Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


20.09.2013 Про деякі правові аспекти відпусток за власний рахунок професорсько-викладацького складу
Починаючи з 17 вересня, мені зателефонували більше десяти викладачів нашого університету з проханням роз’яснити, чи не порушує адміністрація університету права професорсько-викладацького складу, пропонуючи на виконання рішення ректорату від 16 вересня написати заяви про надання відпусток за власний рахунок на період з 17 грудня по 31 грудня 2013 року.
13.09.2013 «А законно ли назначение на вторую должность преподавателя Савчук, сделанное еще вами?»
7-го вересня я отримав зауваження такого змісту: «Уважаемый Борис Иванович! Вот вы на своем сайте часто критикуете ректора Грабко за допущенные им ошибки в управлении университетом. Но ведь и вы в бытность ректором были не безгрешны. Ну, например, а законно ли назначение на вторую должность преподавателя Савчук, сделанное еще вами? Причем вы, назначая Савчук еще и на должность начальника учебного отдела, хорошо знали, что при нашем односменном учебном процессе преподаватели и начальник учебного отдела работают в одно и то же время - с 8 часов утра и до 5 часов вечера, и то, что законом о труде не предусмотрена постоянная работа одновременно на двух бюджетных должностях. И не следует ли вам, уже перешагнувшему 70-летний рубеж, иногда вызывать из памяти некоторые свои ошибочные решения предыдущих лет, и, вспомнив, становиться более толерантным к ошибкам бывшего вашего проректора? C уважением, Александр».
06.09.2013 Про продаж зошитів зі Сталіним, або кому варто прочитати роман Войновича про Чонкіна
2-го вересня на сайті «Української правди» з’явилося повідомлення про те, що в українських містах (зі столицею включно) школярам продають зошити з зображенням Сталіна та інших комуністичних ідолів, які випустила у світ Дніпропетровська компанія «Полісвіт» на замовлення московської компанії «Альт».
31.08.2013 Відповідь читачеві сайту на лист стосовно оплати праці директорів інститутів
28 серпня на мою електронну пошту надійшов лист з проханням прокоментувати, чи узгоджується моє твердження про те, що згідно з нинішнім Законом України про вищу освіту директори інститутів в структурі університету не відносяться до категорії науково-педагогічних працівників, з міністерським наказом про оплату праці працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ.
25.08.2013 Відповідь читачеві Андрію на його лист від 9 липня, присвячений виборам директора Інституту електроенергетики та електромеханіки
Шановний Андрію! Оскільки ви не вказали свого прізвища та як вас по-батькові, то я змушений звертатись до вас лише по вказаному вами імені, хоча і воно у вас, судячи з відсутності прізвища та адреси, навряд чи таке.
20.08.2013 Кілька слів до Дня незалежності
Через кілька днів уся Україна буде святкувати 22 річницю Дня незалежності. Як один із тих народних депутатів УРСР, хто 24 серпня 1991 року проголосував за створення на теренах УРСР незалежної української держави, кілька слів з приводу відзначення чергової річниці цього всенародного свята хочу висловити і я.
15.08.2013 Розповідь про те, як я уперше в житті, прочитавши лише 10% тексту книги, відмовився продовжувати її читати далі
Прочитавши по дві книги Василя Шкляра («Залишенець» і «Ключ») та Оксани Забужко («Польові дослідження з українського сексу» і «Музей покинутих секретів»), я вирішив продовжити знайомство з художніми творами сучасних українських письменників, поринувши в роман Ірени Карпи «Піца «Гімалаї».
11.08.2013 Колектив ВНТУ з організацією вступу на 1-й курс у 2013 році впорався успішно
Сьогодні (11 серпня 2013 року) завершився вступ до вищих навчальних закладів на перший курс на місця державного замовлення. Від сьогодні на ці місця, навіть у тих вишах, в яких на якісь напрями підготовки вони виявились не заповненими, правилами прийому уже нікого взяти не дозволено.
09.08.2013 Музей покинутих секретів
Так називається роман Оксани Забужко, який я пообіцяв рано чи пізно прочитати після того, як прочитав інший її роман «Польові дослідження з українського сексу», враження від ознайомлення з яким були викладені мною на цьому ж сайті в інформації від 29.02.2012 р.
05.08.2013 Кілька думок стосовно футбольного матчу на першість України між латино-американським клубом «Шахтасьональ» та афро-європейським клубом «Динамба»
Вчора (4 серпня 2013 року) в рамках 4-го туру першості України з футболу у Донецьку відбувся центральний матч цього туру між командами «Шахтар» Донецьк та «Динамо» Київ.
28.07.2013 Які думки виникли у мене після арешту за хабарництво вищої посадової особи Національного університету Державної податкової служби України
Вчора (27 липня 2013 р.) усі провідні Інтернет-сайти повідомили про те, що за інформацією, яка поступила з Міндоходів України, цього ж дня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міндоходів України та Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України під час отримання двох хабарів у розмірі 40 тисяч гривень та 80 тисяч гривень за вирішення питання вступу до Національного університету ДПС України двох родичів хабародавця затримано вищу посадову особу цього університету.
22.07.2013 Подвійний факт підтвердження того, що основними організаційними підрозділами будь-якого університету в Україні є факультети, яких у ВНТУ немає
Сьогодні (22 липня) я вийшов на міністерський сайт vstup.info для того, щоб дізнатись, який же план прийому виділило міністерство нашому Вінницькому національному технічному університету.
15.07.2013 Враження від перебування на турецькому узбережжі Егейського моря
З другого по тринадцяте липня ми з дружиною, сином, невісткою і онуком за туристичними путівками відпочивали на турецькому узбережжі Егейського моря у курортному містечку Мармаріс (Marmaris), яке розкинулось у вигляді підкови на березі бухти, оточеної з усіх боків невисокою гірською грядою на відстані двох годин неспішної їзди автобусом від аеропорту Даламан (Dalaman).
01.07.2013 Звернення до читачів мого сайту
Шановні читачі мого сайту! 1-го липня я йду у відпустку, протягом якої нових матеріалів на сайті розміщувати не планую, оскільки хочу відпочити і від Інтернету також. Але після літньої відпустки я започаткую новий журналістський проект, про який трохи згодом.
27.06.2013 Про деякі цікаві речі, почуті мною на останньому засіданні Вченої ради університету
У середу 26 червня відбулося останнє у нинішньому навчальному році засідання Вченої ради університету, про мої враження від деякої інформації, почутої на якому, я вирішив поділитись з Вами, шановні читачі мого сайту.
23.06.2013 Інститут електроенергетики та електромеханіки ВНТУ віднині має демократично обраного директора
У четвер 20 червня на зборах Конференції трудового колективу Інституту електроенергетики та електромеханіки ВНТУ таємним голосуванням 31 делегата, які представляли кафедри та студентів і аспірантів, було демократично обрано директора цього інституту.
14.06.2013 Свято демократії у Вінницькому національному технічному університеті
Сьогодні – 14 червня 2013 року – завершився термін подачі заяв і супровідних документів від бажаючих взяти участь у конкурсі на заміщення посад директорів 8 навчально-наукових інститутів нашого університету.
07.06.2013 Претенденти в директори інститутів, поспішіть з подачею заяв, оскільки до завершення терміну їх реєстрації залишився лише один тиждень!
31 травня адміністрацією нашого університету в університетському часописі «Імпульс» оголошено конкурс на заміщення посад директорів навчально-наукових інститутів університету, які стають вакантними з 1-го вересня нинішнього року.
01.06.2013 ВНТУ у світлі показників рейтингу ВНЗ у 2013 році «ТОП 200 Україна»
У №19 за 31 травня – 07 червня 2013 року щотижневика «Дзеркало тижня. Україна» в якості додатку до статті Олесі Леновицької «На шляху до відповідального співробітництва» опубліковано РЕЙТИНГ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ УКРАЇНИ У 2013 РОЦІ – «ТОП 200 УКРАЇНА»
31.05.2013 Як на мою думку, то права Тимошенко, а не Гриценко і не Луценко
Усі «жителі Інтернету» знають, що один із авторитетних опозиціонерів, народний депутат України Анатолій Гриценко постійно закликає лідерів трьох дійсно опозиційних сил – Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока – негайно визначитись з єдиним кандидатом від об’єднаної опозиції на президентських виборах у 2015 році і уже сьогодні про це оголосити та розпочати агітаційну кампанію в його підтримку.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.