Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


20 червня 2014

19 червня на засіданні Верховної Ради України Президент України Петро Порошенко запропонував поставити Генеральним прокурором України Віталія Ярему – першого віце-прем’єр-міністра з питань координації роботи усіх силових структур в уряді Арсенія Яценюка, генерал-лейтенанта міліції, до 2010 року – керівника Головного управління МВС України у місті Києві, а ще раніше – керівника Головного управління МВС України по боротьбі з організованою злочинністю.

Обгрунтовуючи свій вибір, Президент України Петро Порошенко зробив наголос на тому, що він пропонує Верховній Раді України затвердити на посаді Генерального прокурора України людину, яка багато зробила на теренах боротьби зі злочинністю, але яка ніколи не працювала раніше в органах прокуратури, у першу чергу тому, що він нікому в прокуратурі нічим не зобов’язаний. Адже це дасть йому моральне право увільнити з посад в різних ланках прокуратури усіх, хто погано виконує свої обов’язки, або хто причетний до корупційних дій без поправок на те, що хтось колись у чомусь сприяв його кар’єрному росту. І я, як університетський професор, оцінюю такий кадровий крок нашого президента оцінкою «відмінно».

У зверненні до самого Віталія Яреми під час представлення його кандидатури у Верховній Раді України Петро Порошенко, наказуючи боротись з корупцією, процитував крилатий вислів Лі Куан Ю – першого прем’єр-міністра Республіки Сінгапур, який перетворив цю британську колонію в одного з азіатських «економічних тигрів». Цей вислів українською мовою в устах українського президента прозвучав так: «Почніть з того, що посадіть трьох своїх друзів. Ви точно знаєте за що, і вони знають за що. І тоді народ вам повірить». І знову ж таки я, як університетський професор, оцінюю цей президентський наказ кандидату на посаду Генерального прокурора України оцінкою «відмінно».

І те, що народні депутати України, проголосували за призначення Віталія Яреми на посаду Генерального прокурора України, більше ніж 300 голосами, тобто конституційною більшістю, свідчить, що і наші парламентарі поставили Президенту України Петру Порошенку за висунення ним саме цієї кандидатури на одну із найважливіших для держави посад теж подвійне «відмінно». Тож після цього кандидатування і цього голосування я твердо повірив у те, що в Україні у найближчі дні замість імітації боротьби з корупцією розпочнеться дійсно дієва боротьба із цим злом.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.