Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Друге дихання, або З чужої пісні слова не викинеш Розділи книги


4 липня 2005 року жителі планети Земля завдяки США вступили в новий період розвитку своєї цивілізації. У цей день американський космічний корабель, перебуваючи в 177 мільйонах кілометрів від Землі, вистрілив болванкою вагою у 370 кілограмів по кометі, що знаходилась від нього на відстані 10 тисяч кілометрів і за якою він «полював», покривши в різних маневрах більше 400 мільйонів кілометрів.

Болванка з відеокамерою врізалась в поверхню комети, ядро якої мало вигляд уламку криги довжиною до 14 кілометрів і шириною до 7 кілометрів, о 8-й годині 52 хвилини за Київським часом або о 9-й годині 52 хвилини за Московським часом.

За попередніми прогнозами від удару болванки на поверхні комети повинен утворитись кратер розміром з футбольний стадіон і глибиною в 7-поверховий будинок.

Телевізійний канал «Євроновини» транслював пряму відеозйомку удару по кометі.

Я спостерігав цей процес. Звичайно, в динаміці нічого не було видно — бачили ми усі лише появу додаткової хмари, утвореної вибитим з комети льодом, у вигляді бокового придатку до комети — такого собі білуватого апендиксу.

Американські учені, що запланували цей експеримент, розраховують за допомогою приладів, які встановлені на борту космічного корабля, дослідити склад матерії, що вилетить з ядра комети після удару в нього болванкою.

Склад цієї матерії, після його дослідження, дозволить зробити більш наближені до дійсності припущення стосовно виникнення і подальшого розвитку Всесвіту, адже саме в кометах заморожена праматерія, що звідкілясь була викинута в Космос і у згустку замерзла при температурі, близькій до абсолютного нуля, що не дозволило потім цій первісній матерії перетворюватись у щось інше.

Але ще важливішим для існування людства на Землі є інший результат цього експерименту — учені та інженери продемонстрували, що вони уміють віднині попадати в невеликі за розміром твердої поверхні тіла, навіть якщо ці тіла оточені хмарою пилу і газу і наближаються з величезною швидкістю із Космосу до нашої планети. А це, в свою чергу, означає, що в разі появи небезпеки зіткнення Землі з якимось «бродячим» астероїдом чи кометою, що зійшла з постійної орбіти, ми, земляни, тепер зможемо ліквідувати цю небезпеку і не зникнути з поверхні Землі як динозаври, перетворивши в пил цей астероїд чи комету, влучивши у нього чи в неї ще на далеких підступах, наприклад, невеликою атомною бомбою.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.