Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


14 червня 2013

Сьогодні – 14 червня 2013 року – завершився термін подачі заяв і супровідних документів від бажаючих взяти участь у конкурсі на заміщення посад директорів 8 навчально-наукових інститутів нашого університету.

І лише в 4 інститутах із 8 цей конкурс відбудеться по програмі перезатвердження нині діючого директора інституту на новий термін – це інститут будівництва, теплоенергетики та газопостачання, в якому заяву про участь у конкурсі подав лише нині діючий директор, професор Ратушняк, це інститут екології та екологічної кібернетики, в якому заяву про участь у конкурсі подав лише нині діючий директор, професор Петрук, це інститут інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії, в якому заяву про участь у конкурсі подав лише нині діючий директор, професор Азаров, і це інститут машинобудування та транспорту, в якому заяву про участь у конкурсі подав лише нині діючий директор, професор Бурєнніков.

Що ж до інших 4 інститутів, то в цих інститутах вибори директорів являтимуть собою свято демократії, адже у них відбудуться реальні конкурси по заміщенню посад директорів. Так у конкурсі на заміщення посади директора Інституту автоматики, електроніки та комп’ютерних систем управління беруть участь два професори – це нині діючий директор інституту, професор Васюра і професор кафедри автоматики та інформаційно-вимірювальної техніки Бісікало. Аж три претенденти братимуть участь у конкурсі на заміщення посади директора інституту менеджменту – це нині діючий директор, професор Небава, це його заступник, професор Лесько та завідувач кафедри фінансів, професор Зянько. Два претенденти будуть змагатися за посаду директора інституту радіотехніки, зв’язку та приладобудування – це нині діючий директор, професор Кичак та завідувач кафедри радіотехніки, професор Олександр Осадчук. Два претенденти будуть змагатися і за посаду директора інституту електроенергетики та електромеханіки – це нині діючий виконувач обов’язків директора, професор Леонтьєв та завідувач кафедри відновлювальної енергетики і транспортних електричних систем та комплексів, професор Олександр Мокін.

Оскільки нині я працюю професором в інституті електроенергетики та електромеханіки, то вибори його директора мене цікавлять більше, ніж вибори директорів інших інститутів, а тому на характеристиках двох претендентів на посаду директора саме цього інституту я зупинюсь детальніше, але, водночас, не виходячи за рамки Закону України про захист персональних даних, тобто користуючись лише тими даними, які характеризують їх як службових осіб, що претендують на виборну посаду, та тими даними, які приведені у їхніх звітах про роботу, виконану на тій посаді, з якої вони стартують у конкурсі, і які озвучені ними на засіданні органів, що затверджували ці звіти.

Порівняльну характеристику претендентів для зручності сприйняття подаю нижче у вигляді таблиці.

 Прізвище, ім’я, по-батькові

 Леонтьєв
Василь Олександрович

 Мокін
Олександр Борисович

 Вік  Майже 64 роки  31 рік
 Стаж роботи в університеті  Майже 40 років  10 років
 Кваліфікація  Інженер-електрик  Магістр електромеханіки
 Науковий ступінь  Кандидат технічних наук  Доктор технічних наук
 Вчене звання  Доцент  Доцент
 Загальна кількість опублікованих наукових та навчально-методичних робіт  76
(із цієї кількості половина – це звіти та депоновані рукописи, а ще третина – це методичні вказівки, які теж мають статус рукописів)
 97
(майже усі мають статус друкованих, серед яких 63 опубліковані в наукових журналах, акредитованих в ДАК МОН України)
 Середньорічна кількість наукових та навчально-методичних публікацій  1,9  9,7
 Кількість опублікованих монографій  2
(одна у 2002 р. у співавторстві з О. Мокіним, а друга у 2009 р. за матеріалами захищеної 30 років тому кандидатської дисертації)
 3
(одна у 2002 р. у співавторстві з В. Леонтьєвим, друга у 2008 р. за матеріалами захищеної у 2007 році кандидатської дисертації, а третя у 2013 р. за матеріалами захищеної у 2012 році докторської дисертації)
 Загальна кількість опублікованих навчальних посібників  3  4
 Кількість навчальних посібників з грифом міністерства  0
 Кількість доповідей на наукових конференціях за кордоном  0 2
(у Хорватії на Конгресі IMEKO та у США на Конгресі IEEE) 
 Кількість патентів на винаходи та корисні моделі  2  14
 Кількість авторських свідоцтв на комп’ютерні програми  0 5
(у тому числі і для автоматизації складання розкладу занять студентів інституту)
 Середньорічна кількість авторських свідоцтв і патентів  (2+0)/40 = 0,05  (14+5)/10 = 1,9
 Членство у редколегіях наукових журналів  0
(був членом редколегії одного журналу до його входження в базу РІНЦ)
 2
(обидва журнали входять у наукометричну базу РІНЦ)
 Членство у спеціалізованих вчених радах по захисту дисертацій  0 1
(брав участь в роботі ради в якості її члена під час захисту 26 кандидатських дисертацій в галузі електроенергетики та електромеханіки) 
 Керівництво аспірантами  Ніколи не керував  В даний час керує 4 аспірантами
 Відношення до спорту  Індиферентне  Кандидат у майстри спорту зі стрільби з луку

Один із колег, з яким я обговорював наведену вище порівняльну характеристику, мені сказав, що головним недоліком Олександра Мокіна є його занадто молодий, як для директора інституту, вік. На що я йому відповів, що у такому ж віці нинішній лідер опозиції, народний депутат України Арсеній Яценюк був уже міністром економіки, нинішній віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул був уже генеральним директором об’єднання із двох найбільших в Україні гірничо-збагачувальних комбінатів, Юрій Павленко – міністром сім’ї, молоді і спорту, Валерій Хорошковський – заступником голови Бюджетного комітету Верховної Ради України, а ще у більш молодому віці Володимир Гройсман став мером Вінниці, якою успішно керує уже 7 років. Тож нічого надзвичайного немає у тому, що доктор технічних наук Олександр Мокін, який уже четвертий рік керує кафедрою ВЕТЕСК і має значний науковий та навчально-методичний доробок, нині претендує на посаду директора навчально-наукового інституту в структурі університету.

Вибори директора інституту електроенергетики та електромеханіки відбудуться 20-го червня 2013 року на зборах Конференції трудового колективу інституту, до складу якої обрано 31 делегата. Тож уже менше ніж за тиждень ми дізнаємось, кому із претендентів довірять бразди правління інститутом делегати Конференції електроенергетиків та електромеханіків.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.