Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


22.05.2015 А очищення ректорських рядів таки відбудеться!
14 травня 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон, який носить назву: «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо встановлення обмежень при обранні на посаду (призначення виконувача обов’язків) керівника вищого навчального закладу». Цитую його повний текст:
15.05.2015 Моє бачення шляхів адаптації ВНТУ до нового переліку спеціальностей
Ось і трапилось те, чого так нетерпляче очікували усі науково-педагогічні працівники України – Кабінет Міністрів нарешті не лише прийняв постанову, якою затвердив новий перелік спеціальностей вищої освіти, а і опублікував її, після чого вона стала чинною.
08.05.2015 Генеральна репетиція процедури виборів деканів у ВНТУ
У четвер 30 квітня на засіданні Вченої ради Вінницького національного технічного університету відбулася генеральна репетиція процедури виборів деканів 7 факультетів за умовами, прописаними у новому Законі України про вищу освіту, який вступив у силу з 6 вересня 2014 року.
06.05.2015 Одна надзвичайна подія і два запитання стосовно неї
Вчора від одного із членів ректорату мені стало відомо, що 5-го травня на засіданні ректорату ректор нашого університету Володимир Грабко повідомив, що в університеті сталася подія надзвичайного характеру.
30.04.2015 Процес боротьби з корупцією стартував
В останній декаді квітня нинішнього року мали місце дві події, які можна вважати стартовими для початку боротьби з корупцією в Україні.
23.04.2015 Як правильно обирати делегатів Конференції трудового колективу
Оскільки нині триває процес підготовки до конкурсного обрання на Вченій раді університету деканів факультетів, то актуальним є питання правильності обрання делегатів Конференцій трудових колективів факультетів, які Закон України про вищу освіту наділив правом давати характеристику претендентам, що беруть участь у конкурсі.
16.04.2015 Кандидати в декани факультетів визначились
У вівторок 15 квітня завершився термін подачі заяв від бажаючих взяти участь у конкурсі по виборах деканів усіх наших семи факультетів. Тож на ранок 16 квітня маємо таку картину:
09.04.2015 А ось і КРУ!
Вчора, з’ясовуючи в одного із деканів нашого університету, скільки викладачів пенсійного віку на його факультеті звільнились, я від нього серед іншого почув і про те, що, виявляється, у нашому університеті розпочали планову перевірку ревізори з обласного управління Фінінспекції – так тепер називається Контрольно-ревізійне управління.
04.04.2015 Три дні у Києві
1-го, 2-го і 3-го квітня я перебував у Києві, де за три дні виконав досить насичену програму.
30.03.2015 Звернення до ректора ВНТУ Володимира Грабка
Шановний Володимире Віталійовичу! На засіданні Вченої ради, яке відбулося 26 березня, було розглянуто та схвалено «Проект Положення про обрання та прийняття на роботу науково-педагогічних працівників Вінницького національного технічного університету (зі змінами)» з урахуванням пропозицій, озвучених як попередньо, так і на цьому засіданні.
29.03.2015 Субота у Хмельницькому
У суботу у половині дев’ятої ранку я стартував автомобілем у напрямку на Хмельницький, де о 12 годині на засіданні спецради Хмельницького національного університету було заплановано захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.11 «Математичні методи, моделі та інформаційні технології в економіці» моєї аспірантки 2013 року випуску Наталії Гончарук.
23.03.2015 Повторний аналіз тепер уже «Проекту змін до Положення про обрання та прийняття на роботу науково-педагогічних працівників ВНТУ»
6-го березня на цьому ж сайті була опублікована моя інформація під назвою «Що показав аналіз «Положення про обрання та прийняття на роботу НПП ВНТУ (зі змінами)». Після цього пройшло уже більше двох тижнів. Тож давайте подивимось, чи відреагували якось автори цього документу на результати мого аналізу, чи ні.
18.03.2015 А судді - хто?!
Прочитавши це Грибоєдовське запитання, Ви, шановні читачі, мабуть подумали, що далі мова піде про суддів Печерського суду Києва Царевич, Кицюка і Вовка, яких Верховна Рада України нещодавно позбавила недоторканості із-за судилищ, які вони влаштовували над Юрієм Луценком, Юлією Тимошенко та іншими політиками і вищими керівниками часів президентства Віктора Ющенка в часи панування режиму Віктора Януковича.
12.03.2015 «Після мене – хоч потоп!»
Цією фразою, яка стала крилатою і яка приписується середньовічному французькому королю, нині характеризують дії сучасних керівників, що живуть лише сьогоднішнім днем і не задумуються про те, чим їхні сьогоднішні дії для керованого ними колективу обернуться завтра.
06.03.2015 Що показав аналіз «Положення про обрання та прийняття на роботу НПП ВНТУ (зі змінами)»
На сайті нашого університету розміщений текст «ПОЛОЖЕННЯ про обрання та прийняття на роботу науково-педагогічних працівників Вінницького національного технічного університу (зі змінами)», при ознайомленні з яким, у першу чергу кидається у вічі те, що багато його наступних рядків входять у протиріччя з попередніми рядками.
28.02.2015 Чи варто ректорам ВНЗ ігнорувати роз’яснення Мінсоцполітики стосовно того, як правильно обмежувати розмір заробітної плати керівництву та викладачам?
З настанням 2015 року на виконання вимоги закону про Держбюджет-2015, якою уведено норму, що в жодній із бюджетних організацій, у тому числі і у ВНЗ, ніхто не повинен отримувати зарплату, яка перевищує 7 мінімальних окладів, тобто 8526 грн., у різних ВНЗ почали запроваджувати цю норму в життя, виходячи з того, як її розуміє ректор.
24.02.2015 Кабмін прописав процедуру виборів ректора як таблицю множення - чітко і однозначно
У неділю, зайшовши на Фейсбук на стрічку новин, я наткнувся на повідомлення про те, що Кабмін України своєю постановою затвердив методичні рекомендації, в яких чітко і однозначно прописана уся процедура виборів ректора вищого навчального закладу, починаючи від оголошення конкурсу і завершуючи визначенням переможця виборів.
21.02.2015 Столично-академічні новини
У четвер 19 лютого я побував у відрядженні у Києві, де взяв участь в засіданні Президії Національної академії педагогічних наук в якості її радника.
12.02.2015 Останнім часом наш ректор став помітно законослухнянішим - чому б це?
У понеділок 9 лютого відбулася конференція трудового колективу нашого університету, на якій наш ректор Володимир Грабко продемонстрував нехарактерну для нього раніше законослухняність.
05.02.2015 Про ще один непродуманий крок нашого ректора
Як ви пам’ятаєте, шановні читачі, кілька років тому мені, як головному редактору наукових журналів «Вісник Вінницького політехнічного інституту» (україномовний, заснований у 1993 р.) та «Наукові праці Вінницького національного технічного університету» (тримовний – українська, російська, англійська, заснований у 2007 р.), вдалося вирішити питання про входження цих журналів до наукометричної бази РІНЦ.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.