Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Завершення вибіркового літопису на папері, або Університету — 50 Розділи книги


Сьогодні — 5-го листопада 2008 року оголошено результати президентських виборів у Сполучених Штатах Америки, які відбулися учора. Напередодні виборів боротьба точилася лише між двома кандидатами у президенти — 47-річним Бараком Обамою, якого висунула демократична партія, та 72-річним Джоном Маккейном, якого висунули республіканці. Перший із них є темношкірим, одна із бабусь якого і нині ще проживає у Кенії, а другий — найстаршим серед кандидатів у президенти за усі роки існування США.

Оскільки Барака Обаму підтримувало усе населення США з кольором шкіри, відмінним від білого, то ще до дня виборів було зрозуміло усім у світі, окрім Маккейна і його близького оточення, що переможе на виборах Обама. Так і сталося. Барак Обама переміг на виборах переконливо, набравши дві третини голосів виборщиків. Першим з перемогою його поздоровив Маккейн, який одразу ж звернувся до усіх своїх прихильників з закликом об’єднатись навколо нового президента для відновлення провідної ролі США у світі та боротьби зі світовою фінансовою кризою. Тож нашим вітчизняним політикам слід було б повчитись у американців тому, як поводити себе після програшу на виборах.

Звичайно, Джон Маккейн програв не лише тому, що уже переступив 70-річний поріг. На вибір американців суттєво вплинуло і те, що нинішній президент США Джордж Буш теж є представником республіканської партії, і саме за його правління допущені були такі помилки і в закордонній, і у внутрішній політиці США, які викликали ті фінансові і економічні катаклізми, що потрясають сьогодні увесь світ.

В романі «Унесенные ветром», екранний варіант якого побачив увесь світ, є пророцтво, що, як тільки у США буде обрано першого темношкірого президента, настане кінець домінуванню у цій країні білої раси. Тож, мабуть, цей момент настав. А передвісниками появи першого темношкірого президента у США можна вважати Коліна Пауера, який спочатку очолив комітет начальників штабів родів військ, а потім обійняв посаду Державного секретаря, та Кондолізу Райс — першу темношкіру жінку, яка стала Державним секретарем США і буде ним ще аж до офіційного вступу на посаду президента США Барака Обами, тобто, до січня наступного року.

Враховуючи те, що у західноєвропейські країни з кожним роком переїжджає, як легально, так і нелегально, усе більша кількість вихідців з країн арабського світу, можна прогнозувати, що недалеким є той час, коли, як ці країни, так і Європейський Союз в цілому, очолять політики з арабськими прізвищами, які сповідуватимуть іслам. І це стане початком кінця не лише домінування у Європі білої раси, але одночасно і кінцем домінування християнської релігії, що може мати наслідки для Європи набагато сумніші, ніж ті, які очікують США, де християнами є не лише білі, але і темношкірі.

А о 15 годині цього ж таки 5 листопада розпочався пленум Комітету по державних преміях України, на якому таємним голосуванням із 42 робіт, що дійшли до фінішу конкурсу, відбиралися ті 20 робіт, автори яких удостоювались звання лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки 2008 року. Я уже не хвилювався, оскільки знав наперед, що наша робота відмічена премією не буде, адже її не було в пріоритетах, визначених попередньо на секціях. Зателефонувавши увечері до одного із членів комітету, з яким особисто знайомий, я пересвідчився, що дива не сталося — звичайно ж, по екологічному напрямку перемогла робота наших конкурентів, оскільки вона, по-перше, уже приймала участь у конкурсі повторно, а по-друге, серед її авторів не було радника прем’єр-міністра, що в період негативного ставлення до цього прем’єр-міністра з боку президента країни, указом якого і визначаються лауреати премії, є аргументом виключно несприятливим по відношенню до лауреатства.

Але новини пізнього вечора цього ж дня потішили, тому що, по-перше, Міжнародний валютний фонд постановив виділити Україні 16 з половиною мільярдів доларів для стабілізації фінансової системи, що зупинить відтік іноземного капіталу з української банківської системи, а по-друге, знайшлися інвестори, які купили 68 % акцій Промінвестбанку, чого достатньо для стабілізації його роботи. І тепер можна сподіватись на те, що через тиждень-другий біля банкоматів Промінвестбанку перестануть роїтись нескінченні черги бажаючих забрати свої вклади, що дозволить працівникам і студентам нашого університету у спокійному режимі отримувати свої стипендії і зарплати, а до мене перестануть надходити письмові і телефонні пропозиції з інших банків перевести зарплатні і стипендіальні рахунки університету із Промінвестбанку в якийсь інший банк.

Постскриптум 1: ЗМІ принесли звістку, що ці 68 % акцій Промінвестбанку за сприяння братів Клюєвих, один із яких виконував функції начальника виборчого штабу Партії регіонів на дострокових виборах, другий був віце-прем’єром в уряді Віктора Януковича, а нині ж вони обидва є народними депутатами України від Партії регіонів, викупив один із найпотужніших російських банків — «Внешэкономбанк», головою Наглядової ради якого є Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін.

Постскриптум 2: у суботу 22 листопада 2008 року телебачення повідомило, що новий президент США Барак Обама запропонував колишній своїй суперниці по висуненню кандидатом в президенти від демократичної партії Гілларі Клінтон, яка потім активно за нього агітувала, що об’єднало демократів, посаду Державного секретаря США.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.