Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


07.08.2012 Вінниця на березі Чорного моря
Вчора (6-го серпня) я повернувся із «Вінниці» до Вінниці після недовгого відпочинку на березі Чорного моря у Миколаївській області біля села Коблево, де на багатокілометровому відрізку узбережжя біля самого моря розкинулась кілька десятків баз відпочинку, одна із яких називається «Вінниця» і належить, якщо вірити інформації, отриманій від обслуговуючого персоналу, нашому земляку Откидачу.
15.07.2012 Постскриптум до попередньої інформації від 04.07.2012 про «Піррову перемогу» регіоналів, народників і комуністів…
12 липня 2012 року у Криму відбулася зустріч президентів Росії і України, яка, судячи з повідомлень ЗМІ, віч-на-віч тривала лише півгодини.
04.07.2012 «Піррова перемога» регіоналів, народників і комуністів та «ведмежі послуги» Адама Мартинюка Комуністичній партії, а Колесніченка і Ківалова Президенту України
Вчора, тобто 3 липня 2012 року, Верховна Рада України під головуванням першого заступника її Голови, комуніста Адама Мартинюка, не поставивши на обговорення і не розглянувши жодної із більше 2000 поправок, внесених народними депутатами України в установлений законом термін після прийняття проекту закону у першому читанні, проголосувала у другому читанні і в цілому проект закону про засади мовної політики, внесений народними депутатами від Партії регіонів Колесніченком і Ківаловим, згідно з яким, фактично, в 13 регіонах України додатково до державної української мови вводиться регіональна мова спілкування і діловодства, якою стає мова національної меншини, представники якої складають в даному регіоні не менше 10% від загального числа проживаючих.
02.07.2012 Здобутки і втрати ЄВРО-2012
У неділю 1-го липня 2012 року у Києві на стадіоні «Олімпійський» завершився черговий чемпіонат Європи з футболу з символікою ЄВРО-2012. Завершився цей чемпіонат блискучою перемогою у фіналі збірної Іспанії над збірною Італії з рахунком 4:0. Завдяки цій перемозі, збірна Іспанії стала першою командою, яка виграла підряд три чемпіонати: попередній чемпіонат Європи у 2008 році, чемпіонат світу у 2010 році і нинішній чемпіонат Європи у 2012 році.
17.06.2012 Червневі репліки
Репліка перша, стосовно місця, яке посів наш ВНТУ у нещодавно опублікованому рейтингу «ТОП-200 Україна», визначеному за результатами, досягнутими у 2011 році.
04.06.2012 Місце ВНТУ в академічному рейтингу університетів «ТОП-200 Україна» за 2012 рік
У №20 за 01-08 червня 2012 року щотижневика «Дзеркало тижня. Україна» опубліковано академічний рейтинг університетів України у 2012 році – «ТОП-200 Україна», повна таблиця якого розміщена на сайті www.euroosvita.net.
02.06.2012 Про можливі негативні наслідки від застосування правила: «Я - начальник, ти - дурень!»
Учора ввечері (1-го червня 2012 року) та сьогодні вранці на сайтах усіх українських провідних інформаційних агентств з’явилися повідомлення під заголовком, який, наприклад, на сайті УНІАН виглядає так: «Президент Франции Франсуа Олланд и президент России Владимир Путин уверены, что место экс-премьер-министра Украины Юлии Тимошенко «не в тюрьме».
27.05.2012 Враження від відповідей Віталія Кличка «акулам» Євгена Кисельова
У п’ятницю 25 травня 2012 року, отримавши із телевізійної реклами повідомлення про те, що в авторській програмі Євгена Кисельова «Велика політика» на телеканалі «Інтер» саме цього дня Віталій Кличко відповідатиме на запитання «акул» журналістики, які завжди запрошуються Євгеном Кисельовим, я вирішив теж подивитись цей випуск уже набридлої програми, аби зробити висновок для себе стосовно того, чи дійсно суперзірка світового боксу Віталій Кличко уже стає тим політиком, який у майбутньому здатен очолити процес розбудови в Україні громадянського суспільства і без революції і громадянської війни привести Україну до Європи.
17.05.2012 Роздуми про одну із координатних систем, в яких проходить життя
Беручись за якусь справу, кожен із нас попадає в одну із чотирьох ситуацій – коли цю справу і хочеться робити і її потрібно робити, коли цю справу не хочеться робити, але її потрібно робити, коли цю справу не хочеться робити і її не потрібно робити, або коли цю справу хочеться робити, але її не потрібно робити.
28.04.2012 А як ви, шановні читачі мого сайту, дивитесь на отаку версію?
З учорашнього дня (п’ятниця 27 квітня 2012 року) уся наша країна з тривогою і нетерпінням очікує результатів розслідування чотирьох вибухів, що в обідню перерву прогриміли в урнах для сміття у різних місцях Дніпропетровська, травмувавши у різній мірі більше двох десятків жителів цього міста.
21.04.2012 Радісна подія у святковий день
20 квітня 1994 року було підписано Постанову Кабміну України про утворення Вінницького державного технічного університету на базі Вінницького політехнічного інституту. І оскільки саме у квітні 1960 року було утворено де-факто і майбутній прообраз нашого вищого навчального закладу у вигляді Вінницького загальнотехнічного факультету Київського інституту інженерів харчової промисловості, то для усіх працівників нашого нині уже Вінницького національного технічного університету визнавати 20 квітня святковим днем є підстави як законодавчого характеру, так і у плані шанування загальнолюдських цінностей.
08.04.2012 Переобрання керівництва Національної академії педагогічних наук України
У четвер 5-го квітня 2012 року відбулися звітно-виборні збори Національної академії педагогічних наук України, на яких Президент НАПН України академік НАНУ і НАПНУ Василь Кремень протягом години у своїй доповіді відзвітував як за свою роботу за звітний 5-річний період, так і за роботу очолюваної ним Президії НАПН України та 5 відділень академії, до складу яких входять 63 академіки і 91 член-кореспондент.
25.03.2012 Ефектний і водночас ефективний політичний хід Президента
Після призначення Указом Президента України Віктора Януковича у п’ятницю 23 березня 2012 року міністром економіки відомого політика і бізнесмена Петра Порошенка в засобах масової інформації лавиною пішли статті журналістів, політологів і політиків, в яких висловлюються різні точки зору з приводу того, чому цю пропозицію зробив Віктор Янукович, чому її прийняв Петро Порошенко, і хто з них від цього матиме більшу вигоду.
03.03.2012 Открытое письмо профессору Иерусалимского политехнического института Александру Ротштейну - профессору ВГТУ до 2000 года
Здравствуйте, отныне уже неуважаемый мной Александр Петрович! В понедельник 27 февраля 2012 года в конце рабочего дня проректор нашего Винницкого национального технического университета, профессор Сергей Павлов по поручению ректора университета, профессора Владимира Грабко ознакомил меня с вашим пасквилем на меня, направленным на имя ректора с копиями, отправленными на имя первого заместителя министра МОНМС Украины Евгения Сулимы и Президента НАПН Украины Василия Кременя.
02.03.2012 Міс Наука 2011 Вінницького національного технічного університету
2-го березня 2012 року у конференц-залі нашого університету відбувся заключний 3-ій тур традиційного щорічного конкурсу «Міс Наука», який проводився уже вп’яте.
25.02.2012 Гортаючи старі газети, або кілька слів про те, як двох професорів використано в якості змащувальної насадки
У четвер увечері я вирішив передивитись старі газети, відкладені в різні часові періоди, аби зменшити їх стос і залишити лише ті, в яких є якась інформація довгострокової дії.
22.02.2012 Польові дослідження з українського сексу
Прочитавши цей заголовок, шановні читачі, ви одразу ж здогадались, що мова піде про роман відомої української поетеси і письменниці Оксани Забужко під цією назвою, який вона написала 15 років тому, який уже має одинадцять видань в Україні, який уже перекладено багатьма мовами світу і видано у багатьох країнах, але який я прочитав лише на минулому тижні.
18.02.2012 Кілька слів стосовно кризи парламентаризму в Україні
У п'ятницю 10 лютого 2012 року вийшов №23-24 популярної в Україні газети «День», в якому журналісти Іван КАПСАМУН і Марія ТОМАК опублікували статтю: «Чим загрожує країні дискредитація парламентаризму?»
11.02.2012 Куди кінь з копитом, туди й рак з клешнею!
Це народне прислів’я мені прийшло в голову одразу після того, як я почув з екрана телевізора повідомлення, що Президент України Віктор Янукович призначив міністром оборони колишнього народного депутата України за списком Партії регіонів Дмитра Саламатіна, який в період депутатства в порушення чинного законодавства одночасно обіймав посаду і керівника «Укрспецекспорту». І який прославився ще й тим, що був найбільшим забіякою в рядах парламентської фракції Партії регіонів та у сутичках з опозицією несамовито бив опозиціонерів чим попало і по чому попало.
05.02.2012 А чи судитимуть тих, хто будує автодороги, асфальт на яких невдовзі розсиплеться?
Сьогодні, знайомлячись з новинами на сайті УНІАН, прочитав повідомлення про те, що «почався суд над активістами Податкового майдану», з якого довідався що 3-го лютого 2012 року «у Шевченківському районному суді міста Києва розпочався фактичний розгляд справи щодо обвинувачення у псуванні граніту на Майдані Незалежності восени 2010 року».
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.