Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


7 жовтня 2015

Годину тому завершилися вибори ректора Вінницького національного технічного університету, в яких в якості кандидатів взяли участь 5 докторів наук, професорів – це нинішній ректор Володимир Грабко, це – два завідувачі кафедр Віталій Мокін і Олександр Осадчук, це – директор інституту екології Василь Петрук і це – директор одного із центрів науково-дослідної частини університету Юрій Яремчук.

Кандидати на посаду ректора по віку розбились на дві групи, до першої із яких варто віднести Володимира Грабка і Василя Петрука, яким уже далеко за 50 років, а до другої – Віталія Мокіна і Юрія Яремчука, кожному із яких цього року ще тільки виповнився 41 рік, та Олександра Осадчука, який за них старший лише на 5 років.

Голосували за одну із цих 5-и кандидатур з 9-ї години ранку до 15 години дня 735 виборщиків, серед яких були усі викладачі і наукові співробітники та виборні делегати від студентів і адміністративно-допоміжного персоналу.

У підсумку Володимир Грабко набрав 429 голосів, Василь Петрук – 130, Віталій Мокін – 60, Олександр Осадчук – 29, а Юрій Яремчук набрав 25 голосів. 8 виборців проголосували проти всіх, один бюлетень виявився зіпсованим і не прийшли голосувати 53 виборці. Тож ректором ВНТУ на другий 5-річний термін обрано Володимира Грабка, який набрав 58,36% голосів виборців.

Через 5 років Володимир Грабко уже не матиме права балотуватися на посаду ректора, оскільки Законом України про вищу освіту нині ректором працювати дозволяється не більше двох 5-річних термінів, а Василю Петруку уже буде далеко за 60 років, тобто він уже буде пенсіонером, а тому за посаду ректора у 2020 році у першу чергу боротимуться Віталій Мокін і Юрій Яремчук, кожному із яких на той час виповниться по 46 років, та Олександр Осадчук, якому виповниться 51 рік – тож для цих трьох участь у нинішніх виборах можна вважати генеральною репетицією перед виборами 2020 року.

А сьогоднішні вибори пройшли у спокійній діловій обстановці, без порушень і були добре організовані. Лічильна комісія працювала на очах у спостерігачів і тих із кандидатів, які виявили бажання при підрахунку голосів бути присутніми.

Звичайно, якби я захотів, то міг би через адміністративний суд скасувати результати цих виборів, як таких, що були проведені нелегітимною виборчою комісією за нелегітимним положенням про вибори ректора, адже і склад виборчої комісії, і положення про вибори ректора були затверджені нелегітимним складом Вченої ради університету, у котру в порушення Закону України про вищу освіту ректор Володимир Грабко у лютому 2015 року своїм наказом ввів 12 нових членів, не дочекавшись затвердження змін до Статуту університету, які набули чинності лише у квітні, та проігнорувавши і процедуру висунення цих 12 нових членів їхніми структурними підрозділами, і таємне голосування за включення їх до складу Вченої ради делегатами Конференції трудового колективу. Але, розуміючи, що якщо я через рішення адміністративного суду скасую волевиявлення колективу, що побажав і в наступні 5 років бачити своїм ректором Володимира Грабка, то на тих виборах ректора, які необхідно буде проводити достроково після вступу в силу рішення суду, Віталій Мокін не отримає підтримки колективу, обуреного моїм зверненням до суду, а тому і немає сенсу з цього приводу до суду йти.

Хоче колектив мати своїм ректором Володимира Грабка ще 5 років, нехай має. І якщо колективу університету необхідно ще 5 років для того, щоб він зрозумів, що майбутнє університету за такими ректорами як Віталій Мокін, то ці 5 років колективу для дозрівання треба надати.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.