Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Завершення вибіркового літопису на папері, або Університету — 50 Розділи книги


У нинішньому році релігійне свято «Трійці», яке православні християни відзначали 7 червня, стало відправним пунктом початку президентської виборчої кампанії в Україні.

Саме у цей день опівдні по телебаченню виступив лідер опозиції Віктор Янукович і оголосив, що він припиняє переговори з політичною силою нинішнього Прем’єр-мінiстра України Юлії Тимошенко про об’єднання у парламенті в спільну широку коаліцію депутатського блоку Партії регіонів та БЮТ, і що він відмітає пропозицію БЮТ про обрання президента у парламенті, а хоче обиратись всенародно. І що займеться він об’єднанням політичних сил України уже після перемоги на всенародних президентських виборах, в якій не сумнівається.

Це означає, що впливова в Партії регіонів група Бойка—Льовочкіна, за якою стоїть власник «Росукренерго» Фірташ і яка категорично налаштована проти об’єднання з БЮТ у широку парламентську коаліцію зі збереженням за Юлією Тимошенко посади прем’єр-міністра, отримала полiтичну перемогу над іншою впливовою у цій партії групою Колесникова—Ахметова, яка погоджувалась на об’єднання у коаліцію з БЮТ і вела активні переговори на цю тему з впливовими людьми із близького оточення Юлії Тимошенко.

Цієї ж неділі о 20-й годині по телебаченню виступила зі зверненням до народу і Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Поздоровивши співвітчизників зі святом «Трійці», вона підтвердила незмінність своєї позиції на об’єднання усіх політичних сил країни для подолання світової фінансової і економічної кризи, яка боляче вдарила по Україні, навела приклади того, як об’єднувала в Індії в 60-і роки минулого сторіччя непримиренних ворогів мусульман і індуїстів Індіра Ганді, і як нині об’єднує політиків усіх забарвлень для подолання кризи в Німеччині її канцлер Ангела Меркель, і повідомила, що, коли уже про все було домовлено, за день до офіційного підписання угоди про широку парламентську коаліцію між Партією регіонів, БЮТ, Блоком Литвина і частиною НУНС Віктор Янукович одноосібно перекреслив усі домовленості, заявивши, що цим він займеться після того, як стане всенародно обраним президентом. Тож і їй не залишається нічого іншого, як йти на президентські вибори, перемагати і після перемоги продовжувати втілювати у життя стратегію об’єднання усіх політичних сил для подолання економічної кризи і побудови громадянського суспільства в Україні.

Тож лозунг «Всі на вибори!» в Україні набуває актуальності уже сьогодні, хоча, якщо президентські вибори будуть призначені на 17 січня 2010 року, офіційний статус він отримає лише приблизно через 40 днів.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.