Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


31 грудня 2008

Шановні студенти, викладачі, науковці та працівники служб забезпечення! Добігає кінця ще один рік і в нашому особистому житті, і в житті нашого університету, і в житті нашої держави.

На жаль, усім нам він приніс більше розчарувань, ніж радості.

Спочатку нам тріпали нерви податківці, які намагалися в порушення чинного законодавства оштрафувати університет на більше ніж 13 мільйонів гривень, потім захитався Промінвестбанк, під час черг за зарплатою до банкоматів якого ми втратили чимало нервових клітин, нині усі ми є жертвами світової фінансової та економічної кризи, яка боляче ударила не лише по нашій державі, але і по кожному із нас, майже наполовину знецінивши зарплати і заощаджені гривні та суттєво підвищивши виплати по кредитах і заморозивши депозитні вклади, які теж знецінились. І усе це під акомпанемент безперервних словесних перепалок у засобах масової інформації між президентом і прем’єром, між секретаріатом президента і урядом та між провідними політичними силами у парламенті, що аж ніяк не додавало усім нам оптимізму, а у декого викликало паніку.

Але ми з вами не зломились, і Фортуна знову почала повертатись до нас обличчям – суд визнав безпідставними звинувачення податківців і скасував штрафні санкції, разом з інвестором університет завершив спорудження і ввів в експлуатацію льодовий палац, який приніс радість тисячам наших студентів на уроках фізкультури, Промінвестбанк повернув стабільність і щезли черги біля його банкоматів, засвітилась надія на стабілізацію гривні та повернення її курсової ваги по відношенню до долара і євро до значень, наближених до тих, що ми мали на початку року.

Прощаючись з 2008 роком, який віднісся до нас як суворий вітчим, ми все одно зобов’язані підняти бокали шампанського і подякувати йому, принаймні, уже хоча б за те, що, пірнаючи у Лету, він не забрав нас із собою, а також за те, що в окремі дні і він приносив нам радість у вигляді появи любимих чоловіків і жінок та любимих дітей і внуків. Були, мабуть, у кожного і інші радості – кожен, тримаючи в руці свій келих, нехай їх пригадає і подякує за них рокові, який покидає кожного з нас назавжди.

Як ректор, я дякую вам, шановне університетське братство, і за вашу самовіддану працю, і за вашу довіру, і за вашу витримку, і за ваш оптимізм.

Нехай для Нового 2009 року ми усі будемо любимими дітьми, нехай він нас наповнить здоров’ям, нехай принесе нам радість і удачу, нехай допоможе повернути довіру до влади і до гривні та побороти кризу.

Будьмо щасливими! Бо ми варті того.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.