Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


11 серпня 2015

У попередньому матеріалі від 6-го серпня я зробив невеличкий аналіз результатів вступної кампанії до Вінницького національного технічного університету за станом на 6-е серпня, тобто на день завершення процесу формування списків абітурієнтів, рекомендованих до пріоритетного зарахування на місця державного замовлення.

Тоді ситуація була такою: для зарахування до бакалаврату на базі загальної середньої освіти за 27 напрямами підготовки, ліцензованими у ВНТУ, лише на 23 напрямах підготовки особами, рекомендованими із числа бажаючих навчатись у ВНТУ, були заповнені усі виділені бюджетні місця.

Але за 4 напрямами підготовки план державного замовлення по прийому до ВНТУ навіть на цьому першому етапі – етапі формування списків рекомендованих не було виконано, оскільки число тих, кого можна було рекомендувати, виявилось меншим числа виділених бюджетних місць.

Так на 30 місць, планово виділених міністерством для прийому за напрямом підготовки «Інженерна механіка», було рекомендовано до зарахування лише 27 осіб; на 15 місць, планово виділених міністерством для прийому за напрямом підготовки «Зварювання», було рекомендовано до зарахування лише 12 осіб; на 15 місць, планово виділених міністерством для прийому за напрямом підготовки «Мікро- та наноелектроніка», було рекомендовано до зарахування лише 13 осіб; а на 12 місць, планово виділених міністерством для прийому за напрямом підготовки «Радіоелектронні апарати», було рекомендовано до зарахування лише 9 осіб.

Тож у підсумку ми уже на першому етапі вступної кампанії, на якому формувались списки рекомендованих до зарахування, не виконали план державного замовлення до ВНТУ за цією категорією вступників на 1,8% за валовим показником і аж на 14,8% за переліком напрямів підготовки.

Після оголошення списків осіб, рекомендованих до зарахування, усі вони протягом 7-10 серпня зобов’язані були представити до ВНТУ оригінали документів, аби набути статусу зарахованих.

І ось станом на 14 годину 11 серпня на сайті vstup.vntu.edu.ua нашого університету з’явилися списки зарахованих на навчання у ВНТУ. І виявилось, що не всі, хто був рекомендований до зарахування, донесли оригінали своїх документів до приймальної комісії університету. А тому ситуація з виконанням плану державного замовлення у ВНТУ погіршилась ще більше, оскільки університет тепер уже має невиконання плану державного замовлення по 8 напрямах підготовки, адже до тих напрямів підготовки, що перераховані вище, на яких ситуація погіршилась ще більше, додалися ще й такі 4 напрями, як: «Електромеханіка», на який зараховано 19 осіб, а місць державного замовлення виділено 20; «Телекомунікації», на який зараховано 19 осіб, а місць державного замовлення виділено 20; «Метрологія та інформаційно-вимірювальні технології», на який зараховано 11 осіб, а місць державного замовлення виділено 12; та «Електронні пристрої та системи», на який зараховано 10 осіб, а місць державного замовлення виділено 12.

Тож у підсумку після другого етапу вступної кампанії, на якому сформовано списки зарахованих, невиконання плану державного замовлення до ВНТУ за цією категорією вступників збільшилось до 25 осіб, що становить 4,1% за валовим показником, і аж до 29,6% за переліком напрямів підготовки.

Але залишається надія, що сьогодні протягом дня та завтра до часу завершення формування списків дозарахованих донесуть оригінали своїх документів ті, хто не був рекомендованим до зарахування на першому етапі вступної кампанії, але побачить, що після її другого етапу, з’явилися вакантні місця на тих 4 напрямах підготовки, в «хвостах» списків заяв на які вони числяться. А що ж до тих 4 напрямів підготовки, на які не вистачило осіб, котрі могли б бути рекомендованими до зарахування, то там уже нічого вдіяти не вдасться, оскільки «хвости» заяв на них навіть уже після першого етапу вступної кампанії не містили таких заяв, які можна було б ще врахувати.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.