Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук

Вчора (27 липня 2013 р.) усі провідні Інтернет-сайти повідомили про те, що за інформацією, яка поступила з Міндоходів України, цього ж дня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міндоходів України та Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України під час отримання двох хабарів у розмірі 40 тисяч гривень та 80 тисяч гривень за вирішення питання вступу до Національного університету ДПС України двох родичів хабародавця затримано вищу посадову особу цього університету.

В інформації Міндоходів України не назване прізвище цієї вищої посадової особи головного податкового університету України, арештованої під час отримання хабара, але журналісти усіх Інтернет-сайтів в один голос заявили, що вищою посадовою особою у Національному університеті ДПС України, що розташований у м. Ірпіні Київської області, є ректор цього університету, екс-народний депутат трьох парламентських скликань, член Партії регіонів Петро Мельник, а тому, на думку цих Інтернет-сайтів, заарештовано саме Петра Мельника.

Але я не виключаю, що у Міндоходів при формуванні цієї інформації в якості вищої посадової особи мали на увазі не ректора, а, скажімо, когось із проректорів, які також є вищими посадовими особами університету, тож я не здивуюсь, якщо з часом поступить нова інформація, що 27 липня арештовано за хабар не ректора Петра Мельника, а когось із його проректорів.

Але якщо припустити, що арештовано усе-таки ректора Національного університету ДПС України Петра Мельника, то самі по собі виникають наступні думки – ГУВД Міндоходів і ГУБОЗ МВС не могли здійснити арешт тричі екс-народного депутата, кавалера багатьох державних орденів, члена правлячої Партії регіонів без відома міністрів цих міністерств, якими є, відповідно, Клименко і Захарченко, котрі входять до найближчого оточення Президента України Віктора Януковича. Тож факт арешту ректора Національного університету ДПС України, якщо він дійсно мав місце, свідчить про те, що ці міністри такий дозвіл дали і, швидше за усе, дали вони його не вчора – у день отримання хабарів, а ще раніше – ще тоді, коли керівникам Національного університету ДПС України було висунуто звинувачення у нецільовому використанні 10 мільйонів гривень, виділених університету урядом по програмі підготовки до Євро-2012.

Логічно припустити, що брати хабарі після того, як уже «попав під ковпак» спецслужб у зв’язку з нецільовим використанням 10 мільйонів гривень, міг лише такий високий посадовець університету, який мав настільки потужних друзів, впливу яких, на його думку, було б достатньо, і які обов’язково прийшли б йому на допомогу і залагодили справу в разі виникнення неприємностей зі спецслужбами.

Із основних телевізійних каналів у випусках вечірніх новин, які я уважно слухав, про цей арешт не повідомив лише канал «Інтер», який працює під патронатом глави президентської адміністрації Льовочкіна та олігарха Фірташа, що може служити, на мій погляд, непрямим свідченням, по-перше, того, що «наїзд» вищевказаних міністерств здійснено на людину, якій патрони «Інтера» симпатизують, а про-друге, що вони не виключають, що ця справа ще буде у якийсь спосіб залагоджена, а тому не варто про неї давати інформацію у випуск новин одразу ж після її надходження.

Якщо ж допустити, що моє припущення має об’єктивні корені, то це у свою чергу дає підстави припустити, що сьогоднішній вплив міністрів Клименка і Захарченка на Президента Віктора Януковича є потужнішим за вплив глави його адміністрації Льовочкіна. А якщо це так, то не виключено, що нинішній глава президентської адміністрації піде у відставку зі своєї посади ще у цьому році.

Але, якщо цього не станеться, то це означатиме, що і глава президентської адміністрації Льовочкін підключився до боротьби з хабарництвом чиновників найвищого рівня без оглядки на минулі заслуги і колишні дружні стосунки та спільну партійну приналежність і діє у повному синхроні з керівниками міністерств, наділених спеціальними повноваженнями. У цьому разі колишнє його покровительство нині не врятує жодного чиновника, спійманого «на гарячому» чи звинуваченого «по-справжньому».

І, я думаю, що на цю інформацію корисно звернути увагу і усім посадовцям нашого університету, аби на фоні загального зниження виконавської дисципліни в університеті ні в кого із них не з’явилася спокуса піти по сліду вищої посадової особи Національного університету ДПС України.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.