Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Друге дихання, або З чужої пісні слова не викинеш Розділи книги


У неділю 11 грудня із повідомлень ЗМІ я довідався про те, що до того десятка політичних блоків, що уже утворилися для боротьби за місця у Верховній Раді України, приєднався ще один на основі об’єднання СДПУ(о) Віктора Медведчука ще з трьома малорейтинговими партіями: «Всеукраїнським об’єднанням «Центр» (Степан Гавриш), Республіканською партією України (Юрій Бойко) та «Жінками за майбутнє» (Валентина Долженко). Першим номером у цьому блоці оголошено Першого Президента України Леоніда Кравчука, який оголосив, що його блок отримає на виборах 11 % голосів виборців.

Політичний оглядач «5 каналу» Данило Яневський з цього приводу вказав на те, що у зв’язку із заявами лідерів вище згаданого блоку маємо нову арифметику, в якій нуль плюс нуль плюс нуль плюс нуль в сумі дають одинадцять.

А я у черговий раз згадав, що саме за президентства Леоніда Кравчука Україна віддала Росії ядерні боєголовки і зруйнувала систему тактичних і стратегічних ядерних ракет, перетворившись одним махом із однієї з наддержав у державу третього світу. А ще за правління Леоніда Кравчука за безцінь було передано в оренду Росії Севастопольську морську базу до 2017 року та за безцінь розпродано приватним фірмам кілька сот кораблів морського торгового флоту.

Кожне із цих дійств «тягне» на всенародний осуд, якщо, навіть, не зараз, то з часом, а Леонід Макарович все ще продовжує вважати себе повноцінним Героєм України і робить вигляд, що політичному блоку, який він очолить, саме із-за його там присутності 11 % виборців віддадуть свої голоси. Але, як на мій погляд, то усі нинішні заяви Леонідом Кравчуком робляться лише для того, щоб обґрунтувати своє перше місце у списку. Адже він не може не розуміти, що ні сьогодні ні завтра ніхто за нього голосувати уже не буде. І сподівається Леонід Макарович скоріш за все лише на те, що його блокові на залишках впливу соціал-демократів об’єднаних в деяких регіонах та завдяки електорату Юрія Бойка усе-таки 3-процентний бар’єр подолати вдасться, що забезпечить йому особисто ще один термін перебування у стінах Верховної Ради України. Однак станом на сьогодні він ще такої гарантії не має, оскільки «правила арифметики», введені Данилом Яневським, виборчим законодавством не затверджені.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.