Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Завершення вибіркового літопису на папері, або Університету — 50 Розділи книги


Щотижневик «Дзеркало тижня» у № 19 за 30 травня 2009 року опублікував університетські рейтинги за результатами 2008 року по проекту ЮНЕСКО «Топ-200 Україна».

Вінницькі університети у 2008 році за цим проектом посіли такі місця в загальному рейтингу: Вінницький національний технічний університет — 19, Вінницький національний медичний університет — 22, Вінницький торгово-економічний інститут (в складі та за оцінкою, отриманою базовим Київським національним торгово-економічним університетом) — 25, Вінницький державний аграрний університет — 141, Вінницький фінансово-економічний університет (приватний) — 146, Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського — 161.

Нагадаю, що рік тому за результатами 2007 року Вінницькі університети по цьому проекту мали такі місця: Вінницький національний технічний університет — 23, Вінницький національний медичний університет — 30, Вінницький торгово-економічний інститут (в складі та за оцінкою, отриманою базовим Київським національним торгово-економічним університетом) — 45, Вінницький фінансово-економічний університет (приватний) — 51, Вінницький державний аграрний університет — 153, Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського — 166.

Порівнюючи результати двох останніх років, бачимо, що усі державні університети Вінниці за результатами 2008 року посіли більш високі місця, ніж посідали їх за результатами 2007 року. І лише приватний ВФЕУ за результатами нинішнього року опустився на 95 сходинок нижче.

Мені як ректорові ВНТУ дуже приємно, що наш університет уже увійшов у двадцятку кращих ВНЗ країни. А по такому критерію як «Оцінка якості науково-педагогічного персоналу» ми маємо сьомий результат. За цим критерієм попереду нас є лише Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», Харківський національний університет ім. В. Каразіна, Національний медичний університет ім. А. Богомольця та Національний гірничий університет.

І ще на що хотілось би звернути увагу — з нашими 28,244 балами від Національного університету «Києво-Могилянська академія», який, набравши 31,746 балів, посів в загальному рейтингу 9-е місце, ми відстаємо лише на 3,5 бали, які в наступному році сподіваємося отримати, завершивши процес вступу до Європейської асоціації університетів, розпочатий нами у цьому році, та переконавши рейтингову комісію враховувати в оцінці за критерієм «Міжнародне визнання» також і виконання проектів по програмі Темпус-Тасіс, за кількістю яких в консорціумах з західноєвропейськими університетами в останні 5 років ми зрівнялись з лідером — НТУУ «КПІ», будучи у 7 разів меншими, тобто, маючи відносний результат навіть кращим. Тож маємо надію, що через рік, за результатами 2009, року ми піднімемось в рейтинговій таблиці ще на кілька місць, а можливо і ввійдемо в десятку кращих.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.