Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


14.12.2017 Бумеранг повертається вдруге
17-го листопада 2017 року у Києві в актовій залі Інституту педагогіки відбулися Загальні збори Національної академії педагогічних наук України, присвячені 25-річчю від дня її створення, в яких, на жаль, із-за хвороби, я взяти участь не зміг, але знаю про їх перебіг і зміст з розповідей колег-академіків, які участь у цих ювілейних зборах взяли.
10.12.2017 Коли добіжить кінця українська Саакашвіліада?
На календарі 10 грудня 2017 року – з усіх українських телеканалів ось уже майже півроку не сходить тема про те, де нині перебуває екс-президент Грузії Михаїл Саакашвілі, який встиг після президентства попрацювати ще й Одеським губернатором, що з ним, і що думають його соратники та опоненти з приводу подій, що розгорнулись навколо нього.
08.11.2017 Суворов у Гордона на 112-му
У суботу 4-го листопада, включивши 112-й телеканал, я побачив на екрані популярного письменника Суворова, який відповідав на запитання не менш популярного тележурналіста Гордона.
15.09.2017 Приємно чути з уст президента такі слова
Мені приємно чути нині із уст Президента Порошенка слова ("Підписи під Будапештським меморандумом дають менше безпеки, ніж один ядерний заряд - Порошенко", УНІАН), які майже дослівно передають зміст тих слів, які я, як член Комісії по розробці Національної стратегії забезпечення безпеки України, говорив у 1992 році Президенту Кравчуку – цитую зі сторінки 75 моєї книжки: "Напередодні та трохи згодом", виданої у 1992 році:
10.09.2017 Прояснення ситуації з втіленням у життя ідеї повернення Ротштейна до ВНТУ
4-го вересня я опублікував на своєму сайті інформацію, яка дійшла до мене з засідання ректорату ВНТУ, під заголовком: «Складається враження, що громадянин Ізраїлю Ротштейн знову хоче стати громадянином України»
04.09.2017 Складається враження, що громадянин Ізраїлю Ротштейн знову хоче стати громадянином України
Сьогодні на засіданні ректорату ректор університету професор Грабко повідомив, що на роботу в наш університет проситься колишній наш професор, який у 1999 році виїхав на постійне місце проживання до Ізраїлю і 17 років відпрацював там професором вищого навчального закладу в Єрусалимі, Олександр Ротштейн.
31.08.2017 Кілька думок стосовно підсумків вступної кампанії 2017-го року у ВНТУ
30 серпня відбулися Загальні збори колективу Вінницького національного технічного університету, головним  питанням на яких був звіт ректора Володимира Грабка про результати діяльності колективу університету у 2016/2017 навчальному році, який добігає кінця.
21.08.2017 Про найбільш резонансну подію влітку 2017-го
Сьогодні понеділок 21 серпня. Останній раз я висловлювався на сайті в першій декаді липня, тож у цьому матеріалі я постараюсь викласти своє бачення найбільш резонансної події, що мала місце в проміжок з того часу і по-сьогодні в Україні.
07.07.2017 Про те, яке враження на мене справило почуте на українському телеканалі NEWSONE
Увечері 6 липня, коли мені набридло слухати на 112 телеканалі про деталі того, як регламентний комітет Верховної Ради України в черговий раз відмовляє Генеральному прокурору Юрію Луценку в підтримці подання про зняття недоторканості з народного депутата – цього разу Полякова, я переключив телевізор на телеканал NEWSONE, який хоч і має англійську назву, але працює в українському телепросторі.
30.06.2017 Чим мені особливо запам’ятається навчальний рік, що добігає кінця?
Сьогодні п’ятниця 30 червня 2017 року – останній робочий день перед літньою відпусткою, після якої більшість колективу нашого університету повернеться до роботи аж 29 серпня, аби в останні серпневі дні заслухати звіт ректора, взяти участь у посвяті в першокурсники та  підготуватись до нового 2017/2018 навчального року.
12.06.2017 Що нам приніс «безвіз»?
11 червня 2017 року тисячі громадян України поїхали і полетіли до європейських країн Шенгенської зони, не оформляючи попередньо візи на в’їзд на територію цих країн, що, фактично, перетворило цей червневий день, в який «безвіз» реально запрацював, у ще одну «червону» дату в історії нашої держави.
27.05.2017 Кілька думок, що виникли в дорозі до Києва і назад
У четвер 25 травня у Києві відбулося засідання президії Національної академії педагогічних наук України, в якому взяв участь в якості її радника на громадських засадах і я.
15.05.2017 Чому і кафедри, і керівники університету повинні допомагати перспективним кандидатам наук ставати докторами наук?
Вчора я зайшов на сайт методичної ради нашого університету і ознайомився з надісланим в університет з міністерства документом, який називається : «Основні зауваження Міжгалузевої експертної ради з вищої освіти при Акредитаційній комісії до поданих в МОН Акредитаційних справ»
10.05.2017 Перелік питань, які виносяться на екзамен по МОНД
Шановні студенти, які слухають мої лекції по навчальній дисципліні «Методологія та організація наукових досліджень». Незабаром вам доведеться складати екзамен з цієї дисципліни. Оскільки з різних причин дехто з вас окремі лекції пропустив, я вирішив привести перелік питань, які виносяться на екзамен по МОНД, аби ви, скориставшись моїм однойменним навчальним посібником, могли самостійно в них розібратись.
19.04.2017 В пам’ять про Олександра Івановича Тарануху
17 квітня за три тижні до досягнення 75-ліття після важкої і виснажливої хвороби пішла з життя хороша людина – Олександр Іванович Тарануха, який, працюючи у нашому університеті практично від початку трудової кар’єри, пройшов шлях від асистента кафедри фізичного виховання до проректора з адміністративно-господарської роботи.
25.03.2017 Академіки НАПН України висловили довіру своєму президенту Василю Кременю
24 березня відбулися звітно-виборні збори Національної академії педагогічних наук України, на яких з доповіддю про діяльність академії у 2016 році та в період 2012-2015рр. і про завдання її подальшого розвитку виступив президент академії, академік НАН України та НАПН України, доктор філософських наук, професор Василь Кремень.
16.03.2017 Чи не прийшов уже час нашому президенту міняти радників?
16 березня 2017 року прочитав в новинах, що президент Петро Порошенко нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеню командира роти спецпризначенців, які днем раніше намагалися на загороджувальному блок-посту під Слав’янськом на шляху в напрямку Костянтинівки не пропустити колону машин з прихильниками блокади окупованих територій Донбасу на чолі з народним депутатом України Парасюком.
26.02.2017 Несумісність
У суботу (25 лютого 2017 року) я після 12-ї ночі подивився на телеканалі «112» репортаж про відвідини журналістами цього телеканалу домівок двох депутатів Верховної Ради України нинішнього скликання Корнацького і Розенблата, які погодились і на ці відвідини і на трансляцію відеорепортажу про побачене.
22.01.2017 Чи стане Ляшко українським Трампом?
У п’ятницю 20 січня 2017 року увесь світ прикипів до екранів телевізорів, спостерігаючи процедуру інавгурації у Вашингтоні 45-го президента США Дональда Трампа, якого кандидатом в президенти висунула і на виборах підтримувала Республіканська партія, яка наряду з Демократичною партією, є однією із двох найбільш впливових партій в США.
26.12.2016 Прощаючись з 2016-им
Через кілька днів 2016 рік завершить свою ходу і назавжди розчиниться у плині часу, а тому, прощаючись, я вирішив згадати його основні події, здобутки і втрати, виходячи, звичайно ж, з власних уподобань і не претендуючи на завершеність списку та абсолютну істину.
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.