за сумою двох матчів (2:1 на користь «Фулхема» у першому матчі у Лондоні) вилетів з подальшого розиграшу Ліги Європи.

Постскриптум: а 1-го березня новий президент України Віктор Янукович здійснив свій перший закордонний візит — у Брюссель, де запевнив західних політиків у тому, що спрямованість його зовнішньої політики буде європейською.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.