Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


18.01.2010 Результати виборів президента України на виборчих дільницях при Вінницькому національному технічному університеті
Ось і наступив цей день – 17 січня 2010 року – день виборів президента України. Вибори розпочались о 8 годині і тривали до 20 години.
07.01.2010 Кілька слів про виступи і програми кандидатів у президенти
Слухаючи програмні виступи основних кандидатів у президенти України, я кожен раз ловлю себе на думці, що став глядачем словесних змагань, в яких переможець визначається ступенем опоганення нашої держави і її влади, причому навіть тими кандидатами, які уже добрий десяток років, а то і більше, вмонтовані у каркас цієї влади, можливо лише з деякими перервами на пересадки із крісла в крісло.
29.12.2009 Зустріч з міністром внутрішніх справ України
У понеділок 28 грудня 2009 року у нашому університеті відбулася зустріч з міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком за його ініціативою.
27.12.2009 Крамольні думки, що виникли під впливом почутого
У суботу вранці 26 грудня, їдучи до університету, я почув по радіо повідомлення, що Президент України Віктор Ющенко звернувся до Генерального прокурора України Олександра Медведька з вимогою виявити осіб, причетних до появи у ЗМІ інформації про існування таємної угоди між ним та лідером Партії регіонів Віктором Януковичем про те, що в разі перемоги на президентських виборах Віктора Януковича кандидатура Віктора Ющенко буде подана до парламенту новообраним президентом для затвердження на посаді прем’єр-міністра України.
26.12.2009 Лист міністру про закон про корупцію
Стосовно застосування у ВНЗ норм нового закону про боротьбу із корупцією (№1506-VI від 11.06.2009 р.)
06.12.2009 Тріумф Юлії Тимошенко у Євгена Кисельова
У п’ятницю увечері 4-го грудня на зустріч із командою Євгена Кисельова, яка складається з 12 головних редакторів провідних засобів масової інформації, що беруть участь у його політичному шоу разом з сотнею глядачів, зібраних з різних регіонів України, на телеканал «Інтер» завітала як кандидат у президенти України Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.
27.11.2009 Привітання Юлії Володимирівні Тимошенко з нагоди Дня народження
25.11.2009 Лист радника прем'єр-міністра
До Прем’єр-міністра України Ю.В. Тимошенко від радника прем’єр-міністра на громадських засадах, ректора ВНТУ Б.І. Мокіна Про порушення конституційних прав громадян України в Правилах прийому до вищих навчальних закладів у 2010 році
20.11.2009 Донецька поразка кандидатів в президенти Віктора Ющенка та Віктора Януковича
У середу 18 листопада 2009 року в Донецьку на центральному стадіоні, побудованому за кошти власника футбольного клубу «Шахтар» Ріната Ахметова, який є найбагатшим членом Партії регіонів, відбувся другий матч серії плей-офф між футбольними збірними України і Греції за вихід до фінальної частини чемпіонату світу, котрий у 2010 році пройде у Південно-Африканській Республіці.
14.11.2009 Роздуми щодо ролі індексу цитування при визначенні вкладу вченого в науку
27 лютого 2009 року я послав Голові редколегії «Бюлетеня Вищої атестаційної комісії України» академіку НАНУ Мачуліну листа, текст якого наведено нижче. Пройшло уже більше 8 місяців, а для моєї статті місця на сторінках «Бюлетеня ВАК України» так і не знаходиться, тому я вирішив розмістити матеріал цієї статті на своєму персональному сайті та на сайті ВНТУ.
24.10.2009 Роздуми над новими умовами прийому до ВНЗ
У вівторок 13 жовтня 2009 року з міністерства до університету надійшли нові умови прийому до вищих навчальних закладів, котрі діятимуть під час вступної кампанії 2010 року. На основі цих умов кожний ВНЗ зобов’язаний до 1-го листопада розробити власні правила прийому на 2010 рік і оприлюднити їх на своєму сайті та узгодити з міністерством.
21.10.2009 Кубок ректора по футболу
У п’ятницю 16 жовтня на університетському стадіоні імені Ярослава Кулика відбувся фінальний матч на Кубок ректора по футболу між студентськими командами Інституту менеджменту (ІнМ) та Інституту будівництва, теплоенергетики та газопостачання (ІнБТЕГП).
11.10.2009 Зустріч ректорів з Президентом в його резиденції (репортаж)
У п’ятницю 2-го жовтня до ВНТУ надійшла факсограма з Міністерства освіти і науки України, в якій ректор, тобто я, запрошувався на понеділок 5-го жовтня на 11 годин ранку до Секретаріату Президента України Віктора Ющенка на зустріч з ним. Аналогічні факсограми отримали ректори усіх державних вищих навчальних закладів 3-го і 4-го рівнів акредитації, які є членами Ради ректорів України, очолюваної ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професором Леонідом Губерським.
29.09.2009 Розширене засідання Кабінету Міністрів України
23-го вересня, стартувавши у Вінниці о 5-й годині ранку, о 9-й годині я уже був у Великому залі засідань на 7-му поверсі будівлі Кабінету Міністрів України, де о 10-й годині розпочалося розширене засідання уряду з запрошенням 60 ректорів провідних українських університетів, яке проводила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко і яке повністю було присвячене проблемам вищої освіти.
06.09.2009 Презентація книги «Стратегія інноваційного розвитку України»
У п’ятницю 4-го вересня в проміжок часу від 13-х години до 14 години 30 хвилин в прес-центрі Вінницької обласної державної адміністрації з ініціативи облдержадміністрації відбулася презентація книги: «Стратегія інноваційного розвитку України» (на 2010-2020 роки в умовах глобалізаційних викликів), яка увібрала в себе матеріали Парламентських слухань, що відбулися у Верховній Раді України 17 червня 2009 року, і щойно надійшла до читачів з Парламентського видавництва.
02.09.2009 Звітна доповідь ректора
Звітна доповідь ректора Вінницького національного технічного університету Мокіна Бориса Івановича за 2008/2009 навчальний рік (31 серпня 2009 року, 14:30, актова зала ВНТУ).
22.08.2009 Проблеми поповнення університетів першокурсниками
(Виступ ректора ВНТУ, акад.АПНУ Бориса Мокіна на конференції освітян області, присвяченій початку нового навчального року, яка відбулася у Вінниці 21 серпня 2009 року)
14.08.2009 За якими критеріями висока честь і блага?
У №145 за 12 серпня «Урядового кур’єру» опубліковані п’ять Постанов Кабміну України — №№795, 796, 797, 798, 799 від 29 липня 2009 року. Цими постановами п’яти вищим навчальним закладам України — Київському національному університету імені Тараса Шевченка (в-подальшому КНУ), Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого (НЮАУ), Львівському національному університету імені Івана Франка (ЛНУ), Національному університету «Острозька академія» (НУОА) та Національному університету «Києво-Могилянська академія» (НУКМА) — надано статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу з правом проведення діяльності виключно лише на основі власного статуту, з правом виплачувати зарплату працівникам, удвічі вищу від зарплати аналогічних категорій працівників в інших вищих навчальних закладах України, з правом за державні кошти відправляти щорічно на стажування за кордон від 50 до 200 викладачів і наукових співробітників та від 100 до 1000 студентів, з правом присвоєння вчених звань доцента і професора без затвердження міністерством, з правом затвердження результатів захистів кандидатських та докторських дисертацій без підтвердження Вищою атестаційною комісією та з забороною місцевим органам влади відчужувати земельні ділянки і будівлі, а також з вимогою сприяти у розвитку матеріальної бази.
15.07.2009 Ювілейний з’їзд партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»
У вівторок 14 липня 2006 року об 11-й годині у Києві в Міжнародному виставковому центрі розпочався ювілейний з’їзд партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», лідером якої з дня створення у 1999 році є Юлія Володимирівна Тимошенко. На цей з’їзд, присвячений 10-річчю з дня створення партії, з’їхались 7000 делегатів від партійних організацій «Батьківщини» з усіх областей та з АР «Крим». Чимало було і гостей від інших політичних сил, духовенства та дипломатичних представництв інших держав, запрошених на ювілейне зібрання «Батьківщини». У складі делегації Вінницької області в роботі з’їзду взяв участь і я. Більше того, однопартійцями області мені було довірено виступити на з’їзді в обговоренні доповіді лідера партії Юлії Тимошенко від імені усіх вінничан.
15.07.2009 На сайті опублікована 11-а книга Бориса Мокіна "Продовження вибіркового літопису, або Напередодні та після дострокових виборів" (2008)
У підрозділі "Публіцистика" розділу "Громадська діяльність" розміщено 11-ту публіцистичну книгу Бориса Мокіна "Продовження вибіркового літопису, або Напередодні та після дострокових виборів".
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.