Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


04.10.2008 Інформація про ставлення до макухи «чоботарів»
1-го жовтня у Києві презентував свою книгу «Макуха», присвячену біографії Юлії Тимошенко, відомий журналіст Чобіт.
14.09.2008 Підтримка Інституту гідробіології НАН України
У п’ятницю 12-го вересня в проміжок часу з 11-ї до 13-ї години в Києві в Інституті гідробіології НАНУ на відкритому засіданні вченої ради, на яке були запрошені представники і інших організацій, відбулися відкриті слухання циклу наукових робіт під загальною назвою: «Наукові засади системного моніторингу і управління водними екосистемами та їх практична реалізація на основі ГІС-технологій», висунутого колективом нашого університету на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки 2008 року, який наряду з ще одним циклом робіт екологічного спрямування пройшов попередній відбір на екологічній секції Комітету по присудженню цих премій. Нагадаю, що авторами цієї комплексної наукової роботи є 5 науковців, із яких четверо представляють наш університет і один іншу наукову організацію.
05.09.2008 СПРАВЕДЛИВІСТЬ Є, І ЗА НЕЇ ВАРТО БОРОТИСЬ!
4-го вересня відбулося чергове і, як виявилось, останнє засідання Адміністративного суду Вінницької області по розгляду позову Вінницького національного технічного університету до Державної податкової інспекції міста Вінниці з вимогою визнати незаконним нарахованого податківцями штрафу на університет в розмірі більше 13 мільйонів гривень і скасувати цей штраф.
04.09.2008 Розширене засідання парламентського комітету з питань науки і освіти, присвячене захисту прав інтелектуальної власності
У середу 3-го вересня 2008 року в актовому залі парламентських комітетів, що на вулиці Садовій, 3-А, о 15 годині розпочалося розширене засідання парламентського комітету з питань науки і освіти, присвячене захисту прав інтелектуальної власності, яке тривало до 18-ї години і на яке були запрошені біля 300 представників від наукових установ НАНУ та галузевих академій наук, від університетів та галузевих науково-дослідних інститутів, від творчих спілок та департаментів міністерств.
28.08.2008 Економічна оцінка загальнодержавної тестової технології вступу до вищих навчальних закладів
15 серпня 2008 року газета «Освіта України» у №61-62 опублікувала «Інформаційно-аналітичні матеріали до підсумкової колегії МОН України», проведення якої заплановано на 22 серпня. У розділі «Зовнішнє незалежне оцінювання 2008 року» наведені такі дані: тестування здійснювалось у 4630 пунктах з залученням понад 200 тисяч педагогічних працівників.
03.08.2008 Лист міністру
Лист міністру про зміни до умов прийому до ВНЗ.
27.07.2008 З приходом нового начальника у Вінницькій обласній ДПА відношення до законів не змінилось
23 липня відбулося чергове засідання Адміністративного суду у Вінницькій області, на якому розглядався позов Вінницького національного технічного університету до Державної податкової інспекції міста Вінниці про скасування штрафу у більше ніж 13 мільйонів гривень, нарахованого вінницькими податківцями університету незаконно з грубим порушенням чинного законодавства.
02.07.2008 Вінницькі податківці продовжують ігнорувати рішення суддів
Як уже повідомлялось в попередніх інформаційних випусках на цьому сайті, вінницькі податківці, обкладаючи Вінницький національний технічний університет штрафом у більше ніж 13 мільйонів гривень, проігнорували рішення і вінницьких і київських  суддів, в яких доводилось, що не мають права податківці застосовувати до державного навчального закладу закон, який стосується виключно лише суб’єктів підприємницької діяльності.
28.06.2008 Інформація про нараду голів спецрад
У четвер 26 червня для обговорення шляхів реформування системи атестації наукових кадрів в контексті проекту закону про зміни до закону про вищу освіту за ініціативою керівників Вищої атестаційної комісії України у великому конференц-залі Національної академії наук України зібралися голови спеціалізованих вчених рад по захисту докторських і кандидатських дисертацій з Києва та 5 областей Київського наукового регіону – Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської та Чернігівської.
22.06.2008 Комітетські слухання проекту Закону про зміни до Закону «Про вищу освіту»
У середу 18 червня в проміжок часу від 15-ї до 18-ї години в кінозалі Верховної Ради України, що на вулиці Банковій 6/8, відбулося засідання парламентського Комітету з питань науки і освіти по обговоренню проекту Закону про зміни до Закону «Про вищу освіту», в якому взяли участь біля 250 запрошених.
14.06.2008 У ВНТУ відбувся "Круглий стіл" щодо змін до Закону України «Про вищу освіту»
Пропозиції ректора Вінницького національного технічного університету Бориса Мокіна – радника Прем’єр-міністра України на громадських засадах – до нової редакції проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «ПРО ВИЩУ ОСВІТУ».
04.06.2008 Судовий розгляд справи про незаконне накладення податківцями міста Вінниці штрафу на університет продовжується
2-го червня 2008 року в Вінницькому окружному адміністративному суді відбулося друге засідання суду за позовом ДПІ м. Вінниці про стягнення з Вінницького національного технічного університету штрафу у розмірі, що перевищує 13 мільйонів гривень, та за позовом університету до ДПІ про визнання цього штрафу таким, що накладений з порушенням чинного законодавства, оскільки він накладений на бюджетну організацію, по-перше, з застосуванням норм закону, які розповсюджуються виключно лише на суб’єктів підприємницької діяльності, а по-друге, з грубим порушенням навіть цих норм.
30.05.2008 Повідомлення з Кабінету Міністрів України
Розпорядженням Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко (№764-р від 28 травня 2008 року) ректора Вінницького національного технічного університету, доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, академіка Академії педагогічних наук України Бориса Мокіна призначено радником Прем’єр-міністра України з питань освіти і науки (на громадських засадах).
19.05.2008 Перша перемога над податківцями
У четвер 15 травня 2008 року сталася значима подія в житті нашого університету – розглядаючи позов вінницьких податківців до проректора Василя Ковальчука та головного бухгалтера Ліани Нечепуренко про стягнення з них у примусовому порядку штрафу у розмірі по 170 гривень з кожного за не встановлення в університетській їдальні касових апаратів і використання замість цих апаратів для обліку фінансових операцій касових книг з відривними квитанціями, суддя Ленінського районного суду міста Вінниці Євген Овсюк постановив визнати ці штрафні санкції незаконними, такими, що не підлягають виконанню у зв’язку з тим, що накладені вони на керівників організації, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності, а закон про обов’язковість встановлення касових апаратів розповсюджується виключно лише на суб’єктів підприємницької діяльності і не стосується державних університетів, які є бюджетними неприбутковими організаціями.
14.05.2008 Про перенесення спору з податківцями в суд
14 травня у Вінницькому окружному адміністративному суді відбулося перше засідання за позовом Вінницької міської податкової інспекції до Вінницького національного технічного університету про стягнення з університету штрафу в розмірі більше тринадцяти з половиною мільйонів гривень, нарахованого цими податківцями в порушення чинного законодавства за використання працівниками університетської їдальні для обліку фінансових операцій касових книг з відривними квитанціями, у той час, як податківці вимагають використовувати для обліку цих операцій виключно лише касові апарати, що згідно з чинним законодавством є обов’язковим для таких суб’єктів підприємницької діяльності як кафе і ресторани і не розповсюджується на структурні підрозділи університетів, котрі є неприбутковими бюджетними організаціями.
03.05.2008 Місце Вінницького національного технічного університету у рейтингу «Топ-200» за результатами 2007 року
26 квітня 2008 року щотижневик «Дзеркало тижня» у №16-17 опублікував рейтинг 200 кращих університетів України за результатами 2007 року, визначений кафедрою ЮНЕСКО, яка функціонує в структурі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».
26.04.2008 Студенти ВНТУ стають на лід у новому льодовому палаці
У четвер 24 квітня 2008 року о 18 годині вечора сталася знаменна подія в житті нашого університету – відбулося урочисте відкриття льодового палацу «Айс Авеню», спорудженого на нашій території фірмою «Оскар-С» за проектом про нашу спільну діяльність з нею.
10.04.2008 Університетські новини
Чотири новини: про скаргу адміністрації ВНТУ на рішення Вінницької міської податкової інспекції, про офіційну перевірку клопотання адміністрації університету, про кафе "ORAS" та про лист ректора ВНТУ Бориса Мокіна до міністра освіти і науки України Івана Вакарчука.
26.03.2008 Допоки вінницькі податківці будуть ігнорувати чинне законодавство і рішення судів?
(Звернення ректора Вінницького національного технічного університету до прокуратури області, управління по боротьбі з корупцією УМВС та СБУ)
25.03.2008 Виступ на річних зборах АПНУ
Виступ академіка АПНУ Бориса Мокіна на загальних зборах Академії педагогічних наук України 20 березня 2008 року.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.