Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Друге дихання, або З чужої пісні слова не викинеш Розділи книги


На засіданні Ученої ради університету у четвер 27 січня, обмінявшись думками з приводу формування нового українського уряду, ми прийшли до висновку, що в світлі ідеології Президента України Віктора Ющенка на полiтичну і економічну інтеграцію нашої держави у Європу найкращим міністром освіти і науки в новому уряді був би нинішній міністр Василь Кремень, який ще 5 років тому назад, ставши міністром якраз в уряді Віктора Ющенка, взяв курс на інтеграцію української системи освіти в європейський освітній простір. Внаслідок цього обміну думками народився такий документ:

РІШЕННЯ

Ученої ради Вінницького національного технічного
університету по питанню висунення кандидатури
академіка НАНУ та АПНУ, докт. філософ. наук,
проф. В. Г. Кременя на посаду міністра освіти і науки

27 січня 2005 року

Слухали: ректора університету Б. І. Мокіна, який висунув пропозицію звернутись до Президента України В. А. Ющенка з проханням призначити на посаду міністра освіти і науки України академіка НАНУ та АПНУ, доктора філософських наук, професора Кременя Василя Григоровича.

В своєму виступі ректор Б. І. Мокін відзначив, що В. Г. Кремень, працюючи на посаді міністра в урядах В. А. Ющенка, А. К. Кінаха, В. Ф. Януковича:

1) послідовно і наполегливо втілював в життя ідею реформування вітчизняної освіти за європейськими стандартами та принципами Болонського процесу;

2) послідовно і принципово захищав інтереси освітян в уряді та в регіональних органах влади;

3) впроваджував демократичні принципи в управлінні освітою;

4) під час Помаранчевої революції закликав ректорів київських ВНЗ надати допомогу іногороднім студентам, що брали участь в подіях безпосередньо у Києві на Майдані;

5) об’єднував зусилля науковців АПНУ, президентом якої він є, з зусиллями апарату та комісій міністерства для розв’язання науково-педагогічних і методичних задач, що постають в процесі реформування освіти;

6) сповідуючи ідеї соціал-демократії і формально перебуваючи в рядах СДПУ(о), ніколи не підтримував конфронтаційних дій керівників цієї партії і, пересвідчившись у тому, що переконати їх у необхідності зміни курсу не вдасться, офіційно вийшов з її рядів.

Виступили: професори В. В. Грабко, Т. Б. Буяльська, Ю. А. Буренніков, Г. С. Ратушняк.

У своїх виступах усі вони підтримали пропозицію ректора і заявили про їхню впевненість у тому, що аналогічну підтримку В. Г. Кремень матиме і в інших ВНЗ України.

Постановили:

1) підтримати пропозицію ректора Б. І. Мокіна про висунення кандидатури В. Г. Кременя на посаду міністра освіти і науки;

2) звернутись до Президента України В. А. Ющенка з проханням розглянути можливість призначення В. Г. Кременя на посаду міністра освіти і науки в новому уряді.

 

А на другий день після засідання Ученої ради університету я відіслав цей документ до Секретаріату Президента України в якості додатку до листа такого змісту:

 

Президенту України
В. А. Ющенку

Шановний Вікторе Андрійовичу!

Від імені 10-тисячного колективу Вінницького національного технічного університету і від себе особисто щиро вітаю Вас з обранням на найвищий пост у нашій державі і бажаю Вам, як Президенту, розв’язати усі поставлені задачі, привести Україну до Європи, а український народ до достатку, а також подальшого поглиблення Всенародної любові і довіри. А, як людині, бажаю Вам міцного здоров’я, щастя і любові близьких.

Завіряю, що наш колектив, який одностайно підтримав Вас на виборах і був активним учасником Помаранчевої революції, на своєму рівні зробить усе, щоб внести достойний вклад в розв’язання поставлених Вами задач по розбудові демократичної, багатої і високоосвіченої України.

Вважаю своїм обов’язком в інтересах нарощення темпів розвитку вітчизняної освіти звернутись до Вас з проханням розглянути можливість збереження у новому уряді на посаді міністра освіти і науки Кременя Василя Григоровича.

Обґрунтування цього прохання наведене в рішенні Ученої ради нашого університету, яке додається.

З повагою —
ректор ВНТУ, депутат Верховної
Ради України 1-го скликання Б. І. Мокін




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.