Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Друге дихання, або З чужої пісні слова не викинеш


Вінниця: УНІВЕРСУМ-Вінниця, 2006. - 488 с.

Книга ректора Вінницького національного технічного університету, доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, академіка Академії педагогічних наук України та декількох громадських вітчизняних та міжнародних академій, депутата Верховної Ради УРСР 12-го та Верховної Ради України 1-го скликань, члена Національної спілки журналістів України Мокіна Бориса Івановича є дев’ятою з його документально-публіцистичної серії: «Щоб не було соромно перед дітьми, або рік у політиці» (1991), «Напередодні та трохи згодом» (1992), «Чи те ми робимо?» (1994), «Рік поза політикою, або вінницький детектив» (1996), «Запитання без відповідей» (2000), «Час сподiвань» (2001), «Перші підсумки» (2004), «Що за горизонтом?» (2005).
Книга охоплює часовий відрізок довжиною у два роки і написана у вигляді авторського репортажу в темпі процесів, що мали місце упродовж цього періоду в Вінницькому національному технічному університеті, на Вінниччині та в Україні.
Особливістю цієї книжки, як і кількох попередніх в серії, є те, що події і думки в ній подаються без заключної ретуші і без намагання сподобатись як дружньо налаштованим, так і недружньо налаштованим читачам.
Ще однією особливістю книжки є те, що події у ній подаються у віддзеркаленому варіанті і майже не містять авторських коментарів, тобто має місце вибірковий літопис, авторська позиція в якому визначається, в основному, лише підбором описаних подій та репліками.
Книга викличе інтерес у тих читачів, хто цікавитиметься розвитком подій в Україні упродовж 2005 та 2006 років.
Вона буде корисною також майбутнім поколінням студентів Вінницького національного технічного університету як посібник з його історії періоду безпосередньо після Помаранчевої революції.



© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.