Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


03.11.2015 Ось приклад упущеної вигоди із-за відсутності безвізового режиму між Україною і країнами ЄС
На цьому тижні український парламент збирається прийняти усі ті закони, які необхідно мати Україні, аби країни Європейського Союзу погодились встановити безвізовий режим поїздок її громадянам до цих країн.
31.10.2015 Два дні роботи в академічному середовищі
29-го і 30-го жовтня я перебував у Києві, де 29-го жовтня відбувся методологічний семінар, а 30-го жовтня – Загальні збори Національної академії педагогічних наук України, в яких я взяв участь як доповідач та як академік НАПН України і радник її президії.
22.10.2015 Звернення до любителів анонімного жанру
Спеціально для любителів анонімного жанру 15 квітня 2014 року я на цьому ж сайті розмістив інформацію під заголовком «Сьогодні я останній раз відповідаю на запитання автора анонімного листа», в якій повідомив, що, починаючи з цієї дати, я читати і коментувати листи без підпису не буду.
18.10.2015 Ні! Не даремно! І ось чому!
16 жовтня у мене відбулася цікава розмова з одним із професорів нашого університету, який піддав сумніву доцільність моїх критичних висловлювань на сайті на адресу ректора Грабка. І мотивував він свій сумнів тим, що оскільки ніяких наслідків ця критика не принесла, то можна вважати, що мій критичний запал було потрачено даремно.
13.10.2015 Звернення до проректора
Як мені стало відомо, у понеділок на засіданні ректорату ректор університету, професор Грабко оголосив про початок процесу відбору кандидатур до складу Конференції трудового колективу та Вченої ради університету, оскільки у попередніх їх складів закінчився термін повноважень.
07.10.2015 Короткий репортаж про вибори ректора Вінницького національного технічного університету
Годину тому завершилися вибори ректора Вінницького національного технічного університету, в яких в якості кандидатів взяли участь 5 докторів наук, професорів – це нинішній ректор Володимир Грабко, це – два завідувачі кафедр Віталій Мокін і Олександр Осадчук, це – директор інституту екології Василь Петрук і це – директор одного із центрів науково-дослідної частини університету Юрій Яремчук.
01.10.2015 Знайомтесь ближче з кандидатом у ректори ВНТУ, доктором технічних наук, професором Віталієм Мокіним
28 вересня міністерство надіслало до нашого університету затверджений список кандидатів у ректори, яких виявилось п’ятеро - усі доктори наук, професори – це нинішній ректор Володимир Грабко, це два завідувачі кафедр - Віталій Мокін та Олександр Осадчук, це директор Інституту екологічної безпеки та моніторингу довкілля Василь Петрук і це директор Центру інформаційних технологій та захисту інформації Юрій Яремчук.
20.09.2015 Знайомтесь з проектом передвиборчої програми професора Віталія Мокіна, який вирішив взяти участь в якості претендента у конкурсі по обранню ректора ВНТУ
Шановні читачі мого сайту, напевне більшість із вас знають, що 7 жовтня 2015 року у Вінницькому національному технічному університеті відбудуться вибори ректора, оскільки 5-річний термін повноважень нинішнього уже екс-ректора Володимира Грабка, завершився 8-го вересня.
25.08.2015 Декілька запитань до ректора ВНТУ Володимира Грабка наприкінці його каденції, обумовлені тим, що він збирається переобиратись на новий термін
Пане Грабко, 8 вересня нинішнього року у вас закінчується термін роботи на посаді ректора ВНТУ, на яку вас було призначено у 2010 році, а тому 7 жовтня згідно з наказом міністра у нашому університеті відбудуться вибори нового ректора.
22.08.2015 Двадцять четвертого - двадцять четверта
Саме так - двадцять четвертого серпня нинішнього року Україна буде відзначати двадцять четверту річницю своєї незалежності, і такого співпадіння дати проголошення незалежності і річниці вона у своїй історії більше уже не матиме.
19.08.2015 Зауваження до пропозицій про внесення змін до Закону України про вищу освіту
За дорученням академіка-секретаря відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України Миколи Євтуха висловлюю кілька зауважень відносно змісту двох законопроектів, внесених народним депутатом Олександром Співаковським, згідно з якими пропонується внести ряд змін до чинного Закону України про вищу освіту
13.08.2015 Гіркий присмак заключного аналізу вступної кампанії до Вінницького національного технічного університету
Ось і наступило 13 серпня 2015 року – дата, починаючи з якої ніхто не має права вносити уже ніяких змін в списки зарахованих до вищих навчальних закладів на бюджетні місця державного замовлення, визначені для навчання на стаціонарі.
11.08.2015 Друга ітерація короткого аналізу вступної кампанії до Вінницького національного технічного університету
У попередньому матеріалі від 6-го серпня я зробив невеличкий аналіз результатів вступної кампанії до Вінницького національного технічного університету за станом на 6-е серпня, тобто на день завершення процесу формування списків абітурієнтів, рекомендованих до пріоритетного зарахування на місця державного замовлення.
06.08.2015 Короткий аналіз підсумків вступної кампанії на місця державного замовлення до Вінницького національного технічного університету
6-го серпня, як і анонсувалось раніше, на сайті vstup.info системи «Конкурс» з’явилися остаточні результати вступної кампанії на місця державного замовлення, виділені вищим навчальним закладам для прийому до бакалаврату на базі загальної середньої освіти. Мене, звичайно, у першу чергу зацікавило те, що ми маємо у ВНТУ.
24.07.2015 Чому Донецький національний університет для нас не є конкурентом у боротьбі за абітурієнтів?
На цьому тижні так сталося, що я мав у різні дні розмову з двома нашими деканами на одну і ту ж тему, присвячену прийому абітурієнтів на перший курс.
09.07.2015 Марафон по виборах ректора ВНТУ стартував
7-го липня 2015 року на сайті Міністерства освіти і науки України опубліковано оголошення – цитую:
05.07.2015 Про це слід пам’ятати усім науковцям - і тим, хто уже досягнув чогось в науці, і тим, хто ще тільки стає на цей шлях
У п’ятницю 3-го липня 2015 року у Вінницькому національному технічному університеті відбулися два засідання спеціалізованої вченої ради Д 05.052.01, до порядку денного кожного із яких було включено захист однієї кандидатської дисертації, перша з яких за науковою спеціальністю 05.13.05 – комп’ютерні системи та компоненти, а друга – за науковою спеціальністю 05.13.06 – інформаційні технології.
22.06.2015 Звіт за роботу, виконану протягом останніх 5 років на посаді професора кафедри, у зв’язку із завершенням терміну призначення і виставленням цієї посади на конкурс
У четвер 25 червня на засіданні Вченої ради Вінницького національного технічного університету відбудеться конкурсне обрання та переобрання на новий термін на посади завідувачів та професорів кафедр у кількох десятків науково-педагогічних працівників нашого вишу.
18.06.2015 Чому суд не покарав Андрія Видмиша?
Цим питанням сьогодні задаються усі, хто ще пам’ятає про те, що влітку минулого року заступника директора Інституту електроенергетики та електромеханіки ВНТУ, доцента Андрія Видмиша співробітники СБУ затримали після того, як він отримав від матері абітурієнта 10 тисяч «мічених» гривень в якості «подяки» за сприяння вступу цього абітурієнта до ВНТУ на навчання на державну форму замовлення.
10.06.2015 Про підписання Президентом Порошенком Закону України, присвяченого встановленню обмежень при обранні на посаду ректора, та про перші наслідки
Як я уже повідомляв в інформації від 22.05.15 р. Верховною Радою України 14 травня 2015 року було ухвалено Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо встановлення обмежень при обранні на посаду (призначення виконувача обов’язків) керівника вищого навчального закладу», мій аналіз якого приведено у тій же інформації.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.