Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


09.07.2009 Версія для прокуратури
На календарі кінець першої декади липня. Суспільство збурене нахабним убивством людини на прізвище Олійник у лісі в Голованівському районі Кіровоградської області.
08.06.2009 Всі на вибори!
У нинішньому році релігійне свято «Трійці», яке православні християни відзначали 7 червня, стало відправним пунктом початку президентської виборчої кампанії в Україні.
07.06.2009 Рейтинг ВНТУ за результатами 2008 року по проекту ЮНЕСКО «Топ-200 Україна»
Щотижневик «Дзеркало тижня» у №19 за 30 травня 2009 року опублікував університетські рейтинги за результатами 2008 року по проекту ЮНЕСКО «Топ-200 Україна».
27.05.2009 Хто заробляє на солдатах?
На останньому засіданні уряду на минулому тижні, який закінчився 24 травня, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко піддала жорсткій критиці міністра оборони Юрія Єханурова за перевитрати коштів на харчування солдатів і придбання пального для армійської бронетанкової, авіаційної і транспортної техніки.
27.04.2009 Обласні слухання про рівний доступ до вищої освіти
У четвер 23 квітня я взяв участь у якості запрошеного (з обов’язковою явкою) у сесії Вінницької обласної ради, першим питанням порядку денного якої було слухання питання про забезпечення вищими навчальними закладами області рівного доступу до вищої освіти.
25.03.2009 Не все так погано для БЮТ у Тернополі, як намагаються змалювати його опоненти
У неділю 15 березня у Тернопільській області відбулися позачергові вибори до обласної ради.
14.03.2009 Хто вони?
На деяких Інтернет-сайтах час від часу з’являються матеріали, в яких мегабайтами виливається інформаційний бруд як на мою голову, так і на голови моїх синів –
03.03.2009 Жага помсти, або чи доцільно некомпетентних і, до того ж, мстивих людей допускати в ревізори?
Одразу ж після закінчення новорічних і різдвяних свят в університеті з’явилася комісія ревізорів Державної інспекції з контролю за цінами у Вінницькій області, яка, щодня суттєво відволікаючи від роботи над річним звітом працівників планово-фінансового відділу і бухгалтерії, на початку лютого представила акт перевірки на 22 сторінках, про який можна сказати у першу чергу те, що цей документ є свідченням некомпетентності та зловживання службовим становищем його авторів.
24.02.2009 Верховний Суд України ставить крапку
Живе у Вінниці такий собі 70-річний пан Волокушин, який у до пенсійному віці у найбільш продуктивні роки працював інженером на Вінницькому підшипниковому заводі, спеціалізуючись на випробуваннях металів.
08.02.2009 Зміїний компроміс
У вівторок 3-го лютого Міжнародний суд у Гаазі оголосив своє рішення за позовом Румунії до України стосовно визнання українського острова Зміїний скелею і, як наслідок, проведення морського кордону між Румунією і Україною без його врахування. Слухання за цим позовом тривали більше року, оскільки обидві держави намагались переконати суддів у своїй правоті і їм довелося вивчити велику кількість документів з цього приводу.
08.02.2009 Партійні новини Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»
12-го січня 2009 року бюро Вінницької обласної партійної організації «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» одноголосно підтримало пропозицію свого голови Юрія Медведєва про обрання до складу бюро замість члена, котрий вибув, Бориса Мокіна – заслуженого діяча науки і техніки України, доктора технічних наук, професора, академіка АПНУ та кількох громадських і міжнародних академій, ректора Вінницького національного технічного університету.
26.01.2009 Аргументи «за» і «проти» газових угод між Україною і Росією (частина 2)
Постсриптуми до новини "Аргументи «за» і «проти» газових угод між Україною і Росією".
22.01.2009 Аргументи «за» і «проти» газових угод між Україною і Росією
Продовжую аналіз газових угод між Газпромом Росії і Нафтогазом України у четвер 22 січня – у День злуки, тобто, в день, який ми відзначаємо як свято об’єднання усіх українських земель в одну державу.
18.01.2009 Це перемога чи поразка?
У неділю вранці, тобто 18 січня, радіо принесло звістку, що переговори між Прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним і Прем’єр-міністром України Юлею Тимошенко, які розпочалися опівдні у суботу і закінчилися пізно ввечері, завершилися домовленістю, що Україна після підписання у понеділок відповідної угоди між Газпромом Росії і Нафтогазом України негайно відновить повномасштабний транзит російського газу до країн Європи без зміни вартості цього транзиту, а Росія у свою чергу негайно почне поставляти потрібний Україні природний газ за середньоєвропейською ціною, зменшеною на 2009 рік на 20%.
16.01.2009 На газовому фронті без змін
Каюсь, цей заголовок є плагіатом – пам’ятаєте у Еріх Марії Ремарка, яким я зачитувався у студентські роки, є роман: «На західному фронті без змін». Тож бо захотілося і мені це словосполучення використати. У неділю 11 січня головуючому у Європейському Союзі прем’єр-міністру Чехії Тополанеку обидва російські керівники – і Президент Медведєв, і Прем’єр-міністр Путін - пообіцяли, що, як тільки Україна підпише тристоронню угоду про транспортування газу до Європи, одразу ж російський Газпром розпочне подачу газу на вхід української газотранспортної системи, якою цей газ надходитиме до європейських країн.
01.01.2009 Роздуми першого січня
У четвер 1-го січня о 10-й годині ранку я вперше у 2009 році переступив поріг університету і зітхнув з полегшенням – мені доповіли, що у новорічну ніч ніяких надзвичайних подій ні в університетських корпусах, ні в гуртожитках, ні з кимсь із наших працівників чи студентів не трапилось.
31.12.2008 Новорічні поздоровлення ректора
Шановні студенти, викладачі, науковці та працівники служб забезпечення! Добігає кінця ще один рік і в нашому особистому житті, і в житті нашого університету, і в житті нашої держави.
08.12.2008 Ректорські оцінки міністерської системи визначення рейтингів університетів
У четвер 4-го грудня об 11-й годині ранку в залі засідання колегії Міністерства освіти і науки України розпочалося обговорення запропонованої міністерством системи визначення рейтингів університетів.
13.11.2008 Засідання круглого столу у Комітеті з питань науки і освіти Верховної Ради України
Тези виступу ректора ВНТУ Бориса Мокіна на засіданні круглого столу у Комітеті з питань науки і освіти Верховної Ради України на тему: «Про виклики для вітчизняної науки та освіти в контексті світової та економічної кризи», яке відбулося у Києві 10 листопада 2008 року за участю народних депутатів України, представників Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, галузевих академій наук України, профспілок, освітянської та наукової громадськості (усього присутніх було 80 осіб).
28.10.2008 Чи потрібна Україні допомога МВФ?
У вівторок 28 жовтня о 10-й годині ранку я включив телевізор на каналі «Рада», щоб довідатись, чи розпочала Верховна Рада України розгляд проектів антикризових законів, внесених урядом, деякими фракціями та окремими політичними силами.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.