Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


18 листопада 2012

Одразу після того, як ЦВК підбила остаточні підсумки виборів до Верховної Ради України, на вулиці мого проживання, що пролягла по території виборчого округу №11 у м. Вінниці, на найбільшому білборді з’явився напис: «Дякуємо за довіру! Партія регіонів»

Читаючи цей напис, підсвідомо наражаєшся на запитання: «Це прояв чорного гумору чи бездумного виконання директиви зверху?» – Адже і Партія регіонів за партійним списком пропустила поперед себе на виборчому окрузі №11 і свободівців, і ударників, і об’єднану опозицію (випередивши лише комуністів), і мажоритарний кандидат від неї на цьому окрузі за результатами голосування пропустив поперед себе і комуніста, і ударника, і кандидата від об’єднаної опозиції, і навіть колишнього соратника Віктора Ющенка. То чи можна за таких результатів всерйоз говорити про довіру і, тим паче, дякувати за її прояв?

Аби не бути голослівним, я нагадаю підсумкові результати голосування на виборчому окрузі №11, оприлюднені на сайті ЦВК: Об’єднаній опозиції, що йшла під прапором ВО «Батьківщина», на цьому окрузі було віддано 41,69% голосів виборців із числа тих, що прийшли 28 жовтня 2012 року на вибори, партії УДАР Віталія Кличка – 18,11%, партії «Свобода» – 14,45%, – і лише 11,91% було віддано Партії регіонів, яка із тих партій, що пройшли по багатомандатному виборчому округу до Верховної Ради України, випередила в окрузі №11 лише Комуністичну партію, що набрала лише 7,77%. А за мажоритарного кандидата від Партії регіонів по цьому округу Наталію Добринську проголосували лише 6,45% виборців, у той час як за кандидата від комуністів Валерія Бевза проголосували 11,2%, за кандидата від УДАРУ Людмилу Станіславенко – 13,75%, за кандидата від «Батьківщини» Наталію Солейко – 28%, а за Олександра Домбровського, який раніше був соратником Віктора Ющенка, а нині є соратником Петра Порошенка, – 30,16%. І, виходячи з результатів голосування за партійними списками, можна припустити, що мажоритарний кандидат від «Свободи», якби був висунутий, теж набрав би голосів виборців більше ніж мажоритарний кандидат від Партії регіонів.

Вище вказаний напис на білборді є доречним у південних та східних регіонах України, в яких Партія регіонів за результатами виборів посіла перше місце, і вибори у більшості мажоритарних округів теж виграли кандидати від Партії регіонів. І не виключено, що саме для цих регіонів політтехнологами Партії регіонів і було придумане оте «Дякуємо за довіру!». І автори цього лозунгу, можливо, навіть не могли собі уявити, що рядові «штабісти» візьмуть та й розішлють директиву в усі регіони, щоб усюди на білбордах, незалежно від отриманих результатів, замайорів цей «слоган», який у Вінниці, наприклад, ніяк інакше, як прояв чорного гумору, сприйматися не може. До речі, таку думку навіяли мені двоє пішоходів, які вчора увечері, обганяючи мене біля цього білборду, у розмові між собою кваліфікували напис на ньому саме так.

На мій погляд, для Вінниці доречним був би на білборді зовсім інший вислів від Партії регіонів, а саме: «Шановні вінничани! Незважаючи на те, що Ви нам висловили недовіру, ми все одно доки будемо при владі робитимемо усе можливе, щоб Ваше життя покращилось якнайшвидше!» – Чи була б довіра у вінничан до цього вислову, важко сказати, але, на моє переконання, можна бути цілком упевненим у тому, що такий вислів точно не викликав би саркастичну посмішку на обличчях тих, хто його прочитав.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.