Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


30.07.2014 Світлана Бевз в батальйоні «Айдар»
З першого липня розпочалися канікули у аспірантів і докторантів, і вони, не питаючи дозволу у своїх наукових керівників, розлетілися хто-куди. Щезла з мого поля зору і моя докторантка Світлана Бевз. І ось вона знову об’явилася, але уже як боєць батальйону «Айдар».
05.07.2014 Перша проекція нового Закону України про вищу освіту на Вінницький національний технічний університет
1-го липня 2014 року Верховна Рада України 276 голосами підтримала у 2-му читанні і в цілому проект Закону України про вищу освіту в редакції групи Згуровського-Квіта з правками, внесеними парламентським Комітетом з питань освіти і науки на чолі з Гриневич.
28.06.2014 Здається ректор нашого університету починає розуміти, що норм чинного законодавства необхідно дотримуватись
Сьогодні свято – День Конституції, до першого варіанту написання якої причетний і я – як депутат Верховної Ради України 1-го скликання, а тому у цей святковий день я вирішив відступити від традиції писати лише критичні матеріали і подати сьогоднішній матеріал на сайт у позитивістському контексті.
20.06.2014 Подвійна відмінна оцінка президенту
19 червня на засіданні Верховної Ради України Президент України Петро Порошенко запропонував поставити Генеральним прокурором України Віталія Ярему – першого віце-прем’єр-міністра з питань координації роботи усіх силових структур в уряді Арсенія Яценюка, генерал-лейтенанта міліції, до 2010 року – керівника Головного управління МВС України у місті Києві, а ще раніше – керівника Головного управління МВС України по боротьбі з організованою злочинністю.
13.06.2014 Цікава розмова з одним із авторитетних працівників нашого університету
11-го червня у другій половині дня у мене відбулася цікава розмова з одним із авторитетних працівників нашого університету, який висловив мені свою оцінку рішень, прийнятих на останньому засіданні Науково-технічної ради університету, інформацією про які з ним цього ж дня вранці поділився один із членів цієї Ради, котрий брав участь у її останньому засіданні.
08.06.2014 Від сьогодні - Дня Святої Трійці - події в Україні розвиватимуться по-іншому
Вчора – 7 червня 2014 року – Україна відсвяткувала інавгурацію свого 5-го президента Петра Олексійовича Порошенка – до вчорашнього дня народного депутата України від Вінниччини, яка є Центром України і славиться своїми поміркованими, патріотично налаштованими та працьовитими жителями.
03.06.2014 Про реакцію ректора Грабка на те, що я поставив під сумнів законність збільшення ним собі більше ніж удвічі розміру заробітної плати
29 травня я опублікував на своєму персональному сайті інформацію на тему: «Якщо це не корупція, то що тоді це?» – в якій поставив під сумнів законність збільшення нашим ректором Грабком, починаючи з 2013 року, більше ніж удвічі своєї заробітної плати, в результаті чого вона вийшла за межі двадцяти тисяч гривень на місяць і принесла йому сумарний додатковий дохід лише за 2013 рік у розмірі 139589 гривень.
29.05.2014 Якщо це не корупція, то що тоді це?
26 травня 2014 року, зайшовши у соціальну мережу Фейсбук, я натрапив на нові матеріали Центру дослідження суспільства, виставлені Єгором Стадним в рамках його боротьби за прозорість вишів, серед яких мене у першу чергу зацікавили завірені копії штатного розпису Вінницького національного технічного університету за 2012 та 2013 роки.
19.05.2014 Повторне звернення до міністра освіти і науки України Сергія Квіта
28 лютого 2014 року я звернувся до міністра освіти і науки України Сергія Квіта з листом, в якому вказав на 10 недоліків корупційного характеру в роботі ректора ВНТУ Володимира Грабка. Міністр передав мого листа в Державну інспекцію навчальних закладів України (ДІНЗ), яка направила до ВНТУ комісію з завданням – перевірити чи дійсно вказані недоліки мають місце. Але, як виявилось, комісія, працюючи у ВНТУ, займалась не стільки перевіркою фактів, скільки пошуком аргументів на захист ректора Грабка, що засвідчив у тому числі і лист голови ДІНЗ Дудника Ю.П. до мене, отриманий мною 16-го травня. Проаналізувавши його зміст і зрозумівши, що він є «відпискою», я надіслав 19-го травня міністру Сергію Квіту повторне звернення, текст якого подаю нижче.
16.05.2014 Про чотири негативних фактори нинішніх правил прийому до ВНЗ
14 травня з Інтернету я дізнався про те, що Міністерство освіти і науки України остаточно визначилось з тим, як проходитиме прийом до вищих навчальних закладів у нинішньому році.
11.05.2014 Чому Путін не введе війська у Донбас, або чому жителі Донбасу опиняться в «шкірі» жителів Галичини та Волині і розпочнеться їх порозуміння
Після закінчення фронтової війни держав, починаючи з 1945 і аж по 1954 роки, в лісах і містах Галичини та Волині продовжувалась партизанська війна воїнів Української повстанської армії та підпільників з Організації українських націоналістів проти місцевої міліції та спеціальних загонів НКВС і МДБ.
07.05.2014 Можливо ці три повідомлення когось зацікавлять
Сьогодні до мене дійшла інформація про те, що у Вінницькому національному аграрному університеті (ВНАУ) оголошена реформа, згідно з якою навіть тим структурним підрозділам, яким був наданий статус навчально-наукових інститутів, знову повертають статус факультетів.
02.05.2014 Українські університети уже на порозі демократизації та за крок від прозорості
27 квітня 2014 року член Колегії Міністерства освіти і науки України Єгор Стадний на сайті Центру дослідження суспільства опублікував «Правки до законопроекту «Про вищу освіту», надіслані до 10 квітня до Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України.
26.04.2014 Про те, як за підтримку курсу, проголошеного новими керівниками міністерства, ректор Володимир Грабко оголосив мене на засіданні Вченої ради не патріотом
24 квітня 2014 року наприкінці засідання Вченої ради нашого університету ректор Володимир Грабко виступив з короткою характеристикою результатів роботи комісії, яка за вказівкою міністра шукала в університеті відповіді на запитання, поставлені мною у «Відкритому листі міністру…» та у «Постскриптумі…» до цього листа.
23.04.2014 У чому різниця між Майданом у Києві і Майданами у містах на Сході України?
Нині і президент Росії Володимир Путін, і його оточення, і його обожнювачі в Україні не перестають повторювати, що Майдани у містах Донецької та Луганської областей за своїм змістом і метою є подібними до Майдану у Києві, оскільки теж націлені на боротьбу з владою.
18.04.2014 При поселенні в студентські гуртожитки ніяких додаткових внесків сплачувати непотрібно
Позавчора від студентів Інституту електроенергетики та електромеханіки нашого університету мені стало відомо, що, виявляється, при поселенні в студентські гуртожитки від них вимагають вносити окрім основної плати ще й по 50 гривень додатково.
15.04.2014 Сьогодні я останній раз відповідаю на запитання автора анонімного листа
Шановні дописувачі, пора уже відмовитись від надсилання мені анонімних листів. Я ж під усіма своїми висловлюваннями підписуюсь! То чому ж ви не берете з мене приклад? Адже в просторі анонімок ми ніколи не побудуємо громадянське суспільство в Україні. А тому пора уже усім відкрито висловлювати свою точку зору, не приховуючи авторства.
11.04.2014 Звернення до прихильників і недоброзичливців, які надіслали мені електронною поштою свої думки стосовно результатів роботи міністерської комісії
Шановні прихильники та недоброзичливці! Після ознайомлення на цьому сайті з моїм «Репортажем про співбесіду з членами міністерської комісії» дехто з вас електронною поштою висловив мені своє ставлення до інформації, висвітленої у цьому «Репортажі…».
09.04.2014 Репортаж про співбесіду з членами міністерської комісії
У понеділок 7 квітня до нашого університету прибула міністерська комісія, створена Державною інспекцією навчальних закладів України для перевірки фактів різноманітних порушень, що мали місце у Вінницькому національному технічному університеті, про які викладено у моєму відкритому листі міністру Сергію Квіту.
05.04.2014 Про точки зору авторитетних освітян, висловлені на Загальних зборах Національної академії педагогічних наук України та після їх завершення
2-го, 3-го і 4-го квітня я перебував у Києві, де 2-го квітня взяв участь у засіданні президії Національної академії педагогічних наук України в якості її радника, 3-го квітня взяв участь у роботі наукового семінару, присвяченого дослідженням компетентнісного підходу в освіті, а 4-го квітня взяв участь у пленарному засіданні Загальних зборів академії та в роботі академічного відділення вищої освіти, академіком по якому я є.
Сторінки:    < попередня сторінка  5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.