Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


14.01.2014 Кілька слів ще про двох козацьких гетьманів та про двох козацьких отаманів
Після опублікуванні на своєму сайті 8-го січня нинішнього року історичної довідки на тему: «Відродження української історичної традиції, або чому Янукович хоча б наполовину гетьман, а Кучма і Ющенко не гетьмани взагалі» я отримав чимало відгуків на цю публікацію у соціальній мережі ФБ і побажання опублікувати прізвища гетьманів, які не дотримувались підміченої мною української історичної традиції.
08.01.2014 Відродження української історичної традиції, або чому Янукович – хоча б наполовину гетьман, а Кучма і Ющенко – не гетьмани взагалі
Цікаву українську історичну традицію я вгледів, читаючи історію України часів Козаччини, яка полягає у тому, що кожний наступний гетьман, обраний Козацькою Радою, починав свою діяльність зі знищення попереднього гетьмана та свого суперника на виборах.
31.12.2013 Новорічні поздоровлення
Шановні читачі мого сайту! Від щирого серця поздоровляю Вас і Ваші сім’ї з успішним завершенням 2013 року і першими ударами серця в році 2014.
26.12.2013 Его грехов разбор оставьте до поры - Вы оцените красоту игры!
В заголовок я виніс ці два рядки із знаменитого соло Остапа Бендера у виконанні Андрія Миронова тому, що замінивши в них слово «моих» (в Остаповому виконанні) на слово «его» (в моїй інтерпретації), отримуємо найкоротшу характеристику останніх досягнень російського президента Володимира Путіна, здобутих ним на переговорах з українським президентом Віктором Януковичем.
20.12.2013 Про деякі можливі наслідки для України від угод, підписаних Віктором Януковичем та Володимиром Путіним 17 грудня 2013 року
Нині як в Україні, так і за її межами багато хто намагається оцінити можливі наслідки від угод, підписаних президентами України і Росії Віктором Януковичем та Володимиром Путіним 17 грудня у Москві. Спробую дати свою оцінку можливих наслідків від підписаних угод і я.
15.12.2013 Кого я покарав би за події 30 листопада, якби був президентом?
В епоху горбачовської перебудови в Радянському Союзі на телебаченні якийсь час демонстрували таку гру, яка називалась: «Що ти зробив би у першу чергу на своєму підприємстві, якби став директором?» Я тоді у цю гру не зіграв, тож вирішив надолужити згаяне зараз, задавши тій колишній грі більш високу керівну планку.
11.12.2013 Тим, хто у ці дні протестував на Євромайданах, буде чим пишатись у старості
Незважаючи на вчорашні запевнення Віктора Януковича на зустрічі з попередніми президентами України, що він є прихильником налагодження переговорного процесу між владою та учасниками Євромайдану, сьогодні вночі Беркут у взаємодії з внутрішніми військами і «тітушками» продовжив процес витіснення мітингувальників з зайнятих площ і руйнування створених ними барикад.
08.12.2013 Стратегія взаємних поступок
Згадаймо ситуацію, яка виникла у світі трохи більше ніж 50 років тому, коли Радянський Союз з дозволу Фіделя Кастро ввіз на територію Куби тактичні ракети з ядерними боєголовками, які після запуску протягом кількох хвилин могли досягти будь-якого об’єкту на території США – світ тоді був на грані ядерного конфлікту двох світових антагоністичних систем, після якого людство знову надовго б залізло в печери.
04.12.2013 Не варто впадати у відчай
Після того, як Верховна Рада України не проголосувала за відставку уряду, очолюваного Миколою Азаровим, багато хто з громадян України впав у відчай, – мовляв, тепер усе пропало, тепер Україна стане Білоруссю!
01.12.2013 Університетські урочистості на фоні національної трагедії
У суботу 30 листопада, починаючи з 4-ї годині ранку бійці спецпідрозділів «Беркут», що напередодні були прислані до Києва з кількох областей України, розпочали звірячий розгін студентського мітингу на Майдані Незалежності, наносячи удари студентам гумовими кийками і кованими черевиками по усіх частинах тіла, причому били навіть тих, хто уже у безпомічному стані лежав на землі, що заборонено як законами так і «понятіями».
27.11.2013 Відповідь на запитання: «Чому ми написали заяви?» і «В якій якості я приєднався до студентської акції в підтримку євроінтеграції України?»
У вівторок 26 листопада на засіданні кафедри відновлювальної енергетики та транспортних електричних систем і комплексів (ВЕТЕСК) було прийняте одноголосно рішення усім її членам написати заяви про відпустку за власний рахунок на термін з 17 грудня 2013 року по 31 грудня 2013 року.
22.11.2013 Автори листів, направляючи їх мені, не бійтесь – Закон України про інформацію дозволяє мені не розголошувати ваші імена
12 листопада я через зворотний зв’язок на сайті отримав електронного листа, в якому автор, не назвавши себе, повідомив про серйозні негаразди в одному з наших навчально-наукових інститутів в питанні організації підготовки до приїзду до університету акредитаційної комісії.
15.11.2013 Коротко про Концепцію Національної стандартної класифікації освіти та її проекцію на Вінницький національний технічний університет
31 жовтня нинішнього року на Загальних зборах Національної академії педагогічних наук України була затверджена Концепція Національної стандартної класифікації освіти.
08.11.2013 Процес акредитації спеціальностей у нашому університеті розпочався
У жовтні наш університет завершив підготовку комплекту документів, необхідних для акредитації спеціальностей, і представив їх у міністерство як результат самоакредитації.
01.11.2013 Вінницькому трамваю – 100 років
100 років тому у Вінниці було пущено перший трамвай. А нині трамваї і тролейбуси Вінницького трамвайно-тролейбусного управління щодня перевозять тисячі пасажирів, серед яких чимало студентів та викладачів Вінницького національного технічного університету.
25.10.2013 І знову фінал студентської першості світу з програмування пройде без нас
11-12 жовтня у Вінницькому національному технічному університеті (Україна) та у Бухарестському політехнічному університеті (Румунія) пройшов Південно-Східний європейський півфінал студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС.
18.10.2013 Відповідь на електронний лист, автор якого вважає, що у моєму віці уже потрібно займатись лише рибалкою і збиранням грибів
Після опублікування на сайті моєї відповіді на запитання: «Як довго ректор має право не оголошувати конкурс на посади завідувачів кафедр, керівники яких стали директорами інститутів?» – я отримав електронного листа, автор якого пропонує мені, як людині, що досягла уже 70 років, переорієнтуватись з критики тих дій ректора Володимира Грабка, які з моєї точки зору не відповідають чинному законодавству, на рибалку і збирання грибів.
11.10.2013 Про президентський указ стосовно Державних премій України в галузі освіти 2013 року та деякі роздуми, породжувані ним
4-го жовтня на сайті Президента України Віктора Януковича опубліковано його Указ №543/2013 «Про присудження Державних премій України в галузі освіти 2013 року».
04.10.2013 Мої враження від поетичних творів Ліни Костенко
Так сталося, що до нинішнього року я жодного з поетичних творів видатної української поетеси Ліни Костенко не читав. Вона є не набагато старшою за мене, тому, коли я навчався у школі, де її твори вивчають сьогодні, я її творів не вивчав, оскільки ці твори ще не були написаними, і вона ще не стала одним із тих класиків української поезії, вивчення творів яких у шкільній програмі літератури є обов’язковим.
25.09.2013 «Як довго ректор має право не оголошувати конкурс на посади завідувачів кафедр, керівники яких стали директорами інститутів?»
Нещодавно, коли я прогулювався алеями університетського парку, мені було задане запитання, винесене у заголовок цієї інформації, у якого було ще й продовження у вигляді: «Адже директори наших інститутів пішли з посад завідувачів на посади директорів ще у 2012 році, а конкурс на ті посади, що вони займали до призначення директорами, до цих пір не оголошувався ні разу».
Сторінки:    < попередня сторінка  7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.