Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


8 червня 2009

У нинішньому році релігійне свято «Трійці», яке православні християни відзначали 7 червня, стало відправним пунктом початку президентської виборчої кампанії в Україні.

Саме у цей день опівдні по телебаченню виступив лідер опозиції Віктор Янукович і оголосив, що він припиняє переговори з політичною силою нинішнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко про об’єднання у парламенті в спільну широку коаліцію депутатського блоку Партії регіонів та БЮТ, і що він відмітає пропозицію БЮТ про обрання президента у парламенті, а хоче обиратись всенародно. І що займеться він об’єднанням політичних сил України уже після перемоги на всенародних президентських виборах, в якій не сумнівається.

Це означає, що впливова в Партії регіонів група Бойка-Льовочкіна, за якою стоїть власник «Росукренерго» Фірташ і яка категорично налаштована проти об’єднання з БЮТ у широку парламентську коаліцію зі збереженням за Юлією Тимошенко посади прем’єр-міністра, отримала політичну перемогу над іншою впливовою у цій партії групою Колесникова-Ахметова, яка погоджувалась на об’єднання у коаліцію з БЮТ і вела активні переговори на цю тему з впливовими людьми із близького оточення Юлії Тимошенко.

Складається враження, що Віктор Янукович і правда вірить у ті захмарні рейтинги, які за гроші олігархів з Партії регіонів йому складають окремі соціологічні групи по інтересам. І зовсім ігнорує голоси тих політологів і журналістів, які висловлюють думку, що у другому турі виборів Віктор Янукович програє, незалежно від того, хто буде його суперником – Юлія Тимошенко чи Арсеній Яценюк. А це, в свою чергу, свідчить про те, що Віктор Янукович не розуміє, що офіційне зняття його двох судимостей за скоєння кримінальних злочинів у молоді роки не стирає ці злочини з пам’яті людей, і що у другому турі крім виборців з Донбасу, які його будуть підтримувати лише тому, що він «їхній», йому більше розраховувати ні на кого, адже навіть політичні противники Юлії Тимошенко і Арсенія Яценюка не захочуть щоб найвищою посадовою особою в Україні була людина, яка двічі за життя провела по кілька років за колючим дротом в «зоні» і, як наслідок, хотіла вона того чи ні, закарбувала у своїй пам’яті закони, за якими живуть «зеки» в цих «зонах».

Цієї ж неділі о 20-й годині по телебаченню виступила зі зверненням до народу і Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Поздоровивши співвітчизників зі святом «Трійці», вона підтвердила незмінність своєї позиції на об’єднання усіх політичних сил країни для подолання світової фінансової і економічної кризи, яка боляче вдарила по Україні, навела приклади того, як об’єднувала в Індії в 60-і роки минулого сторіччя непримиренних ворогів мусульман і індуїстів Індіра Ганді, і як нині об’єднує політиків усіх забарвлень для подолання кризи в Німеччині її канцлер Ангела Меркель, і повідомила, що, коли уже про все було домовлено, за день до офіційного підписання угоди про широку парламентську коаліцію між Партією регіонів, БЮТ, Блоком Литвина і частиною НУНС Віктор Янукович одноосібно перекреслив усі домовленості, заявивши, що цим він займеться після того, як стане всенародно обраним президентом. Тож і їй не залишається нічого іншого, як йти на президентські вибори, перемагати і після перемоги продовжувати втілювати у життя стратегію об’єднання усіх політичних сил для подолання економічної кризи і побудови громадянського суспільства в Україні.

Тож лозунг «Всі на вибори!» в Україні набуває актуальності уже сьогодні, хоча, якщо президентські вибори будуть призначені на 17 січня 2010 року, офіційний статус він отримає лише приблизно через 40 днів.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.