Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


5 листопада 2012

Як відомо, пізно увечері 2-го листопада 2012 року рішенням ЦВК голову ОВК №11 Сергія Сітарського, призначеного за квотою партії ВО «Батьківщина», було відсторонено від виконання обов’язків голови, а замість нього очолила цю ОВК представник «Руського блоку» Ольга Стадник.

Уже під її керівництвом ця ОВК 3-го листопада прийняла рішення про перерахунок голосів на 95 виборчих дільницях зі 110, хоча суд її зобов’язав перерахувати голоси лише на тих дільницях, конверти з бюлетенями на яких виявились пошкодженими. В усіх, хто прочитав це повідомлення на сайті «Вінниця-інфо», одразу ж само собою виникло запитання: «Невже пошкодженими виявилися конверти з бюлетенями майже з усіх виборчих дільниць?» – Адже, якщо це так, то про яку об’єктивність підрахунку голосів у Вінницькому виборчому окрузі №11 може йти мова, оскільки невідомо, які бюлетені знаходяться у кожному з пошкоджених конвертів – ті, що були враховані дільничними виборчими комісіями під час підрахунку голосів і складення протоколів, чи ті, якими хтось доповнив пошкоджені конверти під час їх доставки з ДВК до ОВК та зберігання там.

В аналізі результатів підрахунку голосів на виборчих дільницях, що розміщені в корпусах та гуртожитках інститутів Вінницького національного технічного університету, викладеному на моєму сайті 3-го листопада, використані ті результати, які були оприлюднені на сайті ЦВК ще за головування в ОВК №11 Сергія Сітарського. Тож, я думаю, цікавим буде вам, шановні читачі мого сайту, зроблене мною порівняння тих попередніх результатів з результатами, підбитими з врахуванням перерахунків, виконаних цією ОВК уже за головування Ольги Стадник.

І почну я свій сьогоднішній порівняльний аналіз з того, що проаналізую спочатку результати виборів по кандидатурах Наталії Солейко (від Об’єднаної опозиції), Олександра Домбровського (самовисування), Людмили Станіславенко (від УДАРу Кличка), Валерія Бевза (від комуністів) та Наталії Добринської (від Партії регіонів) на виборчій дільниці №051496, розміщеній у студентському гуртожитку №2, даних по якій на сайті ЦВК станом на 3-є листопада не було, тож у моєму попередньому аналізі від 3-го листопада вони не наведені взагалі. Отож на цій дільниці, на якій проголосували 811 виборців із 1342 до неї прикріплених, 247 (або 30,46%) виборців віддали свої голоси Наталії Солейко, 246 (або 30,33%) – Олександру Домбровському, 162 (або 19,98%) – Людмилі Станіславенко, 62 (або 7,64%) – Валерію Бевзу і 36 (або 4,44%) – Наталії Добринській. Як бачите, шановні читачі, на цій дільниці зберігається той же порядок розстановки по місцях і той же процентний тренд, які станом на 3-є листопада мали місце і на інших чотирьох виборчих дільницях, розміщених в гуртожитках і навчальних корпусах нашого університету.

А після повторного перерахунку бюлетенів на розміщеній у корпусі будівельного інституту виборчій дільниці №051498, на якій проголосували 1208 виборців із 1947 до неї прикріплених, виявилось, що 416 (або 34,44%) виборців віддали свої голоси Наталії Солейко, 321 (або 26,57%) – Олександру Домбровському, 170 (або 14,07%) – Людмилі Станіславенко, 145 (або 12%) – Валерію Бевзу і 53 (або 4,39%) – Наталії Добринській. Як бачите, шановні читачі, на цій дільниці після повторного перерахунку попередні результати збереглися.

Після повторного перерахунку бюлетенів на розміщеній у 4-му студентському гуртожитку виборчій дільниці №051504, на якій проголосували 1075 виборців із 1895 до неї прикріплених, виявилось, що 331 (або 30,79%) виборців віддали свої голоси Наталії Солейко, 295 (або 27,44%) – Олександру Домбровському, 155 (або 14,42%) – Людмилі Станіславенко, 127 (або 11,81%) – Валерію Бевзу і 33 (або 3,07%) – Наталії Добринській. Як бачите, шановні читачі, і на цій дільниці після повторного перерахунку попередні результати збереглися.

Після повторного перерахунку бюлетенів на розміщеній у 5-му студентському гуртожитку виборчій дільниці №051505, на якій проголосували 1141 виборців із 2001 до неї прикріплених, виявилось, що 330 (або 28,92%) виборців віддали свої голоси Наталії Солейко, 319 (або 27,96%) – Олександру Домбровському, 202 (або 17,7%) – Людмилі Станіславенко, 146 (або 12,8%) – Валерію Бевзу і 49 (або 4,29%) – Наталії Добринській. Як бачите, шановні читачі, і на цій дільниці після повторного перерахунку попередні результати збереглися.

А змінилися результати після повторного перерахунку бюлетенів, і то не усі, лише на розміщеній у корпусі інституту електроенергетики та електромеханіки виборчій дільниці №051499, на якій проголосували, як виявилось 1146, а не 1260 виборців із 1946 до неї прикріплених. По кількості виборців, що віддали свої голоси, кількісно незмінними залишились результати лише у Людмили Станіславенко (142) і Наталії Добринської (68), хоча у процентному вираженні вони теж змінились і стали, відповідно, 12,39% і 5,93%. Що ж до голосів, відданих на цій дільниці за трьох інших кандидатів в народні депутати України, то вони змінилися і стали такими: за Валерія Бевза віддали голоси 117 (а не 122) виборців, що склало 10,21%, за Наталію Солейко – 305 (а не 406), що склало 26,61%, за Олександра Домбровського – 394 (а не 402), що склало 34,38%. Таким чином, лише на цій дільниці із 5-и, розміщених в корпусах і гуртожитках ВНТУ, Олександр Домбровський посів 1-е місце, а 1-ою на інших 4-ох дільницях після перерахунку голосів залишилась Наталія Солейко.

Але, як видно з даних, опублікованих на сайті ЦВК, на багатьох інших дільницях виборчого округу №11 після повторного перерахунку голосів результати голосування змінилися і стали такими: за Олександра Домбровського віддали голоси 30,16% виборців (при першому підрахунку було 29,1%), за Наталію Солейко – 28% (було 29,77%), за Людмилу Станіславенко – 13,75% (було 13,28%), за Валерія Бевза – 11,2% (було 11,11%), за Наталію Добринську – 6,45% (було 6,55%).

Тож перше місце після повторного перерахунку голосів на виборчому окрузі №11 здобув Олександр Домбровський, який набрав на 2135 голосів більше ніж Наталія Солейко, яка після цього перерахунку опустилась на друге місце.

Сьогодні з боку окремих представників Об’єднаної опозиції, яка боролась за обрання Наталії Солейко, лунають заяви, що, мовляв, Олександр Домбровський переміг не в чесній боротьбі, а за допомогою маніпуляцій з бюлетенями, здійсненими на дільницях, контрольованих його провладними прихильниками під час перерахунку голосів.

Але посудіть самі, шановні читачі, ну навіщо нинішній владі підтримувати Олександра Домбровського, який, будучи мером, у 2004 році керував у Вінниці Помаранчевим Майданом на підтримку і Віктора Ющенка, і Київського Помаранчевого Майдану? Чи навіщо владі підтримувати Олександра Домбровського, який відпрацював губернатором Вінниччини упродовж усієї 5-річної президентської каденції Віктора Ющенка і після приходу до влади Партії регіонів не переметнувся у її ряди, як це зробили чимало не лише прихильників Віктора Ющенка, але і прихильників Юлії Тимошенко? Ну і навіщо владі підтримувати Олександра Домбровського, який на усіх зустрічах з виборцями заявляє, що, обравшись народним депутатом, не увійде до фракції провладної Партії регіонів, а займатиме у парламенті незалежну принципову позицію?

Тож, на мій погляд, усі ті провокації, які мали місце біля ОВК №11, організовував і не сам Олександр Домбровський, і не його соратники, а ті, хто йому заздрить, хто не хоче, щоб він став народним депутатом України, адже, повернувшись у політику, він знову досягне більшого ніж вони. Тому і провокації здійснені так, щоб кинути тінь саме на нього.

А у тому, що вибори у Вінниці в окрузі №11 виграв саме Олександр Домбровський, я не бачу нічого дивного. Адже ті виборці, які сьогодні живуть у житловому масиві «Поділля», пам’ятають, що, будучи і мером Вінниці і губернатором Вінниччини, він доклав чимало зусиль до того, щоб будівництво цього масиву розпочалось і не гальмувалось. І багато хто з виборців ще пам’ятає, що саме він «оживив» Вінницький аеропорт. А ті виборці «на колесах», хто сьогодні, їдучи на Київ, «не повзе» Калинівкою, а об’їжджає її прекрасною швидкісною об’їзною дорогою, теж пам’ятає, що ця дорога збудована з ініціативи і під наглядом губернатора Домбровського. А ті, хто їздить на заробітки у Польщу, добре пам’ятають, що польське консульство у Вінниці відкрите теж завдяки Домбровському. А був ще ж у біографії Домбровського і Помаранчевий Майдан, про який багато хто із вінницьких виборців теж ще не забув! І вік у нього сьогодні самий підходящий для серйозних кроків у політиці, і лідерські якості в наявності, і переконувати аудиторію у своїй правоті він уміє. Тож не лише я у Вінниці впевнений у тому, що Олександр Домбровський буде наш округ представляти у парламенті більш ефективно ніж Наталія Солейко, яка є талановитим медиком і хорошою людиною, але яка в якості політичного бійця і полум’яного трибуна мною, наприклад, ніколи поміченою не була, хоч нам з нею доводилось разом брати участь не в одному заході. Та й стартувати у велику політику у 60 років трохи запізно.

Тож лідерам опозиції сьогодні доцільніше було б замість витрачання зусиль на «війну» з Домбровським і домагання перевиборів у нашому окрузі знайти з ним спільну мову і не змушувати його шукати захисту від їхньої агресії у влади.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.