Мокін Борис Іванович
Мокін Борис Іванович
Головна сторінка  Громадська діяльність Публіцистика Друге дихання, або З чужої пісні слова не викинеш Розділи книги


За попередньою домовленістю з керівником головної астрономічної обсерваторії нашої країни Ярославом Яцківим та керівником Вінницької філії Промінвестбанку Олексієм Толстошеєвим, у понеділок 30 січня до нашого університету для зустрічі зі студентами в актовій залі о 14-й годині 30 хвилин повинні були завітати Голова правління Промінвестбанку професор Володимир Матвієнко, його син — народний депутат України і одночасно член Бюджетного комітету Верховної Ради та лідер партії Національно-економічного розвитку України (НЕРУ) — 32-річний кандидат економічних наук Павло Матвієнко, доктор фізико-математичних наук і академік НАНУ Ярослав Яцків та доктор технічних наук і професор НТУУ «КПІ» Валерій Данилов.

Павло Матвієнко є номером один виборчого списку партії НЕРУ, яка пішла на вибори самостійно, Ярослав Яцків — номером два, а Валерій Данилов — номером п’ять.

Оскільки студентів і викладачів економічних спеціалізацій нашого університету дуже зацікавила попередньо проанонсована афішами зустріч з Головою Промінвестбанку Володимиром Матвієнком, який у 1991—1992 роках був ще й Головою Національного банку України, а після відставки з цієї посади створив найпотужніший в Україні банк, який є єдиним українським банком, що входить у 100 найпотужніших банків Європи, то бажаючих прийти на цю зустріч було більше ніж місць у актовій залі, число яких 500.

А на зустріч з докторами наук Ярославом Яцківим та Валерієм Даниловим зголосились прийти наші магістранти наукового напряму і аспіранти та члени Ученої ради університету, яких ми запросили до конференцзалу, що вміщує 150 осіб. До речі, Валерій Данилов саме у спецраді нашого університету 6 років тому захистив докторську дисертацію по математичному моделюванню і обчислювальних методах і уже 5 років є іногороднім членом цієї ж спецради. А Ярослав Яцків на початку цього тисячоліття, за часів прем’єрства Віктора Ющенка, працював першим заступником міністра освіти і науки України з питань науки і був моїм, як ректора, прямим начальником, який, попрощавшись з міністерством, залишив по собі пам’ять демократичного, принципового і чесного керівника.

За годину до початку цих зустрічей мені зателефонував Олексій Толстошеєв і повідомив, що батько і син Матвієнки до нашого університету не прибудуть, оскільки вони у цей же час вирішили зустрітись з колективом підшипникового заводу. Тож довелось нам в авральному порядку відміняти зустріч в актовій залі, до якої уже потягнулись студенти-економісти. На мій погляд, це рішення Матвієнків було помилкою, оскільки підшипниковий завод є банкрутом, тому його працівники — це електорат комуністів Петра Симоненка, прогресивних соціалістів Наталії Вітренко чи, принаймні, соціалістів Олександра Мороза. І скільки б перед цим колективом не виступали банкіри, він все одно проголосує на виборах за класово ближчих йому комуністів і соціалістів. А от у наших студентів-економістів, серед яких найчисленнішою є саме фінансово-кредитна спеціалізація, Матвієнки могли б заручитись солідною підтримкою. Пообіцявши ж прибути на зустріч зі студентами і не прибувши, Матвієнки, практично втратили навіть ті голоси, які потенційно могли б отримати, якби не планували і не закликали на зустріч.

А зустріч Ярослава Яцківа і Валерія Данилова з магістрантами, аспірантами та членами Ученої ради відбулася при переповненому конференцзалі.

Ярослав Яцків цікаво розповів про нові наукові досягнення в області астрономії і космогонії, а Валерій Данилов розповів нам про те, що ж воно таке є партія НЕРУ. Я, до речі, політикою цікавлюсь, і то думав, що ця партія створена лише зараз під вибори. Тож усі ми зі здивуванням дізнались, що цій партії уже 10 років, і що 10 років уже існує її обласна організація на Вінниччині. А про рівень участі цієї обласної організації у житті Вінниччини може служити заява, що пролунала на зустрічі з уст її керівника, який є заступником начальника Вінницького відділення Промінвестбанку, що я є членом НДП, у той час як усім активним політикам Вінниччини відомо, що ректор ВНТУ ні до якої партії не належить і керував колись обласною організацією «Злагода» не тому, що був членом НДП, а тому, що ця громадська організація у свій час об’єднувала кілька десятків партій і громадських організацій.

Я знаю електоральні настрої наших магістрантів, аспірантів і членів Ученої ради — це в основному прихильники «Нашої України», блоку Юлії Тимошенко, соціалістів Олександра Мороза і партії «Пора» — тому, думаю, що, незважаючи на цікаві виступи Ярослава Яцківа і Валерія Данилова, виборчий блок партії НЕРУ додатковими голосами у нашому університеті навряд чи розжився.

А на другий день, у вівторок 31 січня до мене зайшла завідувачка університетського медпункту Антоніна Поліщук і повідомила, що кількість наших студентів, які захворіли на кір, перевищила уже число 30, а тому обласна санепідстанція рекомендує заборонити відвідини сторонніми особами гуртожитків і проведення усіляких багатолюдних заходів, а також вимагає посилити профілактичну протиепідемічну роботу в студентському середовищі. Після цих відвідин я розпорядився заборонити відвідини студентських гуртожитків будь-якими сторонніми особами до агітаторів виборчих блоків включно, перенести проведення фіналу конкурсів КВН та «Міс ВНТУ» на квітень, а також не скликати студентів до актової зали чи конференцзалу на зустрічі з політиками за програмою виборчої кампанії.




© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.