Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


15 грудня 2013

В епоху горбачовської перебудови в Радянському Союзі на телебаченні якийсь час демонстрували таку гру, яка називалась: «Що ти зробив би у першу чергу на своєму підприємстві, якби став директором?» Я тоді у цю гру не зіграв, тож вирішив надолужити згаяне зараз, задавши тій колишній грі більш високу керівну планку.

Отож, якби я був президентом, то кого і за що покарав би за ті трагічні події, що сталися у Києві на Майдані в ніч на 30 листопада 2013 року?

Само собою зрозуміло, що у першу чергу я наказав би зняти начальника міліцейського управління Києва та його першого заступника. – Ну навіщо мені такі очільники столичного міліцейського главку, які не здатні навіть очистити від мітингувальників дві міські площі та прилеглі до них вулиці? – Ну і, звичайно ж, таке покарання нинішніх керівників столичного міліцейського главку буде гарним наглядним прикладом для тих, хто прийде їм на зміну, адже вони усвідомлюватимуть ще в момент призначення на посаду, що їх чекатиме в разі, якщо вони теж не впораються з якоюсь поставленою їм задачею.

Покарав би я також і градоначальника Києва за нездатність прогнозувати розвиток ситуації і організовувати своїх підлеглих на випередження подій, а також за нездатність знаходити вихід по усуненню допущених прорахунків. – Думаю, після цього той, кого я призначу наступним столичним градоначальником, буде не забувати розміщувати по сотні беркутівців на перших поверхах в будівлях Київради та Профспілок і у палаці Жовтневому одразу ж після того, як на Майдані Незалежності чи на Європейській або Михайлівській площах з’явиться перша сотня мітингувальників.

Що ж до покарання когось із верхнього ешелону керівництва, то тут усе просто.

Згадаймо, хто у найдемократичнішій країні світу США відповідає за зв’язок з усіма іншими країнами світу? – Державний секретар. – А хто його представляє за межами США? – Заступник Державного секретаря, яка дозволяє собі навіть брати посильну участь у розв’язанні питання харчування мітингувальників на Майдані у Києві.

А оскільки в Україні немає посади Державного секретаря, а є посада Секретаря Ради національної безпеки і оборони, у якого теж є заступники, то чому б не оголосити крайнім у не забезпеченні розв’язання проблеми Майдану в ніч на 30 листопада саме одного із заступників Секретаря РНБОУ, в апарат якої хоч і направляють в основному «збитих політичних льотчиків», але звучить яка не менш звучно? – Особливо ж якщо один із них, хоч і не з метою взяти участь у вирішенні проблеми харчування мітингувальників, але мав необережність піти прогулятись напередодні силової акції Майданом, а тому легко підпадає під визначення керівника верхнього рівня цієї силової акції Беркуту? – Якого не шкода, оскільки він в силу свого незговірливого характеру в розмовах із приятелями сіяв сумніви і, до того ж, не має статусу земляцької недоторканості?

Звичайно, мені потрібно покарати ще й когось із вищих чиновників Міністерства освіти, яке не спромоглося зупинити ходу студентів університетів, котрі першими прийшли на Майдан. – Але це можна зробити і трохи згодом, після з’ясування, хто там із них не має статусу земляцької недоторканості.

А наділених земляцькою недоторканістю я нікому не віддам, які б там хто не висував обвинувачення! – Інакше, хто ж за мене стоятиме потім горою на наступних президентських виборах?

Тож вибачайте, шановні співвітчизники, і заспокойтесь! – Нічого особистого! – Усі мої рішення продиктовані об’єктивною реальністю і вболіванням за покращене майбутнє держави, яке, я впевнений, може наступити лише під моїм керівництвом.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.