Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


13 жовтня 2015

Як мені стало відомо, у понеділок на засіданні ректорату ректор університету, професор Грабко оголосив про початок процесу відбору кандидатур до складу Конференції трудового колективу та Вченої ради університету, оскільки у попередніх їх складів закінчився термін повноважень.

У зв’язку з цим я звернувся до проректора Павлова з заявою такого змісту:

Проректору з наукової роботи Вінницького
Національного технічного університету
д.т.н, проф. Павлову С.В.
головного редактора наукових журналів
«Вісник Вінницького політехнічного інституту»
та «Наукові праці Вінницького національного
технічного університету»
Мокіна Бориса Івановича, доктора технічних
наук, професора, академіка Національної
академії педагогічних наук України

З А Я В А

У зв’язку з переформатуванням Конференції трудового колективу і Вченої ради університету прошу включити мене в число претендентів, які будуть висуватись до цих керівних органів, від підпорядкованої вам науково-дослідної частини університету.

Підстави:

1). Я керую редколегіями двох наукових журналів ВНТУ, загальна кількість членів яких перевищує 100 осіб, вибіркове опитування яких підтвердило, що вони не проти того, щоб я представляв їхні інтереси у Конференції трудового колективу та Вченій раді ВНТУ.

2). Я є науковим керівником спільної науково-дослідної лабораторії проблем вищої школи Вінницького національного технічного університету та Національної академії педагогічних наук України, за тематикою якої захищено дві кандидатські дисертації з педагогічних  наук (Н.Ляховченоко, О. Слободянюк) та дві кандидатські дисертації з економічних наук (Ю.Мокіна, Н.Гончарук). Прошу взяти до уваги те, що і Президент НАПН України академік В.Г Кремінь, і академік-секретар відділення вищої освіти НАПН України, академік М.Б. Євтух підтримують мене у тому, щоб я, як науковий керівник спільної університетсько-академічної лабораторії, яка успішно здійснює науковий зв’язок між НАПН України і ВНТУ, увійшов до складу обох представницьких органів керівництва університетом.

3). Я є єдиним в університеті академіком Національної академії педагогічних наук України та радником її президії, а тому, завдяки участі в щомісячних засіданнях президії академії, матиму можливість в ранзі члена обох представницьких органів університету безпосередньо на їх зібраннях доводити до відома усі педагогічні ініціативи НАПН України ще на стадії їх ініціювання та обговорення.

4). Як науковець, який підготував 5 докторів наук та майже 30 кандидатів наук, за що отримав від Президента України почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України», та успішний організатор науки, про що свідчить створення мною у свій час 5 спецрад по захисту докторських і кандидатських дисертацій та заснування двох основних наукових журналів ВНТУ і сприяння заснуванню ще 4, я буду корисним обом представницьким органам керівництва університетом при розв’язанні ними питань розвитку науки в університеті.

5). Як екс-ректор ВНТУ, котрий має 21-річний досвід успішної роботи на посаді ректора, оціненої Президентом України орденом «За заслуги», беручи участь у роботі Конференції трудового колективу та Вченої ради університету, я зможу своїми порадами і роз’ясненнями сприяти вирішенню усіх питань оптимально та в полі дії чинних законів.

6). Маючи в моїй особі у своєму складі одного із засновників незалежної української держави, який у статусі народного депутата України у 1991 році проголосував за вихід УРСР зі складу СРСР та створення незалежної української держави, обидва представницькі органи керівництва університетом матимуть більш високий рівень авторитету у порівнянні з тим, який вони матимуть, відмовившись від моєї участі в них.

Б.І. Мокін
13 жовтня 2015 року

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.