Недостатньо  знати,  необхідно  вміти  ці  знання  застосувати!  Недостатньо  бажати,  потрібно  і  робити!
  Б.І. Мокін
Головна сторінкаДодати в Вибране

основне
Новини
Біографія
Наукова діяльність
Педагогічна діяльність
Адміністративна діяльність
Громадська діяльність
Листи, статті, доповіді
Зворотній зв'язок

Пошук

Мій акаунт на Facebook
Пошук
Головна сторінка   Новини 


7 травня 2014

Сьогодні до мене дійшла інформація про те, що у Вінницькому національному аграрному університеті (ВНАУ) оголошена реформа, згідно з якою навіть тим структурним підрозділам, яким був наданий статус навчально-наукових інститутів, знову повертають статус факультетів.

Тож виходить, що президент ВНАУ, академік НААНУ Калетнік інформацію, виставлену на моєму сайті, про те, що кожен університет, аби не випадати з правового поля Закону України про вищу освіту, повинен обов’язково мати факультети в якості основних підрозділів, на які покладається організація навчального процесу для студентів споріднених спеціальностей, сприйняв з розумінням і втілює це положення закону в життя.

А от для ректора нашого Вінницького національного технічного університету, професора Грабка ні я, ні закон не є авторитетом, про що свідчить те, що про повернення факультетів в структуру університету ректор Грабко ще не заводив мову ні на Вченій раді, ні на ректораті.

Але, здається, крига починає скресати і у його голові, оскільки, як мені стало відомо, позавчора на закритому засіданні ректорату, на яке були запрошені лише особливо довірені соратники, ректор Грабко повідомив, що віддав розпорядження оголосити конкурс на заміщення посад завідувачів кафедр, які стали вакантними після обрання завідувачів цих кафедр директорами навчально-наукових інститутів. Оголосив він також і про те, що віднині конкурс на посади, які посідають пенсіонери, після завершення їхнього контракту, також буде оголошуватись. Тож, принаймні, хоча б на ці дві із обґрунтованих мною низки вимог, ректор нашого університету Володимир Грабко кінець-кінцем вирішив усе-таки відреагувати позитивно.

Хоча, як ви знаєте із попередніх моїх публікацій, ректор Грабко на останньому засіданні Вченої ради обізвав мене не патріотом університету у тому числі і за оприлюднення і цих вимог. І мені цікаво, чи принесе він після того, як позитивно на них відреагував, мені на наступному засіданні Вченої ради вибачення за обзивання не патріотом? І чи віддасть розпорядження операторам центру доступу до інтернету знову підключити мій робочий комп’ютер до мережі?

Як я уже повідомляв, правда не на сайті, а у соціальній мережі Фейсбук, з метою, аби неповадно було виписувати критичні зауваження на адресу адміністрації університету на персональному сайті, ректор Грабко після останнього засідання Вченої ради наказав операторам університетського центру доступу до інтернету відключити мій робочий комп’ютер від інтернету. Оператори – люди дисципліновані, накази ректора звикли виконувати, тож я «у відключці» уже шостий день. Правда, не зовсім «у відключці», оскільки маю доступ до інтернету і з домашнього комп’ютера, і навіть з робочого, але через власний 3G-модем.

Але, по-перше, це вносить певні ускладнення в процес доступу до інтернету, а по-друге, викликає обурення сама така реакція ректора на критику – у наш час, коли по усій країні розгортається боротьба з корупцією та за прозорість рішень, відключати від інтернету професора, який 21 рік керував університетом, лише за те, що той бажає підказати за допомогою персонального сайту новому ректору, який не бажає дослухатись до його порад на засіданнях Вченої ради і не захотів призначити його своїм офіційним радником, як діяти ефективно і в той же час не порушувати чинне законодавство, то є реакцією не розумною, як з позиції інтересів справи, так і з огляду на реакцію колег.

Версія для друку


[12.06.2023] Про вклад академіка Леоніда Каніщенка в формування майбутнього президента України
[30.12.2022] Кілька слів напередодні 80-річчя про мій вклад у підготовку наукових кадрів
[10.09.2020] Відповідь на запитання, чому я вирішив балотуватись кандидатом у ректори
[08.07.2020] Не робіть, як я!
[07.06.2020] Розповідь про те, як Вінницький міський голова Моргунов втратив 300 голосів
[01.06.2020] Літо у ВНТУ починається з оновлення корпусу деканів
[15.05.2020] Що очікувати після реформування системи захисту дисертацій?
[27.04.2020] Коронавірусні будні університетського професора
[04.03.2020] Весь мир насильно мы разрушим до основанья, а затем - мы наш, мы новый мир построим!
[19.01.2020] «Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази»
[28.12.2019] Передноворічні роздуми ексректора, який ще працює професором
[21.12.2019] Попри побажання та потуги недоброзичливців академія педагогічних наук продовжує жити
[03.12.2019] Чи варто нашому ректору позитивно реагувати на пропозицію мера міста про передачу частини земельної ділянки університету в комунальну власність?
[30.11.2019] Мої враження від зустрічі з заступником міністра Єгором Стадним
[09.11.2019] Факультету радіоелектроніки - 50
Головна сторінкаДодати в Вибране
© 2007-2015. Персональний сайт Мокіна Б.І. Усі права захищено. Несанкціоноване використання матеріалів сайту не дозволяється. У випадку використання цих матеріалів на інших сайтах не допускається будь-яке редагування тексту, а посилання на даний сайт є обов`язковим.