Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


6 серпня 2015

6-го серпня, як і анонсувалось раніше, на сайті vstup.info системи «Конкурс» з’явилися остаточні результати вступної кампанії на місця державного замовлення, виділені вищим навчальним закладам для прийому до бакалаврату на базі загальної середньої освіти. Мене, звичайно, у першу чергу зацікавило те, що ми маємо у ВНТУ.

А маємо ми наступні результати:

  • на 605 місць державного замовлення (на основі повної загальної середньої освіти), виділених міністерством для прийому на 27 напрямів підготовки, було подано 5227 (з 7460 загалом по ВНТУ) заяв абітурієнтів з різними пріоритетами, тобто в середньому більше 8 заяв на одне місце;
  • на 23 напрямах підготовки заповнились бажаючими навчатись у ВНТУ усі виділені бюджетні місця.

Але план державного замовлення не виконано по прийому за 4 напрямами підготовки, а саме:

  • на 30 місць, планово виділених міністерством для прийому за напрямом «Інженерна механіка», зараховано лише 27 осіб, тобто має місце невиконання плану державного замовлення на 3 особи, або на 10%;
  • на 15 місць, планово виділених міністерством для прийому за напрямом «Зварювання», зараховано лише 12 осіб, тобто має місце невиконання плану державного замовлення на 3 особи, або на 20%;
  • на 15 місць, планово виділених міністерством для прийому за напрямом «Мікро- та наноелектроніка», зараховано лише 13 осіб, тобто має місце невиконання плану державного замовлення на 2 особи, або на 13%;
  • на 12 місць, планово виділених міністерством для прийому за напрямом «Радіоелектронні апарати», зараховано лише 9 осіб, тобто має місце невиконання плану державного замовлення на 3 особи, або на 25%.

Тож у підсумку маємо невиконання плану державного замовлення у ВНТУ за цією категорією вступників на 1,8% за валовим показником і аж на 14,8% за переліком напрямів підготовки.

Нагадаю, що у нашого ректора Володимира Грабка 8-го вересня нинішнього року закінчується термін дії контракту, а вибори нового ректора призначені на 7-е жовтня. Тож на термін з 8-го вересня по 7-е жовтня у ВНТУ буде призначено виконувача обов’язків ректора. І цим виконувачем обов’язків ректора ніяк не може бути призначений нинішній ректор Володимир Грабко, як такий, що не виконав план державного замовлення, адже за невиконання цього показника у контракті прописано як мінімум винесення догани, а як максимум розірвання контракту. Звичайно ж, розривати з нашим ректором Володимиром Грабком контракт за місяць до його завершення міністр не буде, але призначати його виконувачем обов’язки ректора після завершення терміну дії контракту теж не стане.

А якщо ж наш ректор Володимир Грабко через невиконання плану державного замовлення по прийому до ВНТУ попаде в число ректорів, яким за це буде винесена догана у наказі міністра, яка є різновидом адміністративного покарання, то Володимир Грабко у відповідності з доповненням до Закону України про вищу освіту, прийнятим нещодавно і вступившим в силу у червні нинішнього року, не буде допущеним і до участі в конкурсі на заміщення вакантної після 8-го вересня посади ректора ВНТУ.

Тож бажаючим взяти участь у цьому конкурсі пора готувати документи, адже прийом заяв на участь у цьому конкурсі завершиться у середині вересня.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.