Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Друге дихання, або З чужої пісні слова не викинеш Розділи книги


Подаю інформацію про цю подію у тому вигляді, у якому вона мені була надана оргкомітетом:

— З шостого по восьме квітня Інститут автоматики, електроніки та комп’ютерних систем управління нашого університету уже шостий раз проводив відкриту Всеукраїнську студентську олімпіаду серед студентів спеціальності «Системи управління і автоматики», яка з кожним роком набуває все більшої популярності як серед студентів вищих навчальних закладів України, так і сусідніх країн.

Очолював оргкомітет олімпіади перший проректор нашого університету, завідувач кафедри електромеханічних систем автоматизації і доктор технічних наук по спеціальності «Елементи та пристрої обчислювальної техніки та систем керування» Володимир Грабко, його заступником був директор Інституту АЕКСУ, професор Анатолій Васюра, а головою журі — декан ФАКСУ, доцент Сергій Довгалець.

Цього року олімпіада зібрала 57 представників 25-ти провідних ВНЗ України. Серед учасників ми побачили представників таких відомих ВНЗ, як Національний технічний університет України «КПІ», Донецький національний технічний університет, Харківський національний технічний університет «ХПІ», Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «ХАІ», Харківський національний університет радіоелектроніки, Національний університет «Львівська полiтехніка», Донбаська державна машинобудівна академія із Краматорська, Національна металургійна академія України із Дніпропетровська, Севастопольський національний технічний унiверситет, Івано-Франківський національний технічний унiверситет нафти і газу, Одеський національний полiтехнічний університет, Одеська морська академія, Одеська державна академія холоду, Східноукраїнський національний університет ім. Даля із Луганська, Миколаївський національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова, Житомирський державний технічний університет та ряд інших українських університетів. Від сусідніх країн цього року в олімпіаді взяв участь Технічний університет Молдови із Кишинева.

Як і в попередні роки, Всеукраїнська олімпіада проводилась в два етапи. Перший етап проходив у кожному ВНЗ окремо, а переможці були направлені у Вінницю для участі у другому етапі. Другий етап, в свою чергу, був поділений на два тури: теоретичний та практичний. У підготовці завдань брали участь не лише викладачі нашого університету, а і представники інших ВНЗ.

Для вирішення завдань практичного туру олімпійцям були надані найкращі комп’ютерні класи університету. Учасникам пропонувались завдання з профільних дисциплін спеціальності «Системи управління і автоматики», наприклад,: «Елементи та пристрої систем управління і автоматики»; »Теорія автоматичного керування»; «Теорія інформації»; «Дослідження операцій»;«Програмування і чисельні методи; методи і засоби збору, передачі та обробки інформації»; «Мікропроцесорна техніка»; «Комп’ютерні системи вимірювання та контролю» тощо.

Роботи учасників олімпіади шифрувались кодами, які були відомі лише самим авторам робіт та зберігалися у закритих конвертах за підписами всіх членів журі до кінця олімпіади. Таким чином, досягалась абсолютна об’єктивність оцінювання робіт учасників олімпіади.

Найкращі результати показали студенти нашого Вінницького національного технічного університету, а також студенти Національного технічного університету «ХПІ» та Донецького національного технічного університету.

В десятку кращих увійшли також студенти Національного технічного університету України «КПІ», Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «ХАІ», Донбаської державної машинобудівної академії, Севастопольського національного технічного університету, Східноукраїнського національного університету ім. Даля, Нацiонального університету «Львівська політехніка» та Одеської державної академії холоду.

Результати учасників олімпіади від перших десяти ВНЗ:

1
Вінницький національний технічний університет
1,10 та 15 результати.
2
Національний технічний університет «ХПІ» (м. Харків)
2, 21, 34
3
Донецький національний технічний університет
3, 18, 35
4
Національний технічний університет України «КПІ» (м. Київ)
4, 25, 30
5
Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського «ХАІ» (м. Харків)
5, 29, 37
6
Донбаська державна машинобудівна академія (м. Краматорськ)
6, 19
7
Севастопольський національний технічний університет
7, 42
8
Східноукраїнський національний університет ім. Даля (м. Луганськ)
8, 9, 33
9
Національний університет «Львівська політехніка»
11, 26
10
Одеська державна академія холоду
12, 13, 27

Перше місце на олімпіаді виборов студент нашого університету Олег Юдін.

Друге місце посіли студентка Національного технічного унiверситету «ХПІ» Дар’я Книженко та студент Донецького національного технічного університету Роман Красницький.

Третє місце вибороли студент Національного технічного університету України «КПІ» Андрій Білоус, студент Національного аерокосмічного університету ім. Жуковського «ХАІ» Кирило Руденко та студент Донбаської державної машинобудівної академії Артем Шишкін.

Почесне друге місце в загальному заліку посів також наш гість із Кишинева студент Технічного університету Молдови Олександр Мереакре.

Як і в попередні роки, цього року традиційними спонсорами олімпіади були Вінницькі ІВП «ІнноВінн» та «ТЕАМ», а також нові — ТОВ «Техногаз»,«НоВа», ЗАТ «КиївСтар», Банк Аваль — вінницька філія, які забезпечили переможців олімпіади чудовими цінними призами, наприклад, 2 DVD-RОМ, радіо-клавіатура і радіо-миша, LG мобільний телефон, СD плеєр Аіwа, flash пам’ять 256 МВ, блоки DVD-RW та СD-R, 6 стартових пакетів КиївСтар, 10 килим. rsd для миші, колонки Svеп.

А за перше місце крім диплому І-го ступеню переможцю олімпіади було вручено супер-приз: лазерний принтер НР.

Після напруженої розумової роботи, учасникам олімпіади здійснили екскурсії до музею М. І. Пирогова, по визначних місцях нашого міста та до художніх музеїв Центру культурології нашого технічного університету. Студенти та їх керівники чудово провели час, багато фотографувалися, отримали масу позитивних емоцій і не приховували свого здивування, захвату та зачарування від багатства художніх колекцій університету та краєвидів Вінниччини. На прощання щиро висловлювали свої почуття, велике задоволення умовами та організацією проведення олімпіади, обіцяли розповісти в рідних містах про свої незабутні враження.

Постскриптум: а 14 квітня у чотирьох містах України: Києві, Донецьку, Запоріжжі і Хмельницькому були синхронно проведені півфінали Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, в яких взяли участь 120 команд 67 університетів з 29 міст України.

Переможцями стали: у Хмельницькому — 1-ша команда нашого ВНТУ, яка розв’язала за відведений час 7 задач, у Донецьку — команда ХНУРЕ, яка розв’язала 6 задач, у Києві — команда НТУУ «КПІ», яка розв’язала 5 задач, у Запоріжжі — команда ОНУ ім. Мечникова, яка розв’язала також 5 задач.

У нашій Західній зоні другою з 4-ма розв’язаними задачами була команда НУ «Львівська політехніка», а третьою з 3-ма розв’язаними задачами — команда ЛНУ ім. Івана Франка. Друга команда нашого університету теж з 3-ма розв’язаними задачами була четвертою, а команда господарів — Хмельницького національного університету — з такою ж кількiстю розв’язаних задач, але з більшими затратами часу на їх розв’язання, посіла 5-е місце.

До речі, 7 задач розв’язала лише одна 1-а команда нашого університету у складі студента 5-го курсу Богдана Власюка та двох студентів 3-го курсу — Дмитра Коржика і Дмитра Білоуса, 6 задач розв’язала лише одна команда ХНУРЕ, по 5 задач розв’язали команди 6 університетів, по 4-и задачі розв’язали 9 команд, по 3-и — 13, по 2-і — 26, по 1-й — 48, а 16 команд не розв’язали жодної задачі.

Тож 1-а команда нашого ВНТУ на етапі півфіналів виборола не лише перше місце у Західній зоні, а і посіла перше місце у загальному Всеукраїнському заліку. 2-ми у загальному заліку на цьому етапі стали студенти із ХНУРЕ, 3-ми — із НТУУ«КПІ», 4-ми — із ОНУ ім. Мечникова, 5-е і 6-е місця посіли студенти з 1-ї та 2-ї команд ЗНТУ, 7-ми були студенти із ДнНУ, 8-ми — із ДонНТУ, 9-ми стали студенти з 3-ї команди ЗНТУ, а 10-и — із 2-ї команди ДонНТУ

Наші команди готували до цієї олімпіади доценти Володимир Месюра, Ігор Арсенюк та Денис Кательников.

У вересні команди, які у загальному заліку вибороли перші 24 місця, з’їдуться до Вінниці на фінальні змагання. Наш університет у фіналі буде представлений 2-ма командами.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.