Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


01.01.2013 Роздуми стосовно деяких університетських новацій
На сайті «Дзеркала тижня» в розділі «Новини» 30 грудня 2012 року було розміщено інформацію під заголовком: «Повністю контрактна армія може стати в Україні реальністю вже наступного року. Міноборони має намір «призупинити» призов».
29.12.2012 Прийміть Новорічні поздоровлення!
Шановні читачі мого сайту! В переддень Нового 2013 року прийміть мої найщиріші вітання і побажання усіляких гараздів у році, що наступає.
24.12.2012 Три мої прогнози стали фактами – чи набудуть такого ж статусу інші два?
6-го грудня, виступаючи перед делегатами Конференції трудового колективу, я висловив упевненість у тому, що скоро ми побачимо Укази Президента України Віктора Януковича про перепризначення Миколи Азарова на посаду прем’єр-міністра, призначення на посаду першого віце-прем’єра нинішнього голови Національного банку України Сергія Арбузова і перепризначення Дмитра Табачника на посаду міністра освіти і науки, молоді та спорту.
22.12.2012 А чи потрібні випускникам Вінницького національного технічного університету ще й польські дипломи?
У коридорах ВНТУ це запитання зазвучало на тижні, що завершується, як реакція на повідомлення про те, що делегація від ректорату нашого університету щойно повернулася із Польщі, де проводила переговори з керівництвом одного із польських університетів на предмет направлення до них наших студентів на певній стадії навчального процесу з метою отримання одразу двох дипломів – нашого університету та польського.
16.12.2012 Виявляється, що дефіцит коштів є притаманним далеко не усім університетам
У п’ятницю 14-го грудня у нашому університеті відбулося засідання спеціалізованої вченої ради по захисту кандидатських дисертацій за електротехнічними спеціальностями, головою якої є завідувач кафедри електричних станцій і систем, професор Лежнюк.
07.12.2012 Нова редакція Статуту університету Конференцією проголосована. - Що далі?
У четвер 6 грудня 2012 року відбулося засідання Конференції трудового колективу нашого університету, у порядку денному якого стояло лише одне питання – затвердження нової редакції Статуту університету.
01.12.2012 Думки вголос після засідання Вченої ради університету
У четвер 29 листопада у нашому університеті відбулося засідання Вченої ради, на якому ректор університету, професор Грабко запропонував проголосувати за те, щоб направити до Конференції трудового колективу, яка збереться на своє засідання 6 грудня, проект нового Статуту університету, яким узаконюється рішення ректора, юридично оформлене ним у його наказі №179 від 22.06.2012 р., ліквідувати з 3-го вересня цього року в університеті усі факультети і підпорядкувати усі кафедри безпосередньо директорам навчально-наукових інститутів. Текст цього наказу, який вступив у силу 03.09.2012 р., розміщено на цьому ж сайті в публікації від 26 серпня 2012 року, тому немає сенсу його знову приводити.
26.11.2012 Кілька слів стосовно «кінця світу», мова про який нині усе більше в усіх на устах
Сьогодні під час обіду в університетській їдальні до мене підійшли з запитанням стосовно того, що я думаю відносно кінця світу, який за календарем древнього племені майя у перерахунку на наш календар станеться 21 грудня 2012 р.
18.11.2012 Що це – прояв чорного гумору чи бездумного виконання директиви зверху?
Одразу після того, як ЦВК підбила остаточні підсумки виборів до Верховної Ради України, на вулиці мого проживання, що пролягла по території виборчого округу №11 у м. Вінниці, на найбільшому білборді з’явився напис: «Дякуємо за довіру! Партія регіонів»
10.11.2012 Кілька слів стосовно подальшої долі проекту Закону України про вищу освіту
У вівторок 6 листопада відбулося засідання Президії Національної академії педагогічних наук України, в якому в якості її радника взяв участь і я. У цьому засіданні під час розгляду першого питання порядку денного, присвяченого співпраці академії з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту, взяв участь і перший заступник міністра МОНмолодьспорту України Євген Суліма.
05.11.2012 Порівняння сьогоднішніх результатів підрахунку голосів на Вінницькому виборчому окрузі №11 з тими, що були оприлюднені на сайті ЦВК 3-го листопада
Як відомо, пізно увечері 2-го листопада 2012 року рішенням ЦВК голову ОВК №11 Сергія Сітарського, призначеного за квотою партії ВО «Батьківщина», було відсторонено від виконання обов’язків голови, а замість нього очолила цю ОВК представник «Руського блоку» Ольга Стадник.
03.11.2012 Аналіз результатів виборів на дільницях, де голосували студенти і викладачі ВНТУ
Сьогодні на календарі маємо суботу – 3 листопада 2012 року, тобто розпочався уже шостий день, що наступив після дня виборів до Верховної Ради України. Але у деяких виборчих округах ще й досі не підведені остаточні підсумки голосування. До числа таких округів відноситься і 11-й виборчий округ міста Вінниці, першим народним депутатом у незалежній Україні по якому був я.
21.10.2012 То усе-таки енергія від Сонця, вітру і води то є відновлювальна енергетика чи відновлювана?
Сьогодні в українських вчених в галузі енергетики єдиної точки зору відносно цього немає. А тому в структурах одних вищих навчальних закладах ми бачимо кафедри, в назвах яких має місце словосполучення «відновлювальна енергетика», а в структурах інших – кафедри, в назвах яких має місце словосполучення «відновлювана енергетика».
30.09.2012 Радісна звістка із Києва
До Вінниці із Києва долетіла радісна звістка про те, що у середу 26 вересня на засіданні Колегії МОНмолодьспорту завідувача кафедри ВЕТЕСК нашого університету Олександра Мокіна, який у кінці минулого року закінчив докторантуру і 20 квітня нинішнього року – в день університету – успішно захистив докторську дисертацію за науковою спеціальністю 01.05.02 «Математичне моделювання та обчислювальні методи», за представленням експертної ради з інформатики, кібернетики та приладобудування, яка на початку вересня прийняла позитивне рішення по змісту та процедурі захисту цієї дисертації, було затверджено в науковому ступені доктора технічних наук.
23.09.2012 Про перше після літніх канікул засідання Президії Національної академії педагогічних наук України
У четвер 20 вересня о 10-й годині ранку розпочалося перше після літніх канікул засідання Президії Національної академії педагогічних наук України, яке тривало до 13-ї години, оскільки у порядок денний було включено аж 14 питань, що назбирались після останнього перед літніми канікулами червневого засідання Президії.
07.09.2012 Постскриптум до моєї попередньої публікації від 26 серпня 2012 року, присвяченої структурним змінам в університеті
На жаль, мої заклики уважно віднестись до аргументів, оприлюднених у моїй попередній публікації, на ректора, професора Грабка не подіяли – він все одно вийшов 30 серпня 2012 року на Конференції трудового колективу з пропозицією підтримати визначені його наказом від 22 червня 2012 року структурні зміни в університеті і внести ці зміни до Статуту університету.
26.08.2012 Наказ ректора ВНТУ №179 від 22 червня 2012 р. «Про структурні зміни в інститутах університету», його аналіз на предмет відповідності законодавству України та шляхи виходу із ситуації, що склалася
22 червня 2012 року, тобто на другий день після засідання Вченої ради університету, яка підтримала пропозицію ректора, професора Грабка ліквідувати факультети в структурі університету і залишити у цій структурі в якості організаційних підрозділів, що об’єднують кафедри і організовують навчальний процес, лише навчально-наукові інститути, ректором університету було видано наказ №179 «Про структурні зміни в інститутах університету», текст якого подається трохи нижче.
25.08.2012 Післясвяткові слова вдячності
Дорогі мої шанувальники! Прийміть від мене найщиріші слова вдячності за Ваші телефонні та СМС-поздоровлення та ті теплі слова, які Ви висловили безпосередньо чи надіслали мені електронною поштою в День незалежності України!
14.08.2012 Почалося!
Вчора (13 серпня) Одеська міська рада, провівши позачергове засідання, проголосувала за імплементацію уже підписаного президентом мовного закону Колесніченка-Ківалова, згідно з яким в Одесі російська мова набула статусу регіональної.
11.08.2012 Кілька слів про вступну кампанію
Сьогодні (11 серпня) о 10 годині ранку за багаторічною традицією на університетському стадіоні у присутності абітурієнтів, що вступали до нашого університету, та їхніх батьків і друзів після вступного слова ректора, професора Грабка відповідальний секретар приймальної комісії доцент Сухоруков зачитав списки тих щасливців, які стали студентами 1-го курсу (за державним замовленням) Вінницького національного технічного університету.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.